folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Online İngilizce Eğitim Seti Tavsiyesi



Online İngilizce Eğitim Seti Tavsiyesi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    21li
    21li's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2015
    Erkek

    özkan çelen der geçerim. her seviye için dersleri mevcut

    Özkan Çelen - YouTube


    Çocukken müzik kesilince sandalyelere oturmaya çalıştığımız oyun, meğerse hep otobüsün alıştırmasıymış.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2003
    Erkek
    tosun bunu yazdı

    İngilizcemi geliştirmeyi Bende çok istiyorum lakin günün 12 saati işte geçiyor. Yorgun geliyorum. Dinlenmek için 7-8 saat uyku gerekiyor. Geri kalan zamanda da mutlaka bişeyler çıkınca kişisel gelişime vakit kalmıyor

    Mesajım dursun, 

    konu için teşekkürler

    Aynı durumlardayız... 


    Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    Hiç altyapısı olmayan arkadaşlar "Özkan Çelen" videolarını sırayla izleyip not alabilir. Bunun yanında Özer Kiraz'in videoları da faydalı olur. İşin bu kısmı sadece ingiliççe nedir kısmıyla ilgili kafanızda ışıklar yakmaya başlar. Onun dışınad sistematik olarak öğrenmeniz şart. Yani temel dil bilgisi ve konular neymiş kısmını yüzeysel olarak geçtikten sonra Listening, Reading, Writing, Speaking kısımları üzerinde planlı programlı olmanız şart. Bu noktada eğitim setleri, pdf çöplüğüne falan düşmeden ilerlemek zorundasınız. Yani en iyi kaynak, en iyi set, en iyi hoca diye bir bok yok. Oturacaksın eli yüzü düzgün bir kaynaktan başla-bitir şekilde çalışacaksın.

    https://www.amazon.fr/English-File-Intermediate-Students-Practice/dp/0194035913/ref=sr_1_1?__mk_fr_FR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&dchild=1&keywords=english+file&qid=1609092356&s=books&sr=1-1

    Ben şahsen bu seriyi tavsiye ederim. libgen ve b-ok uzerinde pdfleri mevcut. "kitap ismi audio" şeklinde vk.com üzerinden de audio-video dosyalarını çekebilirsiniz. Başka kaynaklara kaymaya gerek yok. Bu kitabın konuları yanlış hatırlamıyorsam 1A-1B-1C şeklinde bölünmüş, 1. ünite 3 bölümden oluşuyor ve akabinde 1A-1B-1C Review bölümü var. Bütün parçaları gözden geçiriyorsun. Toplamda seviyeye göre 8-12 bölüm falan var. Her hafta 1 konuyu bitirsen en kötü ihtimalle  2-3ay eder. Haftada 2 konu bitirecek şekilde planlasan kendini 2 aya biter 1 kitap. Kitaptaki listening,reading,writing egzersizlerini atlamadan yapın. Working Book pdf'ini de indirip ekstra alıştırmaları-okumaları vs. oradan halledebilirsiniz. Sadece tek bir kaynak zaten size öğrenmeniz gereken herşeyi temel düzeyde sağlayacaktır. Seviyenize göre artık sırayla kitap serisini izlersiniz.

     

    Bakin sağa-sola atlamaya gerek yok. Buradaki 4 temel skill üzerinden her boku kotarabilirsiniz. Speaking ilk etapta zor gelecektir, onu biraz temeliniz oluşunca daha rahat çözersiniz.

    https://learnenglish.britishcouncil.org/skills/

    Başlarda bolca okuma-dinleme yapmak gerekir. Sonrasında writing-speaking egzersizlerindeki yoğunluğu artırabilirsiniz.

    Yukarıda söylediğim kitap ve British Council sizin ana kaynağınız olabilir. Diğer setleri vs. biriktirip indirmeye gerke yok. Basit ol, dikkatini dağıtma.

    Şimdi ek olarak 2 noktadan bahsetmek istiyorum. Kelimeyi ne yapacağız  ve telaffuz. 

    Telaffuz olayı için tavsiyem:

    https://forvo.com/

    veya cambridge sozlukteki telaffuzlar veya google translate sesi. Forvo.com daha cok Fransızca,Almanca, Felemenkce gibi dilleri ogreniyorsanız daha cok isinize yarar.

    ve 

    Elsa speak app ( şiddetle tavsiye ederim)

    https://play.google.com/store/apps/details?id=us.nobarriers.elsa&hl=fr&gl=US

     

    Kelime olayında, okuduğunuz metinlerde her kelimeyi öğrenmeye çalışmayın. Seviyenize göre okumalar yapmaya çalışın ve metinlerde tekrar tekrar karşınıza çıkan kelimeleri not alıp onları öğrenmeye çalışın. Bir metni okurken vs. paragraf veya cümleyi okuyup bitirmeden anlamını bilmediğnizi kelimeye dönüp bakmayın. Bırakın cümleyi-paragrafı okuyarak tamamlayın. Anlamasanız bile kesintisiz şekilde okuyup bitirip sonra sözlüğe dönün. 

