folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Ölen Notebook Bataryasını Kendin Yenile ! Yenileyebilirsen ....

Ölen Notebook Bataryasını Kendin Yenile ! Yenileyebilirsen ....

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaMeRT
    SaMeRT's avatar
    Erkek

Arkadaşlar ben de acer aspire 5020 model bi laptop var ve 2.5 senede artık pili %100 ken 6-7 dakka gidio :(( ben de yenisinin çok pahalı olmasından ötürü

metacafede izlediğim şu videodan gaza gelerekten ( http://www.metacafe.com/watch/479447/laptop_battery_hack_dont_buy_a_new_one/ ) aynı işlemleri uygulayıp bataryanın içini açtım fakat içindeki piller bizim bildiğimiz kalem pillerden deği onlardan biraz daha uzun ve oklava kalınlığında :(

üstünde is "CGR18650 CF" , "Li-ion MH12210" ve "B 5617" gibi ibareler var ayrıca bataryanın kutusunun üstünde 14.8 V ve 4400 mAh yazıyor. 

Bu pilleri nerden bulabilirim? fikirlerinizi bekliorum :((( daha önce böyle bi tecrübesi olan varsa bi zahmet MSN ya da CEP yazarsa özelden çok minnettar olurum

Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir. " M.K.ATATÜRK
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeelzeBuB
    BeelzeBuB's avatar
    Erkek
    önemli olan boyutu değiş işlevi! evet aynen öyle:D yani tam olarak o pillerin voltaj ve amperinde pil bulursan farklı boyutta bile osla kullanabilrisn. tabi pilin tipide önemli. nimh(nikel metal hidrad) mi nicd(nikel cadmiyum) filan diye. sorna a4 pilinde aynı tipte pili kullanabilrisin bence ama aynı amper ve voltaj olması şart. maikanaya zarar vermek istemeyiz.

hadi ordan seksi!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

BeelzeBuB bunu yazdı:
    -----------------------------
    önemli olan boyutu değiş işlevi! evet aynen öyle:D yani tam olarak o pillerin voltaj ve amperinde pil bulursan farklı boyutta bile osla kullanabilrisn. tabi pilin tipide önemli. nimh(nikel metal hidrad) mi nicd(nikel cadmiyum) filan diye. sorna a4 pilinde aynı tipte pili kullanabilrisin bence ama aynı amper ve voltaj olması şart. maikanaya zarar vermek istemeyiz.

Adam bold olarak 14.8V ve 4400 mah yazmışya, okumadan cvp veriosunuz ki verdigin cvpta da bişi yok  

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeelzeBuB
    BeelzeBuB's avatar
    Erkek

gkhn759 bunu yazdı:

BeelzeBuB bunu yazdı:

Adam bold olarak 14.8V ve 4400 mah yazmışya, okumadan cvp veriosunuz ki verdigin cvpta da bişi yok  

verdiğim cevapta olan şey boyutun önemli olmadığı aynı özellikteki başka bir pili kullabilceği. sendede kavrama yeteneği yok. ki sırf adam burda yazmış diye ordaki modelleri iki saattir çince sitelerde araştırıyorum öneri verebilmek için. bilip bilmeden bieşy yazma. buakdar eleştiriceksen adam yararlı bi bilgi ver ozaman haklı ol biraz bari!!!

hadi ordan seksi!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

BeelzeBuB bunu yazdı:

Güzel, adam farklı boyutta kullansın da bakalım kapatabilecekmi o pilin kutusunu :)))

Editcan: Nerde oturuyorsun?? İstteysen bugun halısaha macı var ona gel mecidiyekoye maçtan önce maçtan sonra kontrol edelim istersen veya başka yerdeysen pillerin ayrıntılı resimlerini (uzaktan yakından profilden bide yazılara macro) çek buraya koy veya pm at bakalım neler yapabiliyoruz...

Çok sıkılıyom
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

üstünde is "CGR18650 CF" , "Li-ion MH12210" ve "B 5617" gibi ibareler var ayrıca bataryanın kutusunun üstünde 14.8 V ve 4400 mAh yazıyor.

bence burada amperin önemli olmaması gerekiyor gerilim kısmı daha önemli çünkü laptobun içindeki devre elemanlarının eşdeğer empadansının (yani zamanla değişmeyeceğini) sabit olacağının düşünüdüğümüzde V=IR dan bakarsak I=V/R  burada v sabit  

