Öfke Krizi?
-
Forumla alakasız biliyorum ama burda yaşamış insanlar vardır, çözüm yolu vardır diyerekten bi sorayım dedim.
Normalde gayet sakin, kendi halinde bir insanım. Kavga olsa karşımdaki adam hamle yapmadan saldırmam bile. Konuşularak herşeyin çözüleceğine inanırım.
Ama..
Arasıra aklıma gelen bazı şeyler beni bi anda öyle kızdırıyor, öfkeye sokuyor ki çıldırıyorum. Bağırasım geliyor, koşasım geliyor ciğerlerim yanana kadar. Olmuş bitmiş şeyler hep ama bu öfke kontrolsüzlüğü devam ediyor. Sonra bi anda sakinleşiyorum sakinleştikten sonra da kendimi çok yorgun hissediyorum.
Doktora gidecek kadar kötü, kontrolsüz olduğunu düşünmüyorum. Daha kötü olsa zaten ilk işim doktora gitmek olur psikiyatriste falan ama o kadar da kötü değil.
Bu durum benim canımı çok sıkıyor. Ayrıca hiçbirşeye sinirlenmeyen alim insanlara da çok özeniyorum onlar gibi olmak istiyorum.
Var mı böyle insanlar? Varsa bi yardımcı olsunlar.
-
İşte sorun da bu hocam. İlla kötü olunca mı doktora gitmek lazım ?
Erken müdahale her zaman iyidir. Şahsen psikiyatrist ilaçları kullanmanı önermesem de, gerekliyse kullanmalısın.
Psikologa da gidebilirsin, bu durumun terapisi falan vardır illa ki.
Edit: Bende de vardı benzer olaylar. Eskiden yaptığım salaklıkları, bana atılan kazıkları falan düşünüp kafayı yerdim. İlaçsız doktorsuz yenmeyi öğrendim. Şimdi hiçbirşeye sinirlenmiyorum, çünkü değmez :D
DadasAdam tarafından 13/Oca/15 17:57 tarihinde düzenlenmiştir -
Evet bende öyleyim sakin sakin yolda giderken aklıma bişeyler geliyor sonra bildiğin sinir küpü oluyorum hırs yapıyorum enerjiyi atmak istiyorum. Doğru zamanda içimizdeki enerjiyi atmadığımız için böyle oluyor galiba selim sakin düşünmek gerektiğine inanıyorum çünkü öfkenin sonunda ele geçecek pek bişey yok böyle yaşamaya alışmak en iyisi bence
-
Bendede ayni sekilde aniden cildirma durumu mevcur ve ofkelendigimde karsimda biri varsa ona yoksa kapi duvar cam sandalye ne bulduysam.
Genelde senin gibi sakinimdir ve siddet yanlisi degilimdir ama insanin bi noktasi oluyo asildimi yapacak bisey kalmiyor.
Bendeki bu duzensizligi goren bagki bukundugum kurum beni Anadolu Universitesi Ofke ve Ofke Kontrolu adi altinda bi seminere gonderdi 2 gunluk seminere katildim belgemi rektorden aldim :)
Anlatilanlar bende bi ise yaradimi kesinlikle hayir.
Soylenen ofkelendinmi derin nefes al karsindakinin insan oldugunu ailesi oldugunu kotu sonuclar dogurabilecegini vs. Vs. Diye anlattilar.
Sonuc itibari ile ben bunun kisinin kendinde bitebilecegini tahmin ediyorum is yogunlugunun stresi aile ve cevre faktoru cok onemli rol oynuyo.
Sana ve kendime tek tavsiyem sakinlesmeye bakmak :)
sen bi yontem bulursan ve faydali olursa buradan yaz takipteyim belki banada faydasi olur.
