Öğrenilmesi Gereken Yeni Teknolojiler Nelerdir? (Usta Yazılımcılar)
-
Bildiğiniz gibi yazılım alanında her gün yeni bir teknoloji çıkmakta ve bu yükselişe ben ayak uyduramadığımı düşünüyorum. En son scrum ile
ilgili bir konu açtım ama maalesef bilgi sahibi olan çıkmadı. agile/scrum gibi öğrenilmesi gereken yeni teknolojiler nelerdir. Türkiye için yeni
olan ve bir çok .net yazılımcısının hala geçmediği mesela parallel programming, entity framework .... gibi hangi yeni ve size göre yararlı
teknolojilerin öğrenilemesi gerekiyor ve sebep nedir? Bu konuda fikri olan arkadaşlar paylaşırsa bilmediğimiz şeyleri öğrenebiliriz..
Genel olarak .NET teknolojisiyle ilgileniyorum. Ama siz her türlü konuda fikir paylaşımı yapabilirsiniz, benim işime yarayıp yaraması önemli
değil, o konuyla ilgili olan arkadaşlar faydalanabilir. Bahsettiğim Agile sadece .net için değil diğer diller için de uygulanabilir bir metodolojidir
mesela. Takip ettiğiniz ve öğrenilmesi gereken, size göre çok lazım olan ya da olabilecek "yeni" teknolojilerden bahsederseniz sevinirim.
teşekkürler
-
Ben daha bakamadım ama yanımdaki yazılımcı arkadaş entity framework ile proje geliştirmeye kasıyor ve generic tipte class ların herşey olduğunu söylüyor.
Yani generic class mantığı ve entity framework bir yazılımcının olmazsa olmazları arasına giriyor. tabi bu yargım ihtiyacı karşılamak amaçlı değil. daha sonra bakım ve hata aramada kolaylık sağladığı için.
-
html5 + css3 olabilir web konusunda ve web yazılım içinde frameworkler tabiki,django vb gibi
-
türkiye şartlarında entity framework yeni bir şey hocam, ben dünya genelinde özellikle avrupada kullanılan ve istenilen teknolojilere bakıyorum.
Sen orada ben entity framework biliyorum dersen gülerler çünkü bu orada ben adımı biliyorum demeyle aynı derecede komik oluyor. senin zaten
işin bu bilmek derler. entity framework ado.net ameleliğinden kurtulmak için çok güzel bir teknoloji. kullanmayan/bilmeyen .net yazılımcısının aklına
şaşırım cidden. hız açısından biraz sıkıntı yaşanılsa da yine de esneklik babında ado.net den çok çok iyi ve kolay. bunun yanında nosql e de
bakabilirsin, daha önce iletşim ile bir konu açmıştım mongodb tavsiye edilmişti, açıkçası benim çok hoşuma gitmedi o yüzden bildiğim gibi devam
ettim, zaten avrupada gerek çalıştığım gerekse çalışmayı düşündüğüm ciddi firmalarda böyle bir şey görmedim. :) ayrıca benim konularıma artık
senden başkası yazmıyor sanırım
@EmQceR, evet hocam html5 de çok önemli bir yerde, yavaş yavaş yayılıyor, türkiye şartlarında durum nedir bilmiyorum. webci olmadığım için çok
yorum getiremeyeceğim. bunla ilgili açıklama, kaynak v.s. gösterirsen ilgilenen arkadaşlar için referans olabilir
unbalanced tarafından 11/Kas/12 14:08 tarihinde düzenlenmiştir -
Hadoop,Solr,NoSQL
Big data konusunda Türkiyede doğru düzgün bir bilgi birikimi yok.
-
sandman bunu yazdı
Hadoop,Solr,NoSQL
Big data konusunda Türkiyede doğru düzgün bir bilgi birikimi yok.
hadoop ve solr a bakayım hocam ilk kez duydum bunları. big data dan kastın nedir ? büyük verilerin yönetilmesi ile ilgili teknolojileri mi kast ediyorsun ?
-
Aynen Petabyte seviyesinde yada çok büyük olup(Terabyte seviyesinde) ama arama yapman gereken veriler için önemli.
Artık bilgisayar mühendisliginden bu konuda 1 adet proje vermeden kimseyi mezun etmiyorlar.
-
unbalanced eyv.
kimse yazmıyor diye düşünme denk gelmiyor görümüyordur müridler. :)
entity framework ile ilgili iyi kaynaktır dökümantasyonu iyidir diye önerebileceğin birşeyler var mı?
Genel olarak classlardan oluşan bir database tablo örneği diye biliyorum. Yakında bir projemde kullanıp detaylarını çözmeyi planlıyorum..
rappermcs tarafından 11/Kas/12 14:19 tarihinde düzenlenmiştir -
@sandman, teşekkürer hocam bakayım bi neler var
@rappermsc, ben yabancı bir görsel eğitimden öğrenmiştim ama hangisi tam hatırlamıyorum muhtemelen pluralsight olması gerekiyor
http://avaxhome.ws/ebooks/programming_development/SQL_Server.wmv.html
bunun dışında bazen buraya da göz atıyorum , http://www.buraksenyurt.com/archive.aspx#AdoNet-Entity-Framework
-
Bilişim sektöründen ayrılıp kendine yeni bir sektör arayacaksın :)
-
ComputerWolf bunu yazdı
Bilişim sektöründen ayrılıp kendine yeni bir sektör arayacaksın :)
zamanı gelince o da olacak hocam :) ama bi kaç sene daha böyle idare etmek zorundayım