Okumak İle Okumamak(İsrail İle Filistin)
-
beni tanıyan tanır siyaseti sevmem, tartışmayıda sevmem, forumda bu tarz konu açtığım bir elin parmaklarını geçmez ama tutamadım kendimi
bunlar benim fikrim yanlışta düşünüyor olabilirim(kime göre yada neye göre yanlış göreli bir kavram)
------------------------------------------------------------------------------------------------
ewet sonunda bokunu çıkardık gelen mailde boykot ile ilgili bişeydi sanırım okumadım ama o çıkacağı kesin
-----birde sanırım carrefour fransızdı----
böle bir salak bişey var şimdi devam etmek isterim
buradaki markalardan birtanesi dikkatimi çekti
hangisi olabilir sizce
"national geographic channel" şimdi bu kanalda gerekli gereksiz(kime göre) şeyler gösteriyor bilim ve teknik adına özendirici birşeyler yayınlıyorlar
şimdi buradan bu kanalı boykotlamak "cahilce" bir hareket olmazmı
şimdi bunu diyeceksiniz bana bu tv kanalını kim izlemişte profesör olmuşta biz olalım (ortaya bir laf attım ama halkımın %90 bunu üstüne alacak)
olay o değil işte
ben kendimden bir örnek vereyim daha bugün discovery de bişey izledim ve "van der graff jenaratörünü" kendimde evde yapacağımı öğrendim gerekli araştırmaları yaptım
bunlar sırasında fizikçi olarak bildiğim yasaları pekiştirmiş oldum ve nerede kullanılabileceği ne yapılabileceğinide öğrendim
şimdi bu ve buna benzer şeyleri görmezden gelmek bizi daha beter etmezmi
şimdi oraya baktığımızda
bir savaş var ama kiminle kim arasında
a)israil-filistin
b)yahudi-müslüman
c)ilim-cehalet
savaşı mı
bunu cvpını vermek gerekir bence
bir savaşta bir taraf ezici bir güce sahipse
bunun farklı nedenleri olabilir
1-asker sayısı
burada bir açıklama koymuyorum
2-coğrafi şartlar
bir rus askeri ile bir mısırlı askeri -20 derecede kavga ettirsek hangisinin kazanma olasığı daha fazla
3-ekipman
bir savaş uçakları kullanan ordu ile kılıç yay kullanan ordu(fark anlaşılsın diye arbartılı verdim bunu)
4-yönetici bilgisi
orduyu yöneten komutanların BİLGİ si bu en önemlilerden bir bir Türk olarak 1915 te bunu yaşadık
bugünkü savaşta durumu bakalım
israilinde ne
avantajı var
arker sayısı yok(daha az askerde olduğu söylenebilir)
coğrafi şart yok (iki ülkeninde hemen hemen iklimi vsvsvs aynı)
ekipman-var(gelişmesi bilim ve tekniğe bağlı)(belli bir yapıya sahip olacak cisimlerin uçabileceğini söylemek bilimadamlarının(bilim) işi; bu yapıyı bulmak teorik bilgiyi pratik yapmak mühendisin(teknik) işi)
komutan bilgisi - var
(sağa sola rastgele roket atmaktansa(filistin) köprüler barajlar elektik(enerji desek daha genel olur aslında) santrallaeri gibi yerlere atmak daha mantıklıdır(israil))
konu savaşa çekmeden bunu vurgulamak isterim biz burada filistinlileri düşünüyoruz ama böle gidersek sonumuz onlar gibi olacak
ben israil taraftarı değilim filistin taraftarıda değilim
burada yapmak istediğim şey :
sırf bilimle şeytan işi die uğraşmayanların bugün nasıl ne olduğunu göstermek istedim
daha geçen gün (birkaç ay oldu) bir arkadaşımız kıyamet teorileri ile ilgili konu açmıştı
ve yapılan yorumlar arasında buna benzer bişeyde vardı:bizim merciimiz neyki kıyameti tartışıcaz
bu zihniyetle bizimde sonumuz filistininkinden farklı olmayacak
şimdi sen din düşmanısın demeyin bana
bir ülkenin yükselişi iki şeye bağlıdır
bunlar bilim ve inançtır(din)
bu ikisi bir kuşun kanatları gibidir
nasıl bir kuş sadece tek kanadı ile yükselemiyorsa
bir ülke sadece bilim yada sadece din ile bir yere varamaz
bilim yeni keşiflere yeni icatlara yol açarken
din ise insan ilişkilerini insanların birbirlerine bağlılığını tetikler
bir şeyi karalarken biz ne kaybedecez ona bakalım
-
Hocam o kadar güzel yazmışsın ki,ekleyecek bir şey yok.