    Sözlük-kelime sürecinde de 50 tane app falan indirmeyin. Ana sözlük kaynağınız :

    https://dictionary.cambridge.org/tr/s%C3%B6zl%C3%BCk/learner-english/

    cambridge learners ana tercihiniz olsun.  Burada bir hesap acip kelime listenizi falan tutup donup listeyi export ederek vs. calisabilirsiniz.  Kelime-kelime cevirisi yapan applar falan cok tavsiye etmiyorum, kelimeyi ogrenirken cumle icerisinde ogrenmek gerek, aldigi ekleri vs ogrenmek isinizi önden fazlasıyla kolaylastiracaktir. Onun icin cambridge sozluk ana kaynaginiz olsun. 

     

    Bunlarin disinda speaking arkadasi bulmaniz gerekebilir. Abazan ortadogu erkekleriyle kimse online platformanlar uzerinden konusmak istemez. HelloTalk falan guzel app ama bizim ulkeden baglanirsan calismaz. Konusma olayini cozun iste bir sekilde.

    Netflix language learners extension var, oldukca guzel onu kullanın. 

    Anki, memrise gibi uygulamaları ben pek sevemedim ama deneyebilirsiniz. Anki'yi kullanıyorum ama genelde cümle çevirisi şeklinde kart hazırladım kendime ona bakıyorum. 

     

    Ozet gec diyenlere:

    0- Pdf, kitap, egitim seti download edip copluge cevirme kendini.

    1- Oxford English File serisi dil bilgisi ogrenme amacli tek kaynaginiz olsun ve kitabi sistematik sekilde takip et. Her konuyla ilgili ekstra okuma-dinleme-yazma-konusma(!) alistirmalarini yapmaya gayret et.

    2- British Council sana her boku sunar. Dil edinimindeki 4 temel element(ates,toprak,su, tahta) ile ilgili yeterince alistirma ve kaynak saglar. 

    3- Yarin bir gun konusmaya ihtiyacın olacak, prononciation olayını düzgün öğren, önem ver. Elsa Speak, Forvo iyidir.

    4- Kelime ogrenimi icin, cambridge learner sozlugu kullan. Fiziksel bir defter de yapabilirsin. Kelimeyi yaz, anliyorsan ingiççe açıklamasını yaz yanına, örnek cümle yaz, bir köşeye not et sıfat mı fiil mi, zarf mı nedir bu, hangi eklerle(prepositions) kullanılı vs. Her kelimeyi ogrenmeye calisma, karsina sık çıkan kelimelere öncelik ver.  Akademik çalışmıyorsan akademik kelimeleri listeye ekleme  ilk etapta. Kelime-örnek cümle ilişkisini unutma.

    5- Konuşma olayına yaratıcı bir çözüm bul artık, taklit etme olayını deneyebilirsiniz. Ted talks falan konuşmalarını açıp konuşmacıyı taklit ederek sen konuşuyormuşsun gibi yapabilirsin.*

     

    * Tüm bunlara offline çalış. Materyallerini hazırla önceden, diyelim 1 saat çalışacaksın. Otur, offline kalarak çalış(sözlük kullanımı için online olabilirsin veya alternatif üret) Çalışırken anlamadığın yerleri bir kenara not al, 1 saatlik çalışma dilimin bittince online ol, anlamadığın yerlere bak. Online bu kadar dikkat dağtıcı unsurun olduğu yerde, bu kadar zahmetsiz dopamin basan şeylerin olduğu yerde ders çalışmak istemeyeceksin, onun için offline kal. Telefonu falan sessize al başka bir odada bırak veya sözlük için kullanacaksan uçak moduna falan al. Eğer sizi motive edecekse "habit tracker" "don't break the chain" falan olayına bakabilirsiniz.

    Daha özeti:

    Sike sike götünün üzerine oturup o dirseği çürütecek, o beynini zorlayacaksın. Mucize bekliyorsan git sayısal loto falan oyna.

     


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2008
    Erkek

    Ben de birazdan EnglishCentral üzerinden ilk speaking dersimi gerçekleştireceğim.

    Fiyatlar Cambly ve diğerlerine göre çok daha uygun diye seçtim. Her gün 25 dk speaking pratiği çok faydalı olur benim için. Seviyem B1-B2 arası.

    Tek dezavantajı var, hocalar direkt İngiliz ya da Amerikalı değil. Filipinler vatandaşı hepsi. Ama baktığımda aksanları gayet iyi gözüktü. Benim seviyem için yeterli olacaktır.

