Öğrenci Harçları Kalkacakmış

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    plastner
    plastner's avatar
    Erkek

Olmucak duaya amin demek şapşallık olur bu konuyu kendimi bildim bileli var daha kalkmadı bu saatten sonra kalkmaz . Hem kalkmasın bence kalkarsa ne gibi sorunlar çıkar kim bilir .Bazılarının hatta benimde hoşuma gitmez üniversiteye para vermek ama yapcak bişi yok.

Bir atasözünde

"beterim beteri var " derler

Busiest men find the most time....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

hepsini sonraya attım ilerliyoruz bakalım nereye kadar :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    Kaldirirlarsa Ekim'e... (ekim gbi yatrlyo ya ondan)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

NEWRAYCHARLES bunu yazdı:
    -----------------------------

ulan 1. öğretim parası ödesem yeter.575 tl dönemlik veriyorum,haram olsun a..... !

Hopss O bölüme giderken bilmiyormuydun hoca o kadar ödeyecegini :) Fena harç yatırıyosun harbiden.. Ama ikinci öğretimlerin harçları kalkacak mı orası muallaktaymış bilginize.

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NEWRAYCHARLES
    NEWRAYCHARLES's avatar
    Erkek

mfatihbodur bunu yazdı:

NEWRAYCHARLES bunu yazdı:

ulan 1. öğretim parası ödesem yeter.575 tl dönemlik veriyorum,haram olsun a..... !

Hopss O bölüme giderken bilmiyormuydun hoca o kadar ödeyecegini :) Fena harç yatırıyosun harbiden.. Ama ikinci öğretimlerin harçları kalkacak mı orası muallaktaymış bilginize.

aslında 2. öğretim tam bir saçmalık ! öğrenci fazlalığı olduğundan böyle bir şeye giriştiler adına 2. öğretim dediler.iyi hoşta ek olarak aldığımız bir bilgi kullandığımız malzeme car curt yokki.2 katı para alıyor şerefsizler.

bi konuya daha değineyim,vize ve final sınavlarında sınav saatleri sabahta oluyor;

ulan madem 2. öğretimim dersim gece 5 te başlıyor sınav saatlerimide 5 ten sonraya koy ! sabahın 9unda sınava girdik kaç kere.

biliyordum hocam ama bu kadar keseyi zorlayacağını tahmin etmedim.ilk dönem için ödüyorum bir şekil yazın çalışıyorum falan ama 2. dönem çok sıkıntı oluyor malesef.

M.Ö. 10.000 -- M.S. 1990 -- Günümüz
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Artık insanlar bişeye sevinemez oldu ordan kalkan neremize girer düşüncesindeler :) Her nerene girerse girsin hiç bir vergi senden bir okul harcı kadar para alamaz, belki tekte alamaz ama ya ömür boyu ? dersen bende ömrün boyu akp iktidarda kalmaz merak etme derim çünkü bu tür yorum yapanların hiçbirini rasyonel bulmuyorum. Hee alkışlayalım mı ? Eğer kalkarsa yapmanız gereken bu değildir aslında çünkü bu zaten bizim ANAYASAL hakkımız ama hangi hükümet bugüne akdar bize anayasal olan bu hakkımızı verdi ? Anayasa ile korunan ücretsiz eğitim hakkını ilk defa birileri size sağlayacak gibiyken (henüz kesin bişey yok,muhtemelen de olmaz bence neyse konumuz bu değil) siz kalkıp sırf muhalefet, sırf sindiremediğiniz, sırf ideolojinize ters düşen görüşleri olan bir hükümet olduğu için karşı çıkıyorsanız sizden kendinize bile hayır gelmez,bırakın vatanı milleti..

Troubles'll come & they'll pass
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iskarpin
    iskarpin's avatar
    Erkek

İki sendikaya bile üye olabilicektik, slogan buydu. Şimdi geldiğimiz duruma bak.. Her ile en az bi üniversite düsturu ile çıkılan yolda, amaç boş üniversiteleri mi doldurmak acaba? Aman harçsız bir üniversitenin mevcut iktidar tarafından gerçekleştirileceğine olan inancım malesef ki sıfır.. Anlayacakları dilden notum FF.

ne sevmektir ne sevilmek, en güzeli şırıl şırıl işemek..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bi fıkra var ,

-Ülkenin birinde bakan,kendisini gazetecilere hiç sevdirememişti.Ne yapsa makbule geçmiyor, basın hergün kendisiyle uğraşıyordu.
    -Nihayet;Öyle bir şey yapayım ki, gazeteciler mat olsun, diye düşündü ve
    -İlan etti; Pazar günü saat 10'da bakan denizin üzerinden yürüyerek geçecek.
    -Pazar sabahı saat 10'da tüm basın mensupları toplandılar orada. Bakan geldi ve elinde bastonuyla denizin üzerinde yürümeye başladı. Karşı kıyıya kadar da yürüdü geçti. Herkesin gözleri dehşetle açılmıştı.
    Fakat ertesi günü tüm gazetelerde su başlık okundu
    -Bakan yüzme bile  bilmiyor!

-

Burada Hülümeti eleştirmeyi kafasına koymuş kişiler var  , Hükümet ne yapsa yaranamıyor ,  Harçları kaldıracağını ilan etti , 

Hükümeti eleştirmeyei iş edinmiş arakadaşlar hemen başladılar olumsuz mesajlar yazmaya ..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

bazı arkadaşlarda var hükümet avukatlığını hükümeti pohpohlamayı görev edinmiş ne yapsa hükümet ne kadar kötülük yaparsa yapsın gece gündüz pohpohluyor şakşakçılığının yapıyor.

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek

Bence kaldırılması çokta iyi değil çünkü üniversitelerin birçok öğrenci ihtiyacı (yemek, teknik gezi, kültürel ihtiyaçları) bu paralardan çıkarılıyor. Bu durumda devletin bu parayı bir şekilde ödemesi gerekli. Birde acaba neden bu dönemde çıktı bu? Tamda seçimlere yaklaşmıştık...

En iyisi şöyle olablirdi bana göre; tüm öğrencilerin (I. , II. öğretim ve tüm bölümlerin) harç ücreti sabit ve belli bir rakam olsaydi iyi olurdu. Örneğin 200-250 TL uygun dönemlik.

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
Toplam Hit: 3361 Toplam Mesaj: 31