-
Valla Benim Tek Bildiğim Bişey var, Türkiyenin Tek Bir Alayının Bile Tek Gecede Bitirebileceği İsrail Şerefsizlerinin, Ortadan Kaldırılmasını isterdim... Çünkü Onlar Aynı Şekilde Tüm Dünya İnsanlarına Düşman bir kavimdirler.
Şeytan Gibi Kovulmuş Lanetlenmiş Bir Irkın Ahvalidirler. Onlar Asla Düzelmeyecek Olanlardır. Onlar Asla Doğruyu Kabullenmeyenlerdir. Neyse İsrail Hususunda Boykotluk bi durum yok kanatimce, Etsen ne olacak Etmesen Ne olacak, O Mendebur Millet varolduğu Sürece Neyi Değiştirecek Bu tutum. ?
-
sonuna kadar HAKLISIN
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Valla Benim Tek Bildiğim Bişey var, Türkiyenin Tek Bir Alayının Bile Tek Gecede Bitirebileceği İsrail Şerefsizlerinin, Ortadan Kaldırılmasını isterdim... Çünkü Onlar Aynı Şekilde Tüm Dünya İnsanlarına Düşman bir kavimdirler.
Şeytan Gibi Kovulmuş Lanetlenmiş Bir Irkın Ahvalidirler. Onlar Asla Düzelmeyecek Olanlardır. Onlar Asla Doğruyu Kabullenmeyenlerdir. Neyse İsrail Hususunda Boykotluk bi durum yok kanatimce, Etsen ne olacak Etmesen Ne olacak, O Mendebur Millet varolduğu Sürece Neyi Değiştirecek Bu tutum. ?
-----------------------------Yeri geldimi tozu dumana katan humanistimiz konu israile geldiginde "ırk" kavramını kullanıp genelleme yapıp içine o çok söylene gelen ve arkasına saklanılan çocuk,bebek ve masumları bir anda hiçe saymasını da bilirmiş.Aynı şeyleri söyleyenleri kınıyayıpta konu baskaları oldugunda lafı degişteren ikiyüzlülerden bıktık...Ya öyle olun yada böyle daha kendi içinizde tutarsızsınız birde zamanında bize kardeştir tüm insanlar diyerek bilmişlik taslardınız.Ne oldu hani hümanisttik hani kardeşti tüm insanlar hangi ara faşiste bagladık.
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Valla Benim Tek Bildiğim Bişey var, Türkiyenin Tek Bir Alayının Bile Tek Gecede Bitirebileceği İsrail Şerefsizlerinin, Ortadan Kaldırılmasını isterdim... Çünkü Onlar Aynı Şekilde Tüm Dünya İnsanlarına Düşman bir kavimdirler.
-----------------------------Yeri geldimi tozu dumana katan humanistimiz konu israile geldiginde "ırk" kavramını kullanıp genelleme yapıp içine o çok söylene gelen ve arkasına saklanılan çocuk,bebek ve masumları bir anda hiçe saymasını da bilirmiş.Aynı şeyleri söyleyenleri kınıyayıpta konu baskaları oldugunda lafı degişteren ikiyüzlülerden bıktık...Ya öyle olun yada böyle daha kendi içinizde tutarsızsınız birde zamanında bize kardeştir tüm insanlar diyerek bilmişlik taslardınız.Ne oldu hani hümanisttik hani kardeşti tüm insanlar hangi ara faşiste bagladık.
