Ön Usb Girişlerinin Ana Kartına Nasıl Bağlıyacağım?
-
aslında kartın üzerindeki o iğnelerde ve senin takacağın o 7-8 tane kablo ucunda isimleri tek tek yazıyor. vcc, usb0+, usb0- ... gibi istersen şöyle bi şema vereyim belki bi yardımı dokunur.
http://img168.imageshack.us/img168/5420/sorun2mw9.jpg
ama beceremem diyosan anakartın kitapcığından bak. ben de bi ara sökmüştüm o zımbırtıları sonra kafama göre takayım dedim ama anakartın o muhteşem duman atışına şahit oldum. (gerçi hala aynı anakartı kullanıyorum, pek bi zarar gelmedi ama garantisi yok bu işin =))
-
yaw benim sorum sadece usb 2- ye veya usb 1- e taksam farketmez demi bide aynı gruptan çıkanları aynı satıra başka bi aynı gruptan çıkanları aynı satıra karşılıklı şekilde koyacm dmi?
-
http://img511.imageshack.us/my.php?image=adszbu7.jpg
gri olan beyaz kabloyu temsil ediyor :D o sarı kutucda toplu çıkan kablo yani aynı noktadan çıkan kablolar!
-
hackerteam550 bunu yazdı:
-----------------------------
hocam yani usb 1 - ye taksam ya da usb 2 - ye taksam fark eder mi bide hocam + larmı üstte olsun - ler mi?
farketmez hepsi aynı usb 2 tane sarı yer var usb çıkışı olarak ikisinede olur.abi + ları karıştırma sen dediğim gibi kırmızı-beyaz-yeşil-siyah şeklinde bir önceki mesajda gösterdiğim gibi tak :) artı eksi boşver renklere bak sen
-
-
hocam aynı gruptan çıkanları aynı dizine koyayım farklı yerden gelenleri bi dizine koyup k b y s şeklinde demi?
-
yapışık olanlar bi grupta diğer yapışıklarda bi grup k b y s şeklinde demi?
-
hackerteam550 bunu yazdı:
yapışık olanlar bi grupta diğer yapışıklarda bi grup k b y s şeklinde demi?
usb1 veya usb2 farketmez ikiside aynı işi görür hangisi hoşuna giderse ona bağla anladığım kadarıyla senin kablolar zaten birleşik k b y s olarak verdiğim şemaya göre tak tamamdır :D -
anakart kitapcığında şeması verilmiştir yaw. varsa kitapcık ordan yapabilirsin. bu arada ters abğlama olanağın baya kısıtlı. pimlerden birini eğmeden zor takarsın yuva ona göre çünkü.yani mekaniğini bozmadan yanlış bağlaman zor zaten.
-
hacktorx bunu yazdı:
anakart kitapcığında şeması verilmiştir yaw. varsa kitapcık ordan yapabilirsin. bu arada ters abğlama olanağın baya kısıtlı. pimlerden birini eğmeden zor takarsın yuva ona göre çünkü.yani mekaniğini bozmadan yanlış bağlaman zor zaten.
hocam her kasada aynı değil bazen uçlar tek tek ayrı ayrı olabiliyor şekildeki gibi bağlarsa hiçbir sıkıntı çıkmaz.