Okunacak Kitap Sıkıntısı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Son zamanlarda dünya çapındaki filmlerin kısırlığı kitaplarada mı vurdu nedir bilemiyorum ama okunmaya değecek kitap bulmakta zorluk çekiyorum.Kullandığım bir kitap sitesi var fakat her yoruma puan verdiği ve bu puanlar belli bir noktaya ulaştığında ücretsiz kitap alabilmeyi mümkün kıldığı için ordaki yorumlara pek güvenemiyorum.Aradığım kitabın konusu çokta önemli değil iki kriterim var kitabı okuyunca zeka ve gizem görmek istiyorum ve sırf fantezi üzerine kurulu olmamalı analttığı şeyle ilgili gerçek veriler,bilgilerde sunmalı.Ama zeka ve gizem en önemlisi.John verdon son kitabı Gözlerini Sımsıkı Kapat'la şu evden çıkılmayan soğuk günlerde ilaç gibi geldi.

Son olarak,çok bilinen,çok duyulmuş bir kitap önerecekseniz kuvvetle muhtemel okumuşumdur daha böyle gizlide saklıda kalmış mesela buna en güzel örnek İrrasyonel'i verebilirim,kitaplar tavsiye ederseniz daha elle tutulur bir yardım etmiş olursunuz,teşekkürler.

Troubles'll come & they'll pass
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BlackStorm
    BlackStorm's avatar
    Erkek

Jean-Christophe Grangé'ın bütün kitaplarını okumanı tavsiye ederim. Tam aradığın türde.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Hepsini değil ama 4 kitabını alıp okumaya değer buldum,Kızıl Nehirler'i aldım okuduklarım kadar varsa diğerlerini de alıcam,çok teşekkürler.

Troubles'll come & they'll pass
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cupofcoffee
    Cupofcoffee's avatar
    Erkek

Hakan Günday'ın kitapları güzel , Kinyas ve Kayra tam senlik hatta.  "AZ"  ı aldım şuan daha başlamadım okucaksan gel al benden.

Saygın Ersin oku ilk fırsatta Yedi Kartal Efsanesi adında bir üçlemesi var ;

1. Kitap: Zülfikarın Hükmü
    2. Kİtap: Erbain Fırtınası
    3. Ktap : Ateş ve Bedel  

İlk iki kitap yayımlandı. 3. daha yok piyasada  beni fantastik hikaye olarak oldukça tatmin etti  bu seri ve kesimlikle tavsiye ederim.

Zifir diye bir kitap var birde oda fantastik ve  çok güzel bir  roman yine Türk yazara ait. Bu kitabında devam serisi gelicek diye okumuştum onuda rahatlıkla tavsiye ederim. 

Arkadaşta  yazmış Grange Kitapları  çok sürükleyicidir. 

Gerçek bir akıl, yalanlar ve yanılsamaların arasından kaybolmadan yolunu bulur. Gerçek bir kalp ise zehir dolu nefrete zarar görmeden dokunabilir. Bu zamanın içinde karanlık büyümeye devam etse de, her zaman aydınlığın etrafı arıtması için eğilmeyi de bilir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

Elinde kasırga taburu veya girdap : pkk da yaşanmayan yıllar olan varsa 

gönderirse parası neyse veririz . Yıllardan beri şu kitabı arıyorum kütüphaneme

bir türlü ekleyemedim içime dert oldu . 

Dipnot : Pkkda yaşanmayan yılllar pkk propagandası yapmayıp tam tersine itirafçı kitabıdır  

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    harddeath0070
    harddeath0070's avatar
    Erkek

emre kongar ı oku tarihe merakın varsa aydınlatıcı gerçekten.

Kafan seni dağıtmadan sen onu dağıt...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efrasyap
    efrasyap's avatar
    Erkek

Paulo Coelho -Elif

Bahaeddin Özkişi -Sokakta

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

George Orwell'ın Bin Dokuz Yüz Seksen Dört adlı kitabını tavsiye ederim.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Bin_Dokuz_Y%C3%BCz_Seksen_D%C3%B6rt

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

emrah serbes her temas iz bırakır ve son hafriyat bunları oku hocam. Hiç kitap okumuyan ben 2 sini de sıkılmadan bitirdim.

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxspiderxx
    xxspiderxx's avatar
    Erkek

Harvard Üniversitesi'nde fizik ve matematik dersleri veren, Amerikan ABC televizyonunda bilim editörü olarak görev yapan Michael Guillen, Dünyayı Değiştiren Beş Denklem'de, günlük hayatımızı kalıcı bir biçimde değiştiren beş denklemin hem matematiğini hem de öyküsünü anlatıyor. Bu denklemlerin öyküleri bir yandan beş büyük bilim adamının portresini çizerken bir yandan da okuyucuya 17. yüzyıldan günümüze değin bilimin ve bilim-insan ilişkisinin kesintisiz bir tarihsel kaydını sunuyor. Çok soyut gibi görünseler de, etkileri son derece somut olan bu beş denklem, aslında bilimin o meşhur elmadan kötü şöhretli atom bombasına doğru çıktığı yolculuğun beş önemli kilometre taşı..

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solutionman
    solutionman's avatar
    Erkek

Eğer hala okumadıysa hemen okumaya başlamalısın Ayn Rand dan Hayatın Kaynağı... 10 Numara:)

Toplam Hit: 2671 Toplam Mesaj: 13