folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Öğretmenler Sözleşmeli Olmalı

Öğretmenler Sözleşmeli Olmalı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Bu ara tekel işçilerinin sözleşmeli olmaları gündemde. Aynı durum okullara da uygulansa iyi olur diye düşünüyorum. Öğretmenlerde sözleşmeliye geçmeliler. Eğitim sistemimiz çok çarpık ve birçok öğretmenimiz memur olmanın verdiği rahatlıkla görevlerini tam olarak yerine getirmiyor. Fazla çalışmıyorlar, fazlasıyla maaş alıyorlar (Türkiye'de ki diğer memurlara göre kıyaslandığında) ve tatili bol bir meslek. Üstüne az maaş alıyoruz diye duygu sömürü yapan çok var. Gerçekten kaliteli ve kendini eğitime atamış hocalarımız var tabiki. Fakat %90 diyebileceğim kısım yatmakla meşgul. Her ikisi de aynı maaşı alıyor. Hem adaletsiz oluyor hem de zamanla bu kalitesiz oluşum halkası toplumu da etkiliyor. Kendi çapında prensip sahibi ve kaliteli bir yönetime sahip olmayan okullar eğitim konusunda dökülüyor. Eğitim olayı profesyonelleştirilmeli diye düşünüyorum. Uzun vadede öğrencilerin aldıkları sonuçlar, görüşler vb durumlar teknik bir şekilde izlenmeli ve gerektiği yerde tekme vurulabilmeli. Bu insanları fazlasıyla çalışmaya teşvik edecektir. Bu şekilde sallabaş hocalardan da öğrencilerinden de bu memlekete hayır gelmez.

λ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaCiNGeR
    RaCiNGeR's avatar
    Erkek

garanti bankası öğretmen akademisi vakfını biliyor musun? yetersiz bulunan öğretmenler bu akademiye gönderilerek  eksik yönlerini tamamlıcaklar. işe yarar yaramaz. sonucta proje var. ama sözleşmeymiş 4c miş. yapma hocam. ayrıca bu vakfın uygulamalarını bi araştır derim. belki tatmin olursun.

dostum , orduya katılma kararı aldım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Kontrol mekanizması nasıl işleyecek hoca,o senden bu benden bu şu tarikatttan şu bu tarikattan o geçti bu kaldı.Bakma sen 3-5 tane değerli adam var onlarında canına okumanın bi yolunu bulurlar.Racinger hocamın bahsettiği şey daha akla mantığa yatkın.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaCiNGeR
    RaCiNGeR's avatar
    Erkek

Ayrıntılı bilgi için ; http://www.garanti.com.tr/ana_sayfa/garantiyi_taniyin/toplumsal_sorumluluk_projeleri/egitime_destek_projeleri/

onun dışında şunu söylemek istiyorum. bir öğretmenin işini sallaması (bence, bir öğretmen olarak sölüorum) idareye bağlıdır. eğer işini hakkıyla yapan ve öğretmenini motive eden bir idare varsa öğretmenlerde gayet istekli , kendini geliştirmeye öğrenmeye hevesli oluyor.Bizzat yaşadım. ama işleri sallayan bir idare varsa okulda , öğretmenlerde sallıyor..

dostum , orduya katılma kararı aldım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Conquer
    Conquer's avatar
    Erkek

Türkiye'de calisan her iscisinin sözlesme hakki olmali ve her isci ile sözlesme yapilmali!

ne ögretmeni,ne tekeli!her isci icin gecerli olmali bu durum!

Hiçbir gerçek,bir şizofrenin yalanıyla başa çıkamaz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Bizim ilkokulda bir öğretmen vardı hiç unutmam.

Tam okulun karşısında kırtasiyesi vardı. Sınıfta elinde sigara koridora çıkar kırtasiyesini izlerdi. Biz de boş boş oturup oyun oynardık.

Benim eğitimde hayatımda aldığım en büyük darbeydi bu öğretmen.

Bence de bunun gibi salla başı al maaşı olayına bir çözüm bulmak lazım. Herşeyden önce önce ülkenin sonra bireylerin geleceği için.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

devlet sadece milletin güvenliğinden sorumludur.

arkasını devlete yaslayarak salla başı,at imzayı,bas düğmeye,vur küreğe şeklinde hazır maaş olmaması lazım.

devletin diğer alanlardan da elini çekmesi lazım ki herkes çalışmanın ne demek olduğunu görsün.

bugün mimarlık yapan birisi çalışırken lavaboya gitse onu bile sayıyolar.ne kadar zor para kazanmak.ama devlet memuruysa oh ne güzel.

daha özelleştirilmesini beklediğimiz çok yerler var.umarım beklentilerimiz karşılanır...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeknikA
    TeknikA's avatar
    Erkek

Arkadaşlar haklı şeyler söylemişsiniz. Yatış yatış. Kadrolu bazı öğretmenlerin sloganıdır bu..

