Olası Bir Abd-Türkiye Savaşı?..
-
abd nin silahlarının pkk nın eline geçtiği duyuldu,ermeni tasarısı abdde kabul edildi, 13 şehidin ardından türkiyenin ıraka girme kararı alması abd ile ilişkileri iice bozdu.. yabancı basında türkiyeyle amerikan ilişkilerinin kopma noktasına geldiği hakkında haberler yer almakta.. türkiye ıraka girdiğinde bir çuval olayı daha yaşanması sizce nelere yol açar? ya da ıraka girdiğimizde abd nin pkk ya vereceği destekten dolayı onlarla da çatışırmıyız? israilin büyük orta doğu projesinin bir parçası mı acaba bu olaylar? yorumlarınızı bekliyorum :|
-
metal fırtına gerçek olcak diyosun yani?
-
olcak su biz ıraga gircez pkk yla catıscaz sonra ele gecirilin mevzilere gidip bakcaz ana ne gorelim pesmerge kılıgında abd askerleri bize son model yuksek tahrip guclu m4a1 ulti assault rifle larla saf tutmus sonrasını sen dusun turkiye ıraga girerse bunlar bi senaryo deil gercek olcak ama turkiye abd gercegini hala anlamıs deil
-
hp32 bunu yazdı:
-----------------------------
gökhan ben oluyorum :D bi ara beni roketle vuracaklar sonra nano teknolojisiyle hayatta kalıp amerikalılara çakacağım :D -
birkaç gün öncesine kadar metal fırtınanın tamamen sallama olduğunu düşünüodum ama, gidişata bakılırsa böyle birşey mümkün gibi görünüyor.. büyük bi savaş çıkabilir bu bölgede..
-
amerika Türkiye'ye asker bakımından kapısacak bi gücte değil zaten Türkiye'yle savaşması konumunda zararlı cıkan taraf olur savaş kazanmaları imkansız denecek kadar az.
karadan Türkiye'ye hiçbir zorluk sağlamazlar.
hava yolunu zaten rahat kullanamazlar cünkü ortadoğu da üs olarak incirlik i kullandıkları için orayı kapattığımız takdirde pek bi zararları dokunamaz.
kimyasal ya da nükleer silah da atamazlar cünkü yakınımızda iran ve rusya gibi devletler var bu silahların onlarada etkisi dokunacağı icin böle bisey yapmak onlar icin delilik olur.
ancak israil yoluyla savaşmaya calısırlar.
baska bi ülkede üs kurupta savaşmak her zaman zordur.
ayrıca karsında Türk ordusu varsa bu dahada zorlaşır.
en rahat saldırı yolları denizden uçak gemileri yoluyla olur.
ama çanakkale olayından sonra denizlere inmeye cesaret edemez heralde dünyada hic bir devlet.
olası bi savaş halinde Türk tarafı ağır basar bence.
-
Stifler bunu yazdı:
hp32 bunu yazdı:
gökhan ben oluyorum :D bi ara beni roketle vuracaklar sonra nano teknolojisiyle hayatta kalıp amerikalılara çakacağım :D
kamyonuda ben kullanayım bitsin :D -
aklınız alıyomu ya Türkiye ABD arasında bir savaş çıkarsa buna ne Rusya nede ortadoğu ülkeleri tarafsız kalır ayrıca
avrupa biliğide kesin bi tavır alır ve kesinlikle adım kadar eminim dünya savaşı çıkar...
-
evet bu pis peşmergeler yüzünden türkiyede savaş çıkar bu gidişat hiçte iyi deil ):
-
metal fırtınayı okumadım ama 3. ve son Dünya Savaşının önümüdeki 10-20 yıl arasında çıkacağına inanıyorum..
Zaten Dünyanın da boku çıktı a.Q bari bi savaş görelimde fani dünyaya dair bi anımız,bi işe yaramışlığımız olsun a.Q !! -
olaylar bu tarz gelişir ve 3. dünya savaşı çıkar...hayal gücü değil gerçekten çıkar...