Olası ABD-İran Savaşı Üzerine Benden Bir Yazı Dizisi :)[Antioksidan]
-
ZaYGo bunu yazdı:
-----------------------------Seni ilk gordugumde cia ajanı oldugunu soylemiştim:D internetteki psikolojik savaş kurallarına gayet iyi uyyosun.Genç nesilin beynine ''Batılıları yenemeyiz,Amerikaya kafa tutamayız tutarsak bizi öldürürler.Asla onlara karşı çıkmayalım yenemeyiz onları çok güçlü silahları var biz güçsüsüz'' düşüncesini empoze etmeye çalışıyorsun.Son 100 yüz yılda amerikanın katıldıgı savaşların sonuçlarını inceleyin genç insanlar.Hiçbiri antioksidanın dediği gibi sonuçlanmadı:DAraştırın tarih okuyun.Amerika irana karşı yenilecek buraya yazıyorum.
-----------------------------son 100 yıl ne kadar da kolay söylüyorsun, abd 5 yılda bile ne kadar gelişti...
biz türkiyeyi yener demiyoruz biz iran mıyız? türkiye gece uçuş kabiliyetine ve son derece disiplinli büyük bir orduya sahip, son yıllarda katılmakta olduğu uluslarası silah projeleri ise yenilemz bir ordu yaratma konusunda nerede olduğumuzu gösteriyor.
ABD SAVAŞLARI (kronolojik değil harfe dayalıdır) :
Afganistan Savaşı, 2001 Ekiminin 7. gününde başlamıştır. ABD ve Birleşik Krallık önce hava bombardımanı daha sonrada takviye güçlerle beraber Afganistan'a asker indirmişlerdir. 2002'de Amerikan ve İngiliz askerleri Kuzey İttifak'ı ile savaşa katıldı. Daha sonra gerginlikler üzerine NATO güçleri(Koalisyon güçleri) Afganistan'a asker indirdiler. Daha sonra Amerikan hükümeti kalıcı barışı sağlamak amacı ile bölgede asker bulundurup varlıklarını hissettireceklerini açıkladı.
Sonuç: ABD hala orada istediğini yapabilmektedir.
1.Korfez SAVAŞI :Bu savaşa Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in çıkardığı Körfez Krizi sebep olmuştur. 1980-1988 yıllarında İran ile savaşan Irak, ekonomik yönden ağır zararlara uğramış ve bu savaş sonrası kolay kolay ödeyemeyeceği bir dış borç yükü altında kalmıştır. Bu durumdan kurtulmak isteyen Saddam Hüseyin, çareler aramaya başlamış ve 1991 yılının ilk yarısında Ortadoğu'da huzursuzluğa yol açacak bazı iddialar ortaya koymuştur. Bu iddialar Körfez Krizinin ilk filizleri olmuştur. İddiaların başlıcaları şunlardır: Körfez ülkelerinin 1981-1990 arasında petrol fiyatlarını sürekli düşürerek Irak'ı zarara sokmaları; Kuveyt'in Rumeyla bölgesindeki Irak'a ait petrollerden de faydalanmış olması; Irak'ın Kuveyt toprakları üzerinde tarihi hakkı olduğunda ısrar etmesi ve Irak-İran savaşı sırasında Kuveyt'in yaptığı para yardımının silinmesini istemesiydi.
Sonuç : ABD Irak'ın işgali için gerekli adımları uygulamaya başlamıştır.
IRAK SAvaşı: Hepimiz zaten biliyoruz. hala abd askerleri ölüyor olabilir bu gayet normal 200milyonu aşkın nüfusu olan bir ülke asker bulmakda zorlanmaz ama şuan tüm ırağı sömürebiliyor, ölen askerlerin çocuklarıan rahat bir gelecek hazırlıyor.
KORE SAVAŞI: Savaşın nitelikleriyle uğraşmayacağım, 36000 abd askeri, 500 bin çin askeri ve 3 milyon vietnamlı öldü, vietnam ikiye bölünmüşlüğü devam etti, sonuç olarak abd kendi topraklarına gelişmeye devam ederken çin büyük bir darbe aldı.
