Oğuz Atay Tutunamayanları Okuyanlar?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

Arkadaşalar kitabın ilk bölümlerinde ön sözde bir kişinin kaybolması ve yazara gelen mektuplarından bahsediyor. sonra bu mektuppları kitap yapıyor analdığım kadarı ile.

fakat sonrasında kitaba giriş bölümünde ilk okuduğumuz  bölümlerde turgut ve selim adlı iki karakter var. defalarca okumama rağmen tam oalrak anlamadım durumu. selim denilen kişi evet kaybolan kişi. fakat olay turgutun gözünden anlatılıyor. Okuduğumuz yerler turgutun rüyasımı hayalimi? neyi ?

biraz bahsederseniz sevinirim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piradomim
    piradomim's avatar
    Erkek

Başlığı düzelt derim hacı

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SnowDrop
    SnowDrop's avatar
    Erkek

bu olric midir ne anasının gözüdür facebook ta ergenlerin iki lafından birinde o yüzden bu adama hep ön yargıyla bakıcam

ben küçükken 5 yaşındaydım lan bu kadar açık ve net.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Poet
    Poet's avatar
    Erkek

SnowDrop bunu yazdı:
    -----------------------------

bu olric midir ne anasının gözüdür facebook ta ergenlerin iki lafından birinde o yüzden bu adama hep ön yargıyla bakıcam

Aynen bu olricten gına geldi be..Her laflarında efendimiz,olric bilmem ne 

Ben de Özledim http://www.youtube.com/watch?v=ZKuF5ElELgU Dağılmayın lan çok yalnızım
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ameros
    ameros's avatar
    Erkek
    Hakketen nerden cikti bu olric muhabbeti aq yrni peydah oldu

Hepimiz Onaylanma Bağımlısı Keşleriz...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

ekitap yada epub link verınde okuyallm

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

aynen ya bu olric nerden cıktı da durup dururken ergenlerin diline pelesenk oldu :|

bu olric in kücük isko ile  alakası varmı ?

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

-olric..

-efendimiz

-siktir git olric

harbi siktir git artık. bıktık

We can be more, we can be much more.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

SnowDrop bunu yazdı:

o konuda çok tepkiler var zaten. o adama ön yargıla ile bakmana gerek yok. şayet o öldüğü zaman internet biel yoktu :)

adamı biraz araştır kafa yapısı farklı bir çok şeyi eleştiriyor.

tezat olansa onun eleştirileri şu anda popüler kültür oldu oysa zaten o bunları eleştiriyordu.

o yüzden onu gerçek sevenler bu facebook olayına orda sayfa açanlara tepki duyuyor

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    Bu arada Tutunamayanlar kitabını okumaya kalkanların bir kısmı "Bitiremeyenler" olarak kitabı yarıda bırakıyorlar. Ağır bir kitap diyorlar. Ergenlerin yaptığı Olric mevzuuda ekşi'de 2 satır yazılmış bir mevzuuya dayanıyordur kesin o kitabı okuduklarını zannetmiyorum.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

TeRRoR bunu yazdı:
    Bu arada Tutunamayanlar kitabını okumaya kalkanların bir kısmı "Bitiremeyenler" olarak kitabı yarıda bırakıyorlar. Ağır bir kitap diyorlar. Ergenlerin yaptığı Olric mevzuuda ekşi'de 2 satır yazılmış bir mevzuuya dayanıyordur kesin o kitabı okuduklarını zannetmiyorum.

aynen o dava. kitap baba bir kitap. ama öyle kitap severlerin okuyacağı bir kitap değil. belli bir kafa yapısına sahip olman lazım. biraz farklı . 

Toplam Hit: 3301 Toplam Mesaj: 17