-----------------------------Hoca hayırdır ne oluyo, Bana catmışsın bu akşam, Ne diyon sen yahu Allahını seversin, Git Forumda arama yap, Daha Önceki Konularımda Hitlerinde, Yaptığını Yerden Yere Vurmuşumdur, Ne yani Beni Robotmu Zannediyorsun ben Kızmışım İşte Tv de yerde Parçalanmış yatan Çocukları Gördükçe Yüreğimiz sızlıyorki Bizde Bişeyler yazıyoruz, O Zaman Adam Gibi yazarsın Ya Oradaki Çocuklar Diyeceksin.....(İsraildeki Çocuklar.)
Öyle Fırsat Bu Fırsat Der Gibi konuyu Yine Götürüp Dolandırıp Getirip Yalancı Kürtlersiniz Hesabına Getirmek Sana Vesselam Hiç Yakışmamış....
Ne var yane Ne Altını Kurcalıyorsun, Ne Çıkacağını Zannediyorsun sen, Asıl Tehlike Bu İsrail Denen Bela Millettir, Sen Ve Senin Gibi düşünenler Tutturmuş Gariban Kürtle Uraşıp Kendine Kahve Köşelerinde Oturup ahkam Keserek Kahramanlık Payı Biçmekle Vatanı Kolladıklarını Zannederler....
Kusura Bakma Hocam Ama Bu akşamki Girişimin Gayet Haksız Ve Pervasızca idi, Beni İki Yüzlülükle İki kelimemle Tüm Kürtleri İki Yüzlü Olmakla Suçlayacak Kadar Büyük Bir Günah İşlemedim Ben.
Gerçekten kınıyorum seni... Sanırım kırıldım yahu, İnsan Böylemi Der Hocam. İki Yüzlülükle Suçlayacaksan Elle Tutulur Kanıtın Olması Gerekmezmi, Ne bu Bir Kelimede Hatalı Cümle yakalamışsın Atlamışsın... cidden Şok Vaziyetteyim.
DipNot......: Söz konusu Zulüm eden Olursa Zulme Karşı Sonuna Kadar Faşistim....... Kimse Kimseyi Ezmemelidir. Kaldıki İsrailin Ortadoğu Projesini Oku ve İncele Görecxeksinki İsrail Kabilesi, Filistinden Parayla Zamanında Aldığı Göt Kadar Topraklarda Türeyip, Şimdi Filistinle Başladığı İşi OrtaDoğuya Hükmederek sürdürecek Kapitalist Oyunlarını Gündeme Getirmiştir. Piyonlar Çoktur. Piyon Olduğundan habersiz Piyonlar.
Bu Millet Büyük Bir Tehlikedir... Yokedilmese Bile Kontrol Altına Alınması gerekmektedir. Bunda Faşistlik Yoktur.... Akrep Sürüsünün Önünü Kesmekten söz Ediyorum.
-
Ben lafı ne dolandırıyorum nede baska taraflara cekiyorum.O senin kendi hüsnükuruntun bu kadar da art niyetli olmayın ne senden cekinirim nede baskasından direkt söylerim ne söyliycegi mi.Konunun kürtlerle yada baskasıyla bir ilgisi yok o senin kendi kafanda kurguladıgın bir sey.Daha dogrusu söyliyecek baska bir sey bulamadın lafı ceviriyon.
Kendi dedigin gibi bu zaman kadar hep belli bir çizgide olan belli seyleri savunan birisi nasıl olurda tvlerde iki çocuk gördü diye tüm söylediklerinin tersini düşünür.Yani çocukta degilsiniz delikanlıda yas kemale ermiş.Öyle bir anda tüm düşündüklerinin tersini söyleyecek kadar kendinden geçicek yasda degilsiniz.Ben sana direkt bir sıfat yüklemedim çünkü kimseyi karsıma almam.Kısaca seni ve bunca zaman bu cevrede var oldugun ve kabul görüdgün düşünclerini bir tarafa koyarım birde simdikilerini onlar orda kalır adı ne konursa konur.Söyle sizin orda buna ne deniyor...
