folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Okulu Uzatma Problemi..

Okulu Uzatma Problemi..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hallederi_55
    hallederi_55's avatar
    Erkek

gkhn759 bunu yazdı:
    -----------------------------

Üniversitesine göre değişir;

Boğaziçi, odtu, itü, dokuz eylul, anadolu v.s. gibi ünilerdeysen, biraz da sosyalsen çok da tatlı olabilir fakat hatayda, erzurumda yada konya v.s. gibi yerlerde okuyosan ne bilim biraz zor olsa gerenk

Üniversiteyle alakası yok,kendi kendine yaptığın psikoloji.Tek yapmam gereken ders çalışmakken onu bile beceremeyip okulu uzattım.Bizimkiler o kadar emek verdi o nulucak var tabi bide.Ne biliyim acayip tırsmama rağmen okulu geç bitirmekten(bari sadece 1 sene uzasın) yinede oturup çalışamıyorum.Okula gidince arkaşlarlayken unutuyosun,ya tek kaldığında,uyumaya çalışırken,bide erken yattıysan saatlerce düşün sonra yine uyuyama,sonra daha çok düşün..

_ICEMAN_
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

Tarantula bunu yazdı:

Okulda 6. senem. Daha da bitmiyor, 7 ye uzadı!

Gel gelelim olayın psikolojik boyutuna..

Berbat bişey, rezillik! Benim okul 3. sınıfta uzadı. 3.sınıf derslerini alamadım. 3. ve 4. sınıflarda alttaki dersleri vermeyle uğraşmak zorunda kaldım bu salak sistem yüzünden. Ve nihayet 5. sınıfta 3. sınıf derslerini almaya başladım. Şu an 6. sınıf olmama rağmen 4. sınıf derslerinin devam zorunluluğu yeni bitiyor. Hava atmak gibi algılamayın (zaten bu işin havası olmaz olsun) okul uzatma benden sorulur. 6. sınıfta 17 tane dersi olan kaç kişi tanıdınız bu güne kadar..

3. sınıfta 1 ve 2 nin derslerini almaktan dolayı biraz koparılmış hissediyorsunuz kendinizi. Neyse ki bu 1 senede atlatılıyor. Asıl olay 5. sınıfta kopuyor bizde. 5. sınıfsın ve 3. sınıf derslerine devam vermeye gidiyorsun! Anlatılmaz yaşanır diyeceğim lakin yaşanmaz bile. Akla hayale gelmeyecek işlere kalkışırsınız. Bir süre sonra aklınız başınızda değildir. Kalkıştığınız işlerin hepsi size daha beter geri döner. Dünya üstünüze gelmektedir nedense. Aile, akrada, arkadaş eş dost vs vs. ne varsa kaybettim sanırsınız. En güzel, en düşünülmüş sözler, öğütler bile batar size. Sussun istersiniz cümle alem. Hiçbirşey söylemesin! Sözler kılıç olmuştur sizin için.

Daha bunu uzun uzun anlatırdım ama size az çok yardımcı olur heralde bu mesaj. Yarın sınavım var zaten oyalanmayayım ben buralarda. Varsa sorunuz sorun arkadaşlar. Elimden geldiğince cevaplarım..

ben seni çok ii anlıyorum hocam  17 de güzel bi sayı bölüm neydi ?

matematik24.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

gkhn759 bunu yazdı:

Üniversitesine göre değişir;

Boğaziçi, odtu, itü, dokuz eylul, anadolu v.s. gibi ünilerdeysen, biraz da sosyalsen çok da tatlı olabilir fakat hatayda, erzurumda yada konya v.s. gibi yerlerde okuyosan ne bilim biraz zor olsa gerenk

üni değil. mesela mersin/matematik belki bilenler bilir. bazı üni lere namı duylmuş çünkü yeterince zorluyor. gerçi genelde fen-ede matemtk ve fizik zor. ama bizim okul biraz daha fazla kasıyor. diyebilirm ha bitiren nası bitiriyor. acayip inekliyor.

matematik24.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarantula
    Tarantula's avatar
    Erkek

HeYeT bunu yazdı:

Tarantula bunu yazdı:

Okulda 6. senem. Daha da bitmiyor, 7 ye uzadı!

Gel gelelim olayın psikolojik boyutuna..

Berbat bişey, rezillik! Benim okul 3. sınıfta uzadı. 3.sınıf derslerini alamadım. 3. ve 4. sınıflarda alttaki dersleri vermeyle uğraşmak zorunda kaldım bu salak sistem yüzünden. Ve nihayet 5. sınıfta 3. sınıf derslerini almaya başladım. Şu an 6. sınıf olmama rağmen 4. sınıf derslerinin devam zorunluluğu yeni bitiyor. Hava atmak gibi algılamayın (zaten bu işin havası olmaz olsun) okul uzatma benden sorulur. 6. sınıfta 17 tane dersi olan kaç kişi tanıdınız bu güne kadar..

3. sınıfta 1 ve 2 nin derslerini almaktan dolayı biraz koparılmış hissediyorsunuz kendinizi. Neyse ki bu 1 senede atlatılıyor. Asıl olay 5. sınıfta kopuyor bizde. 5. sınıfsın ve 3. sınıf derslerine devam vermeye gidiyorsun! Anlatılmaz yaşanır diyeceğim lakin yaşanmaz bile. Akla hayale gelmeyecek işlere kalkışırsınız. Bir süre sonra aklınız başınızda değildir. Kalkıştığınız işlerin hepsi size daha beter geri döner. Dünya üstünüze gelmektedir nedense. Aile, akrada, arkadaş eş dost vs vs. ne varsa kaybettim sanırsınız. En güzel, en düşünülmüş sözler, öğütler bile batar size. Sussun istersiniz cümle alem. Hiçbirşey söylemesin! Sözler kılıç olmuştur sizin için.

