Ofis İçi Ağ Kurulumu Hk.
-
Sevgili Müridler,
Şirketimiz için ortak ofis tuttuk (hazır ofis diye adlandırılan). Internet kullanımı ortak. Şimdi bizim kullandığımız bölüm için (oda diyelim), bir ortak ağ oluşturmak, printer ve bir adet harici hdd'yi oraya bağlamak istiyorum ki, sadece kendi çalışanlarım faydalansın, diğer odalarda kiler erişemesin. Bu işi nasıl yapabilirim?
Not: Bizim odada çalışan 4 kişi var. Tüm bilgisayarlar dizüstü ve mesai saatleri fix değil. Dolayısıyla herhangi bir bilgisayarda "İş Ağı" kurup devam edemiyorum, size ağı kuran bilgisayarın 7/24 ofiste olma ihtimali yok.
-
1 bilgisayarın içerisine 2003 server kurup sadece file server rolünü aktif edip sadece odadakilerin erişmini sağlarsın. Monitor klavye vs bağlamana gerek yok. biyerde kur, odanın bi köşesine koyuver. Sadece ağ kablosunu tak birde elektirik kablosu. Bu server hem disk görevi görür hemde ofiste 1 kişide olsa 5 kişide olsa gidip ortak paylaşıma bağlanabilir. Bu işi önemseyerek yaparım böyle basit anlattıgıma bakma ama sen biraz çalışssın yeter gibi anlatmışssın o yüzden. 1 adette network printer yine o 2003 servera kurup isteyen sitediği zamanda çıktı almasını sağlayabilrsin. şuan senin için bu şekilde uygun görünüyor.
kurulum bitince sınırlı erişim ayarlarını yaparsın. tamamını yapman 2 saatini alacaktır.
siyahbereli tarafından 03/Kas/14 12:55 tarihinde düzenlenmiştir -
Teşekkürler. Evde emektar bir kasa vardı. Kontrol edeyim, halen çalışıyorsa bu şekilde yaparım ;)
-
yada yeni bir ağ kurarsın kendi aranızda bi workgrup olur o work gruba yazıcı ve ortak belgeler klasörünü tanıtırsın aktif edersin sonra her kullancıya bi password vermen zaten lazım eger vermezsen aga baglanamazsın daha basit sekilde işlemi gerçekleştirmiş olursun
-
the_behulder bunu yazdı
yada yeni bir ağ kurarsın kendi aranızda bi workgrup olur o work gruba yazıcı ve ortak belgeler klasörünü tanıtırsın aktif edersin sonra her kullancıya bi password vermen zaten lazım eger vermezsen aga baglanamazsın daha basit sekilde işlemi gerçekleştirmiş olursun
en kolay gerçekleştireceğin şekil budur. çalışma ağını bütün bilgisayarlarda atıyorum "Zande" olarak ayarlarsın halledersin
-
Gereken cevaplar verilmiş.Ufak bir öneride benden gelsin:
http://www.piratebox.cc/openwrt:diy
Birde nerden tuttunuz hocam kaça mal oluyor?
-
hazır konu açılmışken sorayım,
arkadaşlar ozaman insanlar neden server kurarken 20-30 makinelik, cisco nun hp nin server cihazlarından alıyorlar.
kapasiteyi arttırmak içinmi ? hızla alakalımı ?
-
Orada büyük veriler dönüyor ayrıca güvenlikte önemli. Bu olay tabiki katmanlarla uygulamalarla nasıl servis vereceğine baglı. sen 1kb dosya yollarken bir başkası 1gb yollarsa ilk 1 gb dosya gitti diyelim 1kb 1 gb ın bitmesini bekler. Buda sistemde trafik yaratır. Paket haline bölünüp yollanıyor dosyalar veri kaybı durumunda ortadan bir paket gitmezse 1gb lık dosya bozuk gider. En basit haliyle böyle anlatılır diye düşünüyorum.
-
teşekkürler hocam cevap için,
anladığım kadarıyla bandwith ve paketleme yapıyor veriyi sıraya sokmuyor.
onun dışında güvenliği de sağlıyor.
-
mavitutku bunu yazdı
teşekkürler hocam cevap için,
anladığım kadarıyla bandwith ve paketleme yapıyor veriyi sıraya sokmuyor.
onun dışında güvenliği de sağlıyor.
Veriyi mantıksal sıraya koyuyor. Ayrıca iki kat bina düşün ben aynı ağda onların birbirini görmesini istemiyorum. Ayrıca üst katta belirlediğim bir pc nin sadece ana servera ulaşırken alt katında internete çıkmasını istemiyorum. Üst kat alt katın yazıcısını kullansın ama alt kat üst katın kini kullanamasın vb. Bir sürü senaryo yazılabilir.
gokcan tarafından 03/Kas/14 18:16 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam sistemini yarim yamalak anlamama ragmen soyle bi oneri getireyim o katta 10 tane ofis var ve side o ofislerle beraber internet kullaniyorsunuz o halde yapmaniz gereken kendi calisma grubunuzu kurup butun pcleri o gruba dahil etmelisiniz elinizde surekli calisan pcye harici hdd yi takip paylastirabilirsiniz ancak o pcnin kullanicisina sifre koyun printerida ayni sekilde paylastirirsaniz sizin haricinizde kimse giris yapamaz ha hdd nin icinde sahislara ozel dosya olusturacaksan kullanicilar olusturup o dosyalara yetkilendirme yapabilirsiniz.
anlamadigin bi yer varsa yaz o kismi tekrar anlatayim olmadi bi team ac buradan baglanip ana pcyi ayarlayalim geriye kalanlari kendinde ayarlayabilirsin kolayca gosteririm nasil yapacagini