Okuduğunu Geç Anlama
-
Selamlar arkadaşlar üniversite sınavlarına hazırlanıyorum ve çok bariz türkçe ve sosyal kısmında hatalarım oluyor. Misal Türkçede okudugumu geç anlıyorum ve 1-2 defa okumama sebeb oluyo yada şıkların arasında kalıyorum hepsi birbirine benziyor gidipte yanlışı işaretliyorum.
Sayısal kısmında ise tam tersi çok nadir yanlış yapıyorum ve boş bıraktıgım pek yok. Misal örnek verirsem 80 sözel sorudan anca 30-35 net, 80 sayısal sorudan 70-75net falan yapıyorum. Durumun acizliğinide 80de 35le çok rahat görebilirsiniz...Sözel ağırlıklı çalışmam gerek, oldum olası sorun bende bu sözel kısım fobisi nasıl geliştirebilirim sizlerinde muhakkak denediği yollar vardır okudugunu daha hızlı anlama ve anlama kapasitesini gelişletme vs. bildiklerinizi yazarsanız çok sevinirim.
-
Bol bol kitap oku.
-
Yeco bunu yazdı:
-----------------------------
Bol bol kitap oku.
-----------------------------katılıyorum. hatta yolda arabada v.s. giderken bol bol tabelaları falan oku. okumanı hızlandırırsın :)
-
okuduğunu geç anlama bir okuma problemi değil,beyin problemidir.Alınganlık yapıp sana salak dediğim sonucunu çıkartababilir yada o beynin sorumlu kısmını biraz kullanıp odaklanamama probleminin olduğunu söylüyor olmaya çalıştığımı anlayabilirsin (tamam kötü bir örnekti,kabul ediyorum).Odaklanma problemi içinde cevap aranacak yer bir forum sitesi değil doktordur,git derdini anlat.
-
hocam bu tamamen kafanın doluluğuyla alakalı bişi yani öle boş boş okur geçersen gözler okur beyin anlamaz tmm tabiki kitapta okumalısın ama daha önemlisi odaklanabilmektir
-
mongolizm baslangici
-
okudugumu anlayamıyorum derken her okudugumuda değil arkadaşlar o kadar abartılı değil ama çoğunda bir kaç kez okuma gereksinimi duyuyorum nikoteen tam basmış olaya odaklanamama.
çoğu öğretmenlerimede danıştım sürekli sayısal ilgilendiğim için sayısal zekam daha yüksek sözele göre pek kitap okumadıgımdan beynin sözel tarafı gelişmemiş kitap okuman lazım gibi çümleler kurmuştu.
birde türkçe hocasıyla konuştum oda soru senden ne istiyosa onları düşün kendi düşüncelerinle soruyu yanıtlama demişti
-
Okuduğun cümleleri kendi dilinle aklında çevirirsen daha kalıcı olur.
-
dostum DİSLEKSİ (ÖĞRENME BOZUKLUĞU) yaşıyor da olabilirsin.Paranoyak davranma eğer günlük hayatında bir sorun haline geldiyse kontrole gitmekte fayda var.
-
Yeco bunu yazdı:
-----------------------------
Bol bol kitap oku.
-----------------------------kitap okuma ile alakası yok.
dikkat dağınıklığı, odaklanamama bence.
-
sanırım tm öğrencisisin
70 mat yapıyorsan biraz daha kastırıp türkçe sosyal yaparsan sağlam bölüm gelir
sanırım okuduğun hakkında yorum yapamıyorsun çünkü sos ve türkçe hep o tarz gelir ve beni bu sene kurtaran soru tarzıydı çok şükür :D
1-2 hafta yanında iyi sos türkçe yapan biriyle çalışman iyi olur o çözer sana nasıl yorum getirdiğini anlatır
yavaş yavaş kavrarsın doktorluk bi durum değil bence yavaş okuman lazım mat fazla yapıyorsan seri olmaya alışkınsındır