Çocuk heryerde çocuk bebek heryerde bebek masum heryerde masum degişen bir sey yok.pkklı teröristin işkence görmesine bile yazıktır diyen sen simdi nasıl olurda masumlarıda "israil lanetlidir,yahudleri yok edilmelidir" genellemesi ile kundakta ki yahudi bebegini bile toptan sınıflandıracak kadar kör oldun.Degişen ne ?
Bizi burda devamlı ırkcılık yapıyorsunuz vs diye sucladınız kardeştir sudur budur dedeniz simdi ne oldu.Tvlerde çoluk çocuk gördügün gibi bizde tvlerde sehit cenazeleri gördük o zaman bizi ani sinirlenme vs ile suclarken gayet sakindiniz simdi niye bu kadar heyecanlısnız.
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Ben lafı ne dolandırıyorum nede baska taraflara cekiyorum.O senin kendi hüsnükuruntun bu kadar da art niyetli olmayın ne senden cekinirim nede baskasından direkt söylerim ne söyliycegi mi.Konunun kürtlerle yada baskasıyla bir ilgisi yok o senin kendi kafanda kurguladıgın bir sey.Daha dogrusu söyliyecek baska bir sey bulamadın lafı ceviriyon.
Kendi dedigin gibi bu zaman kadar hep belli bir çizgide olan belli seyleri savunan birisi nasıl olurda tvlerde iki çocuk gördü diye tüm söylediklerinin tersini düşünür.Yani çocukta degilsiniz delikanlıda yas kemale ermiş.Öyle bir anda tüm düşündüklerinin tersini söyleyecek kadar kendinden geçicek yasda degilsiniz.Ben sana direkt bir sıfat yüklemedim çünkü kimseyi karsıma almam.Kısaca seni ve bunca zaman bu cevrede var oldugun ve kabul görüdgün düşünclerini bir tarafa koyarım birde simdikilerini onlar orda kalır adı ne konursa konur.Söyle sizin orda buna ne deniyor...
Çocuk heryerde çocuk bebek heryerde bebek masum heryerde masum degişen bir sey yok.pkklı teröristin işkence görmesine bile yazıktır diyen sen simdi nasıl olurda masumlarıda "israil lanetlidir,yahudleri yok edilmelidir" genellemesi ile kundakta ki yahudi bebegini bile toptan sınıflandıracak kadar kör oldun.
-----------------------------Çekinmezsin demek... Tehditmi yedin Hoca Lütfen biraz daha düşün ve yazacaklarını Düzgün tarzda yaz, kürt Düşmanlığı yaparak yazılarını Yazarsın, Yalancısınız Diyerek Kazarsınız Altından da bişeyde çıktığı yok. Kuruntu ettiğim nedir? Orada Bas bayağı Demişsin işte diyeceğini...
Dünyadaki tüm Milletleri Tüm İnsanları Globalist Gözle Görür Sayar severim... Ancak sıra İsraile Geldimi, Kusura bakma ama İnsan Sıfatı Yakıştırması yapamam. İsrail İnsanının Düşüncesinde Tüm Dünya İnsanlarının Kendilerine Hizmet Etmek için varolduğunu Emreden Bir Toplum yapısı ile Büyür Çocuklar. O Çocuklar Böyle Büyürler.
Kendilerinin Üstün Irk Olduğunu Tüm Dünyaya Kabul ettirinceye kadar Durmazlar. Ben İsrail Hakkında İrenç Şeyler Biliyorum Belki Sen bilmiyorsun, O Yüzden Aniden Tepki Verebiliyorum. Pkk Lı Teröristin İşkence Edilmesinden tut Bir İsraillinin Bile İşkence Edilmesine Yinede karşıyım. Hoca Sözlerin Çok Ağır, Normal Olarak Tartışabileceğimiz Düzleme Gireceksen hay hay girmeyeceksen. lütfen Sabah Sabah Kafamı Ütüleme.
