Öğrenci Harçları Kalkacakmış
-
Olmucak duaya amin demek şapşallık olur bu konuyu kendimi bildim bileli var daha kalkmadı bu saatten sonra kalkmaz . Hem kalkmasın bence kalkarsa ne gibi sorunlar çıkar kim bilir .Bazılarının hatta benimde hoşuma gitmez üniversiteye para vermek ama yapcak bişi yok.
Bir atasözünde
"beterim beteri var " derler
-
hepsini sonraya attım ilerliyoruz bakalım nereye kadar :D
-
Kaldirirlarsa Ekim'e... (ekim gbi yatrlyo ya ondan)
-
NEWRAYCHARLES bunu yazdı:
-----------------------------ulan 1. öğretim parası ödesem yeter.575 tl dönemlik veriyorum,haram olsun a..... !
-----------------------------Hopss O bölüme giderken bilmiyormuydun hoca o kadar ödeyecegini :) Fena harç yatırıyosun harbiden.. Ama ikinci öğretimlerin harçları kalkacak mı orası muallaktaymış bilginize.
-
mfatihbodur bunu yazdı:
-----------------------------NEWRAYCHARLES bunu yazdı:
-----------------------------ulan 1. öğretim parası ödesem yeter.575 tl dönemlik veriyorum,haram olsun a..... !
-----------------------------Hopss O bölüme giderken bilmiyormuydun hoca o kadar ödeyecegini :) Fena harç yatırıyosun harbiden.. Ama ikinci öğretimlerin harçları kalkacak mı orası muallaktaymış bilginize.
-----------------------------aslında 2. öğretim tam bir saçmalık ! öğrenci fazlalığı olduğundan böyle bir şeye giriştiler adına 2. öğretim dediler.iyi hoşta ek olarak aldığımız bir bilgi kullandığımız malzeme car curt yokki.2 katı para alıyor şerefsizler.
bi konuya daha değineyim,vize ve final sınavlarında sınav saatleri sabahta oluyor;
ulan madem 2. öğretimim dersim gece 5 te başlıyor sınav saatlerimide 5 ten sonraya koy ! sabahın 9unda sınava girdik kaç kere.
biliyordum hocam ama bu kadar keseyi zorlayacağını tahmin etmedim.ilk dönem için ödüyorum bir şekil yazın çalışıyorum falan ama 2. dönem çok sıkıntı oluyor malesef.
-
Artık insanlar bişeye sevinemez oldu ordan kalkan neremize girer düşüncesindeler :) Her nerene girerse girsin hiç bir vergi senden bir okul harcı kadar para alamaz, belki tekte alamaz ama ya ömür boyu ? dersen bende ömrün boyu akp iktidarda kalmaz merak etme derim çünkü bu tür yorum yapanların hiçbirini rasyonel bulmuyorum. Hee alkışlayalım mı ? Eğer kalkarsa yapmanız gereken bu değildir aslında çünkü bu zaten bizim ANAYASAL hakkımız ama hangi hükümet bugüne akdar bize anayasal olan bu hakkımızı verdi ? Anayasa ile korunan ücretsiz eğitim hakkını ilk defa birileri size sağlayacak gibiyken (henüz kesin bişey yok,muhtemelen de olmaz bence neyse konumuz bu değil) siz kalkıp sırf muhalefet, sırf sindiremediğiniz, sırf ideolojinize ters düşen görüşleri olan bir hükümet olduğu için karşı çıkıyorsanız sizden kendinize bile hayır gelmez,bırakın vatanı milleti.. -
İki sendikaya bile üye olabilicektik, slogan buydu. Şimdi geldiğimiz duruma bak.. Her ile en az bi üniversite düsturu ile çıkılan yolda, amaç boş üniversiteleri mi doldurmak acaba? Aman harçsız bir üniversitenin mevcut iktidar tarafından gerçekleştirileceğine olan inancım malesef ki sıfır.. Anlayacakları dilden notum FF.
-
Bi fıkra var ,
-Ülkenin birinde bakan,kendisini gazetecilere hiç sevdirememişti.Ne yapsa makbule geçmiyor, basın hergün kendisiyle uğraşıyordu.
-Nihayet;Öyle bir şey yapayım ki, gazeteciler mat olsun, diye düşündü ve
-İlan etti; Pazar günü saat 10'da bakan denizin üzerinden yürüyerek geçecek.
-Pazar sabahı saat 10'da tüm basın mensupları toplandılar orada. Bakan geldi ve elinde bastonuyla denizin üzerinde yürümeye başladı. Karşı kıyıya kadar da yürüdü geçti. Herkesin gözleri dehşetle açılmıştı.
Fakat ertesi günü tüm gazetelerde su başlık okundu
-Bakan yüzme bile bilmiyor!-
Burada Hülümeti eleştirmeyi kafasına koymuş kişiler var , Hükümet ne yapsa yaranamıyor , Harçları kaldıracağını ilan etti ,
Hükümeti eleştirmeyei iş edinmiş arakadaşlar hemen başladılar olumsuz mesajlar yazmaya ..
-
bazı arkadaşlarda var hükümet avukatlığını hükümeti pohpohlamayı görev edinmiş ne yapsa hükümet ne kadar kötülük yaparsa yapsın gece gündüz pohpohluyor şakşakçılığının yapıyor.
-
Bence kaldırılması çokta iyi değil çünkü üniversitelerin birçok öğrenci ihtiyacı (yemek, teknik gezi, kültürel ihtiyaçları) bu paralardan çıkarılıyor. Bu durumda devletin bu parayı bir şekilde ödemesi gerekli. Birde acaba neden bu dönemde çıktı bu? Tamda seçimlere yaklaşmıştık...
En iyisi şöyle olablirdi bana göre; tüm öğrencilerin (I. , II. öğretim ve tüm bölümlerin) harç ücreti sabit ve belli bir rakam olsaydi iyi olurdu. Örneğin 200-250 TL uygun dönemlik.
