Öğrenci Pasaportu
-
;Slm Müridler hemen Konuya gireyim Benim yeşil Pasaport Vardı 18 yaşı geçince İptal Oldu Bu senede Üni Kazandım Yeşil Pasaport Çıkartamam öyle Kanun var Heralde Bu Öğrenci Pasaportunu Hemen Alabilirmiyim Ve Almanyaya Çıkabilirmiyim Tatile Yorumlarınızı Bekliyorum
-
konu up
-
elinde yurtdışında bi üni kazandığına dair bir belge yoksa çıkartamazsın (ben azerbaycanı kazanmıştım ordan biliyorum)
yada yurtdışında bi üni okuduğuna dair belge yoksa...
Çünkü pasapartta (örneğin 2009 da kazandığını varsayarsak) 2009 öss sonuç belgesine göre öğrenci pasaportu taktim edilmiştir yazıyo
Normal çıkartıp aldıktan sonra vize işlemlerini hallettikten sonra istediğin zaman gidersin
-
Arkadaşım okulundan yazı alırsan ki her üni kazanana vermezler, okulunun seni belirli bir amaçla yurtdışına yolluyo olması lazım(erasmus gibi) pasaportun harcını ödemezsin. Bide yurtdışına çıkarken gümrükten pul almazsın. Senn öğrenci pasaportundan kastın ne?
-
gkhn759 bunu yazdı:
-----------------------------
Arkadaşım okulundan yazı alırsan ki her üni kazanana vermezler, okulunun seni belirli bir amaçla yurtdışına yolluyo olması lazım(erasmus gibi) pasaportun harcını ödemezsin. Bide yurtdışına çıkarken gümrükten pul almazsın. Senn öğrenci pasaportundan kastın ne?
-----------------------------eğer pasaportun hiç kullanılmamış olursa yani 0 sa gümrük pulu ( ayakbastı parası ) 15 tl ydi 50 oldu :S seve seve veriyosun :S
-
Okul rektörlüğüne pasaport alacağını beyan eden bir dilekçe yazacaksın, okuldaki bürokrasi ya da kağıdı imzalayacak yetkilinin keyfi gereği birkaç gün beklemen gerekebilir, bu bekleme süresi okuldan okula değişkenlik gösterir, dilekçene pasaportu hangi amaçla alacağını açık bir şekilde yazmalısın (Her durumda kabul edilmiyor sanırım) sana bir kağıt verecekler, o kağıdı pasaport evraklarına dahil edip emniyet müdürlüğüne başvuracaksın, ertesi gün pasaportunu alırsın.
-
Ben sıfır pasaportla ödemeden çıktım:)
-
aynı durumu bnde merak ediyorum
babamdan dolayı yeşil pasaportum vardı.18 yaşını doldurduğum için pasaportum iptal oldu.
normal pasaportu her türlü alabiliyorum ama yeşil pasaport almam lazım.bu mümkün mü? 20 yıl beklemek istemiyorum bir pasaport için.
-
Nitrous bunu yazdı:
-----------------------------aynı durumu bnde merak ediyorum
babamdan dolayı yeşil pasaportum vardı.18 yaşını doldurduğum için pasaportum iptal oldu.
normal pasaportu her türlü alabiliyorum ama yeşil pasaport almam lazım.bu mümkün mü? 20 yıl beklemek istemiyorum bir pasaport için.
-----------------------------bi keresinde polislerme bi muhabbet esnasında sormuştum.18 yaşını geçtim ben alamıyorm dedim falan
adam dediki sen okduduğun sürece babamın himayesindesin ve alabilirsin dedi...
bi denemek lazım
-
okuduğun sürece babanın himayesindesin dalgası sağlık karnesinde oluyor :) pasaporttada olabilr.
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------
okuduğun sürece babanın himayesindesin dalgası sağlık karnesinde oluyor :) pasaporttada olabilr.
-----------------------------@fox doğru söylüyor.
okudugun sürece yeşil pasaporttan mahrum kalmıyorsun,bu sene benimde aynı sorunum var :) bi yere kapak atmalıyım :D