İsrail Milleti Düşünce Temelinde Sabah Kahvaltısında Pişireceği Bir Yumurtası için Bir kaç müslümanı Odun Niyetine yakmasının Hakları Olduğunu Ciddi Ciddi Görür Benimserler. Böyle Bir Milleti Savunuyormusunki Sabahın Köründe Kalkmışın Bana Bu Lafları Söyleyerek Sataşmaktasın....
Bak Hoca Burada Ben her kesi Severim yaşça küçüklerim Kardeşlerimdir, Yaşça Büyüklerimde Abilerimdir. Terbiyesizlik etmektesin Men ederim. İsrail hususunda ben oradaki Tek hatam Konuyu Senin Gibi Çarpıtacak kişiler için Kısadan giderek yazmış olmamdır. Açık yakaladın ve daldın diyorum o yüzden. Kesinlikle İşkenceye karşıyım. bir Hayvana bile İşkence Yapılamaz. Sözlerinin Altında Sinsice Manalar yatmaktadır. Men ederim. kendine Gel efendi.
Not... : Hoca Aslında Sen en iyisi yat. Kendine ve bana iyilik etmiş Olursun, Severim Seni Kalbimiz kırılmasın birbirimizden. Ben İsraili Hiç Bir Zaman Sevmedim Sevemem.
-
Yazdıgım ilk yazım da içinde kürt vb kelimelri sen çıkardın.Ve ben bu konuda böyle seyler olmadıgını söyledim ve bitti.Hepsini uydurdun kafanda kurguladın savunma mekanızması çıkarmıssın kendi kafanda ve karsındaki ekarte etmek için bu mekanizmeyı kullanıyon hepsi bu.Bizlere her haltı objektif yaklasın empati kurun vs diyen kendini humanist ilan eden bir insan nasıl olurda israil geldimi dururum der ?.Hani humanizmin bekciligini yapmasan anlarım ancak sen her fırsatta pkklı bir teröristi bile o da insandır insanı yaklasılması lazım derken israilli çocuklar bebekler için onlar öyle yetiştirliyor vs safsatası ile onların olabilcek ölümlerini kendi kafanda hastalıklı bir sekilde mesrulastırma yoluna gidersin ?.
Umrumda degil israil yahut baskası.Onların ne düşündünkleri de umrumda degil benim umrumda olan sey ise masumlar bebekler ve çocuklar.Biz düşmanımızı parcalarız ama çocuklara dokunmayız.Yazının hiç bir yerinde bu ibare vs yok.Toptan bir ırkın yok edilmesinden söz ediyorsun sadece.Sen degilmiydin bizleri yani mozagi kastederek tarhimizde hiç bir düşmanımızn çoluguna cocugna kıymadık diyen.Simdi düşman bellediklerin için niye çelişkiye düşüyon.
Daha kendi yazıdıgın yazının basıyle sonu bir degil bir,"Ancak sıra İsraile Geldimi, Kusura bakma ama İnsan Sıfatı Yakıştırması yapamam" diyorsun birde " Kesinlikle İşkenceye karşıyım. bir Hayvana bile İşkence Yapılamaz" diyorsun.Bu ne yaman celişkidir böyle.Sen bana tartısma düzeyine in tartısırız diyecegine kendi içinde ki tutarsızlıkları ve çelişkileri düzeltte gel.
Birde hata açık vs bir kere yapılır ama senin ardı ardına tüm postlarında bu çelişki var.Buda onu ne hata ne açık yapar.
Benim tek merak ettigim sey ; o mülayim,humanist adamı kim top yökün bir ırkı ortadan kaldırmak için savaş naraları atan birine ne cevirdi hepsi bu.