Daha bunu uzun uzun anlatırdım ama size az çok yardımcı olur heralde bu mesaj. Yarın sınavım var zaten oyalanmayayım ben buralarda. Varsa sorunuz sorun arkadaşlar. Elimden geldiğince cevaplarım..

ben seni çok ii anlıyorum hocam  17 de güzel bi sayı bölüm neydi ?

makine müh.

Olmayacak şeyler tasarlıyorum, işim bu..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek

eğer okulunuzu ailenizden saklarsanız o güven bir daha yerine gelmez. 6.5 yılda bitiren biri olarak söylüyorum.

boş
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

Esquire bunu yazdı:

eğer okulunuzu ailenizden saklarsanız o güven bir daha yerine gelmez. 6.5 yılda bitiren biri olarak söylüyorum.

abi durum neyse söylüyorum. aynen dediğin gibi sonra çok zor durumlar oluşuyor arkadaşlardan biliyorum. aman ha!

matematik24.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frank
    Frank's avatar
    Erkek

haftaya teslim edilmesi gereken rölöve projesini teslim edemeyerekten 1 dönem uzatıcam.

cizim masası solumda pc sağımda ve çizmiyorum yatış kararı alıyorm. tatlı ruyalar bana Ohh be. Hayırlı olsun bana ve tüm uzatanlara ve uzatacaklara.

Tüm sıkıntı ve üzüntülerin kaynağında iradenin arzuları vardır; çünkü tatmin edilmemiş bir arzu bizi özlemle dolu olarak bırakır, tatmin edilen bir arzunun yerine bir yenisi alıncaya kadar da can sıkıntısı yaşarız.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

dead_march bunu yazdı:

editliyorum hocam bir iki fotoğraf görünce gaza gelip dökülmüşüm bu biraz özel

yazını okudumda çok düşünme hoca geçer. ;)

matematik24.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarantula
    Tarantula's avatar
    Erkek

mitokondri bunu yazdı:

Bi okuluda bitiremeyip uzatanlara lafım yok. Olur yani, öğrencilik hali bu uzar falan, zordur bölüm, hocalar takıntılıdır,aşık falan olmuşsundur. Hayat bu, aksiliklerle geçmiş olabilir.

Amaaa, kalkıpta adam beşinci yada altıncı sınıf olmuş artık, birinci sınıftan ikinci sınıftan hala ders veremeyenler varsa aranızda ve bu yüzden uzatıyorsa okulu, otursun bi düşünsün derim, zeka boyutu ne durumda diye..

İnsanlar kalan her dersi için oturup düşünür zaten. 6. sınıftaki biri 1. sınıf dersi alıyorsa emin ol öğrencinin suçu yoktur. Tüm kabahati rahatlıkla hocada arayabilirsin. Yüzlerce öğrenci tanıdım. 3. 4. sınıfa geldiklerinde bile 1. sınıfan dersleri kalınca renkleri değişiyor. Dersi vermek için 40 takla atıyorlar. 5. 6. sınıfa kim tahammül edebilir. Bu zulümdür!

Emin ol dedimiz zeka seviyesi olsa idi hiçbir hoca öğrencisiyle boy ölçüşemezdi. İhtiyarlar gençlerin maskarası olur çıkarlardı.

Senin bölüm neydi hocam? Pek zorluk görmemiş gibisin vesselam..

Yazmayayım dedim bu mesaja cevap ama ancak 1 gün tutabildim kendimi. Böyle bir sistemde böyle bir zihniyette daha öğrenciye kabahat buldurmam ben. Kimse kusura bakmasın. Zaten kendi kabahatından uzatan adam ağzıyla söyler "ben çalışmadım" diye. Ardından da çalışıp bitirir bölümü. Benim meslektaşlarım var 8-9 senede bitiren. Taşı sıkıp suyunu çıkaracak adamlar bir çoğu. Ama üniversitelerdeki çıkar çatışmalarına  kurban olmuş seneleri var hepsinin.

"Bölüm zordur" cümlesi ne tehlikeli bir cümledir bilir misiniz? Bu cümlenin bir sınırı yoktur. Yanında çocuğuyla sınava gelen hanımlar gördüm ben. Eğer vicdandan yoksun ise bir hoca değil zor dersten geçmeniz, lineer cebirden geçmeniz hayal olur. Hocaların hiçbir merci tarafından hesaba çekilmediği bir sistem varsa eğer, gün olur 101 kişiden 30'u 00 alır, gün olur 248 kişiden 8 kişi geçer dersi.

Benden başka dertli kişilerde var bu konuda. Ben neyse de onlar hatrına üzücü şeyler yazmayın cevap diye. Kimseyi kırmaya çalışmadım inanın. Kişisel bir yazı da değil bu. Sadece sinirliyim sanırım bugün. Selametle..

Olmayacak şeyler tasarlıyorum, işim bu..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    expert
    expert's avatar
    Erkek

okul hayatından memnunsan salla bişi olmaz benmkide uzadı zaten kafadan geçen sene :)

la bi git xD çoğu konuyu okurum. çok azına post atarım :D çok önemliyse pm at.. kaanabak kardeşimm, seni unutmayacağım.. :(
Toplam Hit: 5712 Toplam Mesaj: 36