folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlamaya Giriş
linefolder Odev Programlama Bi El Atin Beyler

Odev Programlama Bi El Atin Beyler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    Y =1+x+x^2/2!+x^3 /3!+....+ x^N/N! girilen herhangi bir x ve N degeri iÇin bu sesinin Çözümünü saglayan programi yazini Beyler aciklamali yazacak birilerl varmi.

matematik24.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Erkek

C ile mi ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cado_
    Cado_'s avatar
    Erkek
    once ust ve faktoriyel alması için sınıflar yazman lazım.sonrasını döngü ile halledersin.bide hangi dille yapmak istiyorsun.yanılmıyorsam C de ust için sınıf yazmana gerek yoktu '^' işareti yeterli oluyordu.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    Pardon onu yazmamisim basic olmali kodlari vereyim anlarsnz zaten Cls do loop end.. Print x Cls input if not.. While döngüsü var If < kosul > then (1. Deyimler else if kosul then falan var

matematik24.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cado_
    Cado_'s avatar
    Erkek
    basic bilmiyorum ama bi faktoriyel için bi sınıf yaz önce.sonrada ust almak için.bunu google dan aratırsan bulabilirsin.diyelim ki faktoriyel sınıfının ismi fakt olsun ust sınıfınınkide ust olsun.once n ve x degeri girilir sonra işlem donguye alınır.y=i+x+ust(i)/fakt(i) dersin hemen altınada y=y+y dersin.bu dongu N kere doner ve sende istedigin sonuca ulasırsın.tabi y yi donguden once tanıtman ve y ye 1 degeri vermen lazım.yoksa hata verir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cado_
    Cado_'s avatar
    Erkek
    bide orda demek istediği x in 2/2! inci üstümü yoksa x üst 2 bölü 2! mi.edit:karizmatik metin editörünü kullanamadığım için biraz karışık gözüküyor kusura bakma :P.basic bilen biri daha iyi yardım edebilir heralde.ben direk c# mantığıyla gittim ama sonuçta mantık aynı uygulama farklı.mantıkende yanlış yapmış olabilirim hemen 5 dk kafamda kurup yaptım çünki :P uykum var biraz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    Cado_ bunu yazdı:
    -----------------------------
    bide orda demek istediği x in 2/2! inci üstümü yoksa x üst 2 bölü 2! mi.
    -----------------------------
    X kare bolu 2 faktoriyel hocam.

matematik24.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    Up

matematik24.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    expert
    expert's avatar
    Erkek

şimdi kardeşim kafam biraz iyide ben sana kısaca anlatiim..

x^2/2!+x^3 /3!+....+ x^N/N! bunu sigma varya toplam sembolu onun içine koydunu düşün

aynı methotla do loop yada for dongüsünün içine yaz.. for(i=1,i=<N,i++) mesela bu c için olanı bunu gibi yaz denkleminide altına yazarsın işte.. N i de kullanıcı giricekti.. sonra da bunları toplatşmıştın ya işte mesela A değişkennde hepsini

END den öncede bu A yı N=N+1 ile topla işte o prgram bu yazardımda.. o kafaya sahip değilim yazamassan ben ayılınca döncem :D yardımcı olmaya çalışırım tekrar..

la bi git xD çoğu konuyu okurum. çok azına post atarım :D çok önemliyse pm at.. kaanabak kardeşimm, seni unutmayacağım.. :(
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    Egik atis hareketi yapiyo cisim 20 m /s lik hizla. 0 ile 90 derece arasinda 1 er 1 er artiriyor acisini.. Her atista max menzil ve max yüksekligi hesaplayan program bunu yaprmusiniz

matematik24.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

ilk kod bu javada :D kullanıcıya sorcaksan Scanner eklenmis olarak direk yap.
    class Assingment1{
    	public static double Sum(int x,int N){
    		double Y=1;
    		double fac=1;
    		for(int i=1;i<=N;i++){
    			Y+=(Math.pow(x,i))/fac;
    			fac*=(i+1);
    		}	
    		return Y;
    	}
    	public static void main(String[] args){
    	System.out.print(Sum(5,2));