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------
Yazdıgım ilk yazım da içinde kürt vb kelimelri sen çıkardın.Ve ben bu konuda böyle seyler olmadıgını söyledim ve bitti.Hepsini uydurdun kafanda kurguladın savunma mekanızması çıkarmıssın kendi kafanda ve karsındaki ekarte etmek için bu mekanizmeyı kullanıyon hepsi bu.Bizlere her haltı objektif yaklasın empati kurun vs diyen kendini humanist ilan eden bir insan nasıl olurda israil geldimi dururum der ?.Hani humanizmin bekciligini yapmasan anlarım ancak sen her fırsatta pkklı bir teröristi bile o da insandır insanı yaklasılması lazım derken israilli çocuklar bebekler için onlar öyle yetiştirliyor vs safsatası ile onların olabilcek ölümlerini kendi kafanda hastalıklı bir sekilde mesrulastırma yoluna gidersin ?.Umrumda degil israil yahut baskası.Onların ne düşündünkleri de umrumda degil benim umrumda olan sey ise masumlar bebekler ve çocuklar.Biz düşmanımızı parcalarız ama çocuklara dokunmayız.Yazının hiç bir yerinde bu ibare vs yok.Toptan bir ırkın yok edilmesinden söz ediyorsun sadece.Sen degilmiydin bizleri yani mozagi kastederek tarhimizde hiç bir düşmanımızn çoluguna cocugna kıymadık diyen.Simdi düşman bellediklerin için niye çelişkiye düşüyon.
Daha kendi yazıdıgın yazının basıyle sonu bir degil bir,"Ancak sıra İsraile Geldimi, Kusura bakma ama İnsan Sıfatı Yakıştırması yapamam" diyorsun birde " Kesinlikle İşkenceye karşıyım. bir Hayvana bile İşkence Yapılamaz" diyorsun.Bu ne yaman celişkidir böyle.Sen bana tartısma düzeyine in tartısırız diyecegine kendi içinde ki tutarsızlıkları ve çelişkileri düzeltte gel.
Birde hata açık vs bir kere yapılır ama senin ardı ardına tüm postlarında bu çelişki var.Buda onu ne hata ne açık yapar.
-----------------------------Yahu Gözüm Canım, Kardeşim, Hocam, Humanist Bekçisi değilim ben.Ben Globalistim, Humanist değilim, Onu Nereden Çıkarıyorsun, Ben İsrail Düşmanıyım. Bütün Dünyada Tek Bir Irkın düşmanıyım, Oda İsraildir. Hem Ben Orada Bebeklere Kıyılsın diyormuyum, Demiyorum Ama Saldırılsın demişim Değilmi, Eeee Neden Saldırılacak, Oda Saldırmış O Yüzden.. O Halde Saldırdığına Göre, Türkiye Gibi Bir Gücü Karşısında Buldumu Bebeklerinin Ölümünden bizmi sorumlu olacağız..
Yada Bebekleri Var Diye Mehmetçiğimiz Hedefmi olacak... Hem Bi Dakika Türkiye Harekat yapıyor Diye bir olayda yok. Allahım Yarebbim, Sanırım Hababam Sınıfındaki O Zavallı Müfettişin durumuna Düşmek Üzereyim. Kim Bebekleri Koydu Orayaaaa... Alın O Bebekleri Oradan... *+/Hocam Bak Hala Anlamadınmı Etki Tepki Meselesi, Biliyormusun Sanırım Sende Bende Sabah Sabah Beynimiz Sulanmış Vaziyetteyiz. Amma Velakin Bak Hocam Ben İsraili Sevmiyorum, İsrail için Humanist isemde Vazgeçiyorum, Vazgeçiyorum yahu. Değilim humanist Bilmem ney değilim Anlatabildimmi. :) Alla alla.
-
Dikkatle izlemeye devam ediyodum,edeceğim de..İşte tam bu arada gülesim geldi:D:D