Vietnam Savaşı : ABD'nin niteliksel açıdan kaybettiği savaş olmakla beraber, çin'i kendi yanına çekmek amaçlı yapılmış savaştır, çin'in svyetlere yaklaşacağı sanılırken çin yanlış anlamalarla sovyetlere uzaklaşmıştır bu da detente sürecini hızlandırmıştır sscb açısından.
Hepimizin gördüğü gibi abd kaybettiği savaşlarda da isteidği sonuçlara ulaşmıştır. kaldı ki gelişen teknolojiye ayak uyduran bir devlet deildir abd, o gelişen teknolojiyi yönlendiren ülkedir.
hiç birimiz abdli değiliz. objektif bakamıyorsunuz sadece, sen güçsüz deyince abd güçsüz olmuyor, duygularla değil verilerle konuşuyoruz. sen iran ın kazanacağını ancak bruaya yazarsın da, abd başarsını yine tarihe ve filmlere yazacak gibi.
-
Herşeyi hava gücüne baglayamassınız.Zaferi karaordusu belirler.Bunu amerikalı strataji uzmanları 2003deki ırak savaşından soylediler.Havadan bombaladıktan sonra bir kasabada o muazzam piyade tüfekleriyle takıldı kaldılar ve kendilerine gelen desteğin hattı hesabı yokken.Irak tarafında hiç bişi yoktu.Gelelim 1ci dünya savaşına, osmanlı ordusunda uçak ve tank yoktu.Ama ingilizlerde hepsi vardı çanakkalede kullanıldı.Özellikle ozamanın tankları olan birçok zırhlı araç.Buna karşın olmanlıda çok eski mitralyosler vardı.İngilizlerde gelişmiş makineli tufekler ve doldurulup ateş edilen tufekler vardı.Osmanlıda bir tufeğin mermisi diğer tufeğe uymuyordu.İngilizler uçağı aşağıdaki siperleri tarımak dışında istihbarat içinde kullandılar.Bunlara karşın çok gelişmiş savaş gemileri vardı.Ama yenilmedik...2ci dünya savaşına bakalım Nazi Almanyası zamanındaki diğer ordulardan 5 KAT güçlübir orduya sahipti.1 Tiger tankı 5 amerikan sherman tankına bedeldi.Bunlara ragmen hitler ozamanki durumuna gore ezik sayılan sovyetlere saldırdı.Hava gücü ve kara gücü muazzam olan nazi almayası sovyetlerde takıldı.Stanlingraddaki muazzam direnişe karşı koyamadılar:) Mevcut zamandanda ornek vereyim.İngiliz ordusu afrikadaki zulularla bile başa çıkmadı.Vietnamdada amerika yenildi.Halk direnişine karşı koyamadılar.Afganistan ve ıraktada durumlar aynı.Vietnam savaşı toplamda 28 yıl sürmüştür.Başka ülkerlerde saldırmıslardır vietnama ama neticede 28 yıl sonra bagımsızlıklarını almıslardır...Irak ve afganistanda ozgur olacak.Amerika oralarda bataga sapladı.Şimdide irana saldırıcak.Saldırsında görsün...
edit: İstediğiniz kadar savunun ,''emperyalizm kağıttan kaplandır'' Hep direnişlerde yenildiniz.İranda mezar olacak amerikan askerlerine.
-
sustain olur... istenende o zaten!