Her yıl ya da belli bir yılda(2 yılda mesela) öğretmenler kendi branşlarında mesleki anlamda sınava alınsa ve ona göre durumları belli olsa. VARya :D..

Bir de sözleşmeli öğretmenlerin sağlık güvenceleri yok. bazı haklardan yararlanamıyorlar. Ayrıca sözleşmeli olunca adam. Mesela bizde bilgisayarcı biyoloji dersine girmişti. Benim biyolojim iyiydi. Hoca ezik kalıyordu :D Sonra Ekonomoci vardı. İngilziceye girmişti. Benim ingilizcem iyiydi Nerdeyse dersi ben anlatıyordum.

Böyle işte...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Birçok ülke doktorlarını sınava tabi tutarak belli bir başarının üzerindekilerin mesleklerini devam ettirmesine izin veriyor. Benzer şey öğretmen arkadaşlar için kesinlikle olmalı.

Çocuk 16 yaşında ve okuldan çıkıp esrar içiyorsa öğretmeni ne iş yapıypr diye sormak lazım. Kimse aile veya çenre demesin. Doğru bunlar önemli ama o çevreyi ve aileyi de öğretmenler yetiştirmedimi?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

Olgunisik bunu yazdı:
    -----------------------------

Birçok ülke doktorlarını sınava tabi tutarak belli bir başarının üzerindekilerin mesleklerini devam ettirmesine izin veriyor. Benzer şey öğretmen arkadaşlar için kesinlikle olmalı.

Çocuk 16 yaşında ve okuldan çıkıp esrar içiyorsa öğretmeni ne iş yapıypr diye sormak lazım. Kimse aile veya çenre demesin. Doğru bunlar önemli ama o çevreyi ve aileyi de öğretmenler yetiştirmedimi?

-----------------------------

ya öğretmeni de esrar kullanıyorsa ?

valla bizim lisedeki hocalardan biri çene altı sarkık,gözlerin altı morarmış,en ufak bi seste yerinden zıplayan bir halde geliyordu derslere...

şimdi biz ne yapalım ?

öğretmenlerin kaliteli olması da yetmez.o kaliteyi en üst seviyede öğrenciye aktarabilmesi gerekir.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalkethuda
    kartalkethuda's avatar
    Erkek

öğretmenliği kolay meslek zannediyosun ama öğretmenlik artık hiç kolay değil. eline bir ilk okul kitabı almanı ve okumanı tavsiye ediyorum ne kadarını anlayabileceksin bakalım? öğretmenler artık öğrencilerden daha çok çalışmak zorunda. kimse zannettiğin gibi yangel yat yapamıyor. öğrenciler rezil ediyor. bi soruda yerin dibine sokarlar adamı çalışmayanı. gidip bi sınıfa dersi dinlemen mümkün değildir zannediyorum çünkü öğretmen değilsin veye eğitim fakültesi okumuyosun. eğer mümkün olsaydı dersi başından sonuna nasıl planlaman gerektiğini, nerede öğrencilerin dikkatinin sürekliliğini kazanmak için soru sorup, nerede espiri yapacağını, nerede lafı nereye getirip, nerede bitireceğini planlaman gerekiyor. o senin dediğin öğretmenler eskide kaldı. şimdiye uyum sağlayamayan eski öğretmenler dediğin gibi olabilir ama yeni mezun öğretmenlerle dolu bu ülke.

ha ben ne diyorum? ben illa kadro istiyorum sözleşme olmaz mı? yoo sözleşmede olur. yeterki atasın. nereye atarsa atsın beni. ama yok. sözleşmeli bile almıyor. gidiyor ücretli öğretmen yolluyor köyündeki adamı.  dershanede çalışıyım dedim adamlar haftada 20 lira öneriyor. 16 sene oku sonra haftada 20 lira. ben öğretmenlik kolay değil bil diye yazdım sana bunu :)

maşiyi görüyon mu maşiyi?
Toplam Hit: 2473 Toplam Mesaj: 24