14.8 r  de sabit değişmeyecek empedans çünkü yani

orası 10000 mAh deseydi daha uzun süre kullanacaktık bilmem anlata bildimmi :S

güç =gerilim x akım olduğundan 

p=ıv birim zamanda harcanan enerji

w=pt buda harcanan enerji 

yeri koyalım o sayıları 

öncelikler miliamperi amper sonra saati saniyeye çevirmemiz gerekecek standart birim sisteminde olacak çünkü

gücün birimi V.A

enerjinin birimi V.A.s

4400mAh bakak 4400x0,001x3600   (önce ampere sonrada saniyeye çevirdik)

buradanbataryadaki toplam enerji

14,8x4,4x3600=234432 j yapar 

buradan laptopun çektiği güç atıyorum 50w ise

kullanabileceğin süre 234432/50=4688 s yapar yani buda yaklaşık 1,5 saat sürer felan filan 

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek
    BeelzeBuB bunu yazdı:

gkhn759 bunu yazdı:

BeelzeBuB bunu yazdı:

verdiğim cevapta olan şey boyutun önemli olmadığı aynı özellikteki başka bir pili kullabilceği. sendede kavrama yeteneği yok. ki sırf adam burda yazmış diye ordaki modelleri iki saattir çince sitelerde araştırıyorum öneri verebilmek için. bilip bilmeden bieşy yazma. buakdar eleştiriceksen adam yararlı bi bilgi ver ozaman haklı ol biraz bari!!!

Genelde voltaj ile ebadın bir standart oldugunu kabul edersek, gayet haklıyım:D

benden istedigini kendin uygula 

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeelzeBuB
    BeelzeBuB's avatar
    Erkek

SweetyVolty bunu yazdı:

BeelzeBuB bunu yazdı:

Güzel, adam farklı boyutta kullansın da bakalım kapatabilecekmi o pilin kutusunu :)))

Editcan: Nerde oturuyorsun?? İstteysen bugun halısaha macı var ona gel mecidiyekoye maçtan önce maçtan sonra kontrol edelim istersen veya başka yerdeysen pillerin ayrıntılı resimlerini (uzaktan yakından profilden bide yazılara macro) çek buraya koy veya pm at bakalım neler yapabiliyoruz...

ya normalde istanbulda oyuruyorum am. şuan tatil için izmirdeyim 4 gün sorna dönüyorum sornada dershane sınavlarım var :| ama uğraşırız bi ara çünkü bizim notebookuda pili 15dk filan dayanmaya başladı:|

hadi ordan seksi!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek
    İyi fikir. Bende Asus A6000 var. Onların bataryaları ince uzun. Sanırım aynı sisteme sahiptirler. Benim batarya sık kullanmadığım halde sürekli üzerinde bulunduğu için öldü. %100 dolu iken 15-20 dk dayanıyor.

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

voltajının aynı kalması şartıyla farklı akım kapasitesine sahip pillerden kullanırsan senin açından kolaylık olur fakat birde alacağın pillerin kalitesine ve fiziksel boyutunu iyi seçmen gerek...birde eğer üstünde yazılı olan akım değerinin altında bir pil toplarsan şarj normalde orijnalinkinden daha az gidecektir..ama daha yüksek bir seviye tutturabilirsen(bu seviye arttıkça pillerin fiziksel buyukleri de artar) şarj orjinal pilden daha uzun sürecektir ama önemli olan bir noktada şu içinde mutlaka bir devre vs. vardır onun için sen yine aynı seviyeden veya biraz altından almaya bak yoksa daha yüksek akım kapasitesine bağlı bir pil kullanırsan içindeki devrede bulunan transistörlere zarar verebilir...çünki her malzemenin çalışması için ideal durumlar ve şartlar vardır transistörler içinde böyledir...bu yüzden aman dikatli seçim yap..

bir fikir olarak ta şunu söyleye bilirim ben bir ara sormuştum eğer pil bitersen olur diye bizim pc ci abi eğer ömrü tükenirse bataryanı uzun süre şarj et biraz ısınsın o yine eskisi kadar olmasa da düzelir demişti...ama hangi marka ne model bir pc için dedi onu bilemiyorum genel olarak böyle bişey duymuştum ama leptop bataryalarının özelliklerini tam olarak bilmediğim için bişey diyemiyorum...kolay gelsin...

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dengesiz
    dengesiz's avatar
    Erkek
    bende MSI aynı sorun 5 dakika bile gitmiyo pil bi çözüm üretmek lazım

Doğru kişi olmak meselenin yarısıdır, diğer yarısı; doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişilerle karşılaşmış olmanızdır.
Toplam Hit: 4358 Toplam Mesaj: 18