-
Sıra bizede gelecek. Amerika bize de dalacak :|
-
ZaYGo bunu yazdı:
-----------------------------Herşeyi hava gücüne baglayamassınız.Zaferi karaordusu belirler.Bunu amerikalı strataji uzmanları 2003deki ırak savaşından soylediler.Havadan bombaladıktan sonra bir kasabada o muazzam piyade tüfekleriyle takıldı kaldılar ve kendilerine gelen desteğin hattı hesabı yokken.Irak tarafında hiç bişi yoktu.Gelelim 1ci dünya savaşına, osmanlı ordusunda uçak ve tank yoktu.Ama ingilizlerde hepsi vardı çanakkalede kullanıldı.Özellikle ozamanın tankları olan birçok zırhlı araç.Buna karşın olmanlıda çok eski mitralyosler vardı.İngilizlerde gelişmiş makineli tufekler ve doldurulup ateş edilen tufekler vardı.Osmanlıda bir tufeğin mermisi diğer tufeğe uymuyordu.İngilizler uçağı aşağıdaki siperleri tarımak dışında istihbarat içinde kullandılar.Bunlara karşın çok gelişmiş savaş gemileri vardı.Ama yenilmedik...2ci dünya savaşına bakalım Nazi Almanyası zamanındaki diğer ordulardan 5 KAT güçlübir orduya sahipti.1 Tiger tankı 5 amerikan sherman tankına bedeldi.Bunlara ragmen hitler ozamanki durumuna gore ezik sayılan sovyetlere saldırdı.Hava gücü ve kara gücü muazzam olan nazi almayası sovyetlerde takıldı.Stanlingraddaki muazzam direnişe karşı koyamadılar:) Mevcut zamandanda ornek vereyim.İngiliz ordusu afrikadaki zulularla bile başa çıkmadı.Vietnamdada amerika yenildi.Halk direnişine karşı koyamadılar.Afganistan ve ıraktada durumlar aynı.Vietnam savaşı toplamda 28 yıl sürmüştür.Başka ülkerlerde saldırmıslardır vietnama ama neticede 28 yıl sonra bagımsızlıklarını almıslardır...Irak ve afganistanda ozgur olacak.Amerika oralarda bataga sapladı.Şimdide irana saldırıcak.Saldırsında görsün...
edit: İstediğiniz kadar savunun ,''emperyalizm kağıttan kaplandır'' Hep direnişlerde yenildiniz.İranda mezar olacak amerikan askerlerine.
-----------------------------sherman tankı değil sheridan tankı. gücün olması önemli değil devamlılığı önemli nazi almanyası bunun için yenildi rusyada. abd nin iranı işgal etmesi şu aşamada gereksizdir, hava gücü en etken güçtür. abd hiçbir üretim tesisini kaybetmez tek kaybedeceği irana soktuğudur, iran ise pek çok şey kaybeder. savaşların sadece sonuçda bu yenmiş yazısına bakmak saçmadır sonra ne olmuşa bakmak gerekir, sovyetler çöktüyse tek bir sebebden çökmedi abd ile mücadelesini genel anlamda kaybettiği için çöktü.
-
bende şurda oturup süper komplo teorileri yazardım da gençler rahat durmaz sonra :|
amerika'nın içme suyu çeşmelerden değil mi :) şarbon tarzı bi hastalığı şebeke suyuna İran basarsa nolur acep :)
ladin'i bile bulamıyo amerikacığımız :B Şii'leri ttanımıyosunuz ki arapların saddamı satttığı gibi satar sanıyosunuz :)
aahhh benim cancağızlarım :B kore'ye de saldırıcakmış amerika :P
-
pit10din bunu yazdı:
-----------------------------bende şurda oturup süper komplo teorileri yazardım da gençler rahat durmaz sonra :|
amerika'nın içme suyu çeşmelerden değil mi :) şarbon tarzı bi hastalığı şebeke suyuna İran basarsa nolur acep :)
ladin'i bile bulamıyo amerikacığımız :B Şii'leri ttanımıyosunuz ki arapların saddamı satttığı gibi satar sanıyosunuz :)
aahhh benim cancağızlarım :B kore'ye de saldırıcakmış amerika :P
-----------------------------usama bin laden'i burada uzun uzun incelemeyelim ama, tüm bu afganistan ve ırak (ki abd yi 20 yıl daha ayakta tutacak operasyonlardır) operasyonlarını başlatan adam.
kolaydı değil mi abd şebeke suyuna şarbon karıştırmak? elini kolunu sallaya sallaya herkes şebeke hattına girebiliyor değil mi? 11 eylülden örnek verme bana, 6 yaşında çocuklar biliyo o saldırının sebebini, ama hatırlmak amacıyla, koskoca uçaklar, mevcut rotalarından çıktıklarında neden iletişime geçilmedi, uçaklar neden vurulmadı? pentagonun neden tadilatta olup kullanılmayan bölümüne çakıldı başka bölüm mü yok koskaca pentagonda? böyle bir saldırı organize edilebiliyorsa, neden ikiz kuleler seçildi de whitehouse seçilmedi vsvs.