-
Siyasetten uzak dur oyun oyna geçer dostum
-
Hocam spor yap ter at azalıyor o durumlar.Herkes ayni şeyi söylüyor,ben de tecrübe ettim
-
nasıl işleri ertesi güne atıyorsunda birikiyor birikiyor da sonunda hiçbirini yetiştiremiyorsun ya
nasıl derleri çalışmıyor çalışmıyorda sınavdan bir iki gün içinde öğrenmeye çalışıyorda sınavdan çakıyorsun ya
işte duygularda böyle birine birşey söylemen lazımsa söyleyeceksin
birşey yapman gereken birşey varsa bunu ertelemeyeceksin.
eğer biriktirmeye kalkarsan sonunda yanardağ gibi patlarsın.
diyelimki ev arkadaşın eşyalarını kullanıyor bu bir sorun uyaracaksın uyaracaksın yapabişleceğin söleyeceğin herşeyi yap. baktın yok çıkıp gideceksin o evden . yani bir sorunu çözemezde o sorunlar yaşamaya çalışırsan ki kimse alışmaz sadece tahammül eder.
sonunda o fıstık gibi yaşarken sen sinirden geberirsin.
hayatımda hiçbirşeyi içimde bekletmem ne ise söyler kurtulurum. o yüzdende çok rahat uyurum.
çok küçükken tam tersiydim ilk okuldayken çok sakin biriydim.
hiç kimseye sataşmadığım kimsenin önüne çıkmadığım halde çok ezildim.
bazı kesim arkadaşlarım sebebini bilmediğim bir nedenden benimle filmlerdeki gibi uğraşırlardı.
o dönem haklı olduğum hiçbir noktada hakkımı aramadım. o kişilere öfkeliyim. neyseki ondan sonra akıllandım.
şimdi ipe götürseler hiç bırakmam . eski patronum
ben nasıl biriyim diye sordu?
iyisiniz ama tutarsızsınız sağınız solunuz belli olmaz. bugün savunduğunuzu yarın kapıya koyarsınız dedim
aynen dediğim gibi oldu. sakın bizi bırakma senin gibisini bulamam dedi ertesi gün kovdu :))))))
bendeki analiz kimsede yoktur
-
Hersey aksine gider yada yaptiklarinla bildiklerin birilerine ters gelir ve engel olur sana..
Gordugun yasadigin olaylar veremedigin karsiliginin etkisini simdi yasiyorsun bir anda ofkeleniyor nabzin yukseliyor gozlerin kararip yorgunluk cokuyor nefesin daralip bagirip yakip yikmak istiyorsun. Yinede bir yandan ofkeni kontrol etmeye calisiyorsun..
Cok uzun yazarim simdi okumaya tenezzul edilmez..
Kisacasi sana en ufak zarari yanlisi olupta hala hicbirsey olmamis gibi cevrende dolanip gulup konusup hicbirsey olmamis gibi yasayan yavsaklarin bu haline tahammul edemediginden..ve bu ofke kontrolsuzlugun vermis oldugu hata yapma sebepleri herseyi korukluyor..
-
Futurist abla adama direk o söylenirmi :))
-
COURAGE_x bunu yazdı
Hersey aksine gider yada yaptiklarinla bildiklerin birilerine ters gelir ve engel olur sana..
Gordugun yasadigin olaylar veremedigin karsiliginin etkisini simdi yasiyorsun bir anda ofkeleniyor nabzin yukseliyor gozlerin kararip yorgunluk cokuyor nefesin daralip bagirip yakip yikmak istiyorsun. Yinede bir yandan ofkeni kontrol etmeye calisiyorsun..
Cok uzun yazarim simdi okumaya tenezzul edilmez..
Kisacasi sana en ufak zarari yanlisi olupta hala hicbirsey olmamis gibi cevrende dolanip gulup konusup hicbirsey olmamis gibi yasayan yavsaklarin bu haline tahammul edemediginden..ve bu ofke kontrolsuzlugun vermis oldugu hata yapma sebepleri herseyi korukluyor..
aynen bende tam olarak bu var.
-
Bende daha önce yaptığım şeylerden çok pişmanım örneğin düğünde çok oynanmam aklıma geldikçe duvara vurasım geliyor
bide yatarker su lafı söylesem çok iyi olurdu felan aklıma geliyor
Bende sınavdan sonra psikolog felan neyse oraya gidecem. görünmek gerek :)
Ama dostum bu sinirlenme huyun ilerde olacağım dediğin şeylerde seni çok yorar hırsına yenik düşersin o kürsüde ne laflar söylüyorlar adamlar birbirine o yüzden bir destek al bence öfkenin kontrol etmen ilerde çok işine yarar