şiileri tanıyoruz esas bundan korkuyoruz, çünkü sunni mezhebi şiileri hak mezhep olarak bile görmüyor.
-
dayı iran'da sünni mi fazla şii mi yoksa :) kim hak mezhep değil orası apayrı :B
o şebeke suyuna öyle bi katarlar ki dalgayı senin şuanda deniz suyunu içtiğin gibi :)
sawaşa gelicek olursak hala da diyorum İran'a girecek ne götü war ne ekonomosi :)
hele ki amerikada seçimler kapıya yaklaşmışken :)
-
pit10din bunu yazdı:
-----------------------------dayı iran'da sünni mi fazla şii mi yoksa :) kim hak mezhep değil orası apayrı :B
o şebeke suyuna öyle bi katarlar ki dalgayı senin şuanda deniz suyunu içtiğin gibi :)
sawaşa gelicek olursak hala da diyorum İran'a girecek ne götü war ne ekonomosi :)
hele ki amerikada seçimler kapıya yaklaşmışken :)
-----------------------------ekonomi demişken, türkiyeyle karıştırmayalım, abd'nin evcil hayvanlara ayırdığı para yıllık 300 milyar dolar ki türkiyenin eğitime ayırdığı paradan fazlai savunmaya ayrılan para ise türkiyenin bütçesinin 3 katı.
arkadaşım abd kendi parasını dünyada kullanabiliyo. hayvan gibi oturur, basar karşılıklı ya da karışılıksızz bunun bi önemi yok. ha çin derseki dolar kullanmıyorum ticarette o zaman boku yer abd lakin bu sefer de abd ei o zaman ben de fabrikalarımı afrika'ya taşıyorum der çin de kaybeder. orada bi mutualist yaşam döngüsü var ellemeyelim.
bana bırak deniz suyunu siyanürlü sudan tut radyasyonlu çay da içirirler. abd den bahsediyoruz. bunu anlamakta güçlük çekiyorsunuz bakın ABD, Türkiye mi değil ?
seçim seçim dediğin nedir yahu abd de? sanki ılımlı hristiyan parti, sosyalis parti var da. demokratlar cumhuriyetçiler ikisi de aynı şey anasını satim. clinton ırak'ı arada vurup geliyordu, monica'ya kızıp ırak'a uçak sokuyordu, bush'un seks hayatı düzenli, uğraşamam dedi komple orduyu soktu. iranı küçümseyelim derken abd'yi küçümsüyorsunuz.
Mossad bir şehir efsanesi midir?
CIA bir şehir efsanesi midir? eğer öleyse eyv
-
llaa ıraka saldırmak için bile 11 eylül diye bi düzmece oyun yaptı ki yüzüne gözüne bulaştırdı :)
iskeleti çelikten oluşan binayı dewirdi çelik 3500 derecede erir teröristlerin kimlikleri sağlam bulundu :)
yolcu uçağı dedi binaya sawaş uçağı giriyo camları yok uçağın :)
pentagona bilmem boing girdi dedi planörlü uçağı photoshop ile zor yerleştiriyolar düşen yere :)
rusya diyo ben de iran yanlısıyım yedirmem sana bu ovaları :)
iran da eşşek değil yyaa amk çinle koyun koyuna şuan rusya ile ft yapıyolar :)
yani sen de iranı bizim mahalle takımına çewirdin amk doğalgazı petrolü iran satmıyo sanki amk :B
ekonomi diyosun abd için petrol rezervleri de bitiyo benzinin litresi 3.5 tl oldu ayrıca
yawaş yawaş ondan dolayıdır ki bi yusuflama içinde :F