    Siz de ucuza pratik yapmak istiyorsanız , iyi bir alternatif gibi gözüküyor.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2015
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı

    Hiç altyapısı olmayan arkadaşlar "Özkan Çelen" videolarını sırayla izleyip not alabilir. Bunun yanında Özer Kiraz'in videoları da faydalı olur. İşin bu kısmı sadece ingiliççe nedir kısmıyla ilgili kafanızda ışıklar yakmaya başlar. Onun dışınad sistematik olarak öğrenmeniz şart. Yani temel dil bilgisi ve konular neymiş kısmını yüzeysel olarak geçtikten sonra Listening, Reading, Writing, Speaking kısımları üzerinde planlı programlı olmanız şart. Bu noktada eğitim setleri, pdf çöplüğüne falan düşmeden ilerlemek zorundasınız. Yani en iyi kaynak, en iyi set, en iyi hoca diye bir bok yok. Oturacaksın eli yüzü düzgün bir kaynaktan başla-bitir şekilde çalışacaksın.

    https://www.amazon.fr/English-File-Intermediate-Students-Practice/dp/0194035913/ref=sr_1_1?__mk_fr_FR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&dchild=1&keywords=english+file&qid=1609092356&s=books&sr=1-1

    Ben şahsen bu seriyi tavsiye ederim. libgen ve b-ok uzerinde pdfleri mevcut. "kitap ismi audio" şeklinde vk.com üzerinden de audio-video dosyalarını çekebilirsiniz. Başka kaynaklara kaymaya gerek yok. Bu kitabın konuları yanlış hatırlamıyorsam 1A-1B-1C şeklinde bölünmüş, 1. ünite 3 bölümden oluşuyor ve akabinde 1A-1B-1C Review bölümü var. Bütün parçaları gözden geçiriyorsun. Toplamda seviyeye göre 8-12 bölüm falan var. Her hafta 1 konuyu bitirsen en kötü ihtimalle  2-3ay eder. Haftada 2 konu bitirecek şekilde planlasan kendini 2 aya biter 1 kitap. Kitaptaki listening,reading,writing egzersizlerini atlamadan yapın. Working Book pdf'ini de indirip ekstra alıştırmaları-okumaları vs. oradan halledebilirsiniz. Sadece tek bir kaynak zaten size öğrenmeniz gereken herşeyi temel düzeyde sağlayacaktır. Seviyenize göre artık sırayla kitap serisini izlersiniz.

     

    Bakin sağa-sola atlamaya gerek yok. Buradaki 4 temel skill üzerinden her boku kotarabilirsiniz. Speaking ilk etapta zor gelecektir, onu biraz temeliniz oluşunca daha rahat çözersiniz.

    https://learnenglish.britishcouncil.org/skills/

    Başlarda bolca okuma-dinleme yapmak gerekir. Sonrasında writing-speaking egzersizlerindeki yoğunluğu artırabilirsiniz.

    Yukarıda söylediğim kitap ve British Council sizin ana kaynağınız olabilir. Diğer setleri vs. biriktirip indirmeye gerke yok. Basit ol, dikkatini dağıtma.

    Şimdi ek olarak 2 noktadan bahsetmek istiyorum. Kelimeyi ne yapacağız  ve telaffuz. 

    Telaffuz olayı için tavsiyem:

    https://forvo.com/

    veya cambridge sozlukteki telaffuzlar veya google translate sesi. Forvo.com daha cok Fransızca,Almanca, Felemenkce gibi dilleri ogreniyorsanız daha cok isinize yarar.

    ve 

    Elsa speak app ( şiddetle tavsiye ederim)

    https://play.google.com/store/apps/details?id=us.nobarriers.elsa&hl=fr&gl=US

     

    Kelime olayında, okuduğunuz metinlerde her kelimeyi öğrenmeye çalışmayın. Seviyenize göre okumalar yapmaya çalışın ve metinlerde tekrar tekrar karşınıza çıkan kelimeleri not alıp onları öğrenmeye çalışın. Bir metni okurken vs. paragraf veya cümleyi okuyup bitirmeden anlamını bilmediğnizi kelimeye dönüp bakmayın. Bırakın cümleyi-paragrafı okuyarak tamamlayın. Anlamasanız bile kesintisiz şekilde okuyup bitirip sonra sözlüğe dönün. 

    Sözlük-kelime sürecinde de 50 tane app falan indirmeyin. Ana sözlük kaynağınız :

    https://dictionary.cambridge.org/tr/s%C3%B6zl%C3%BCk/learner-english/

    cambridge learners ana tercihiniz olsun.  Burada bir hesap acip kelime listenizi falan tutup donup listeyi export ederek vs. calisabilirsiniz.  Kelime-kelime cevirisi yapan applar falan cok tavsiye etmiyorum, kelimeyi ogrenirken cumle icerisinde ogrenmek gerek, aldigi ekleri vs ogrenmek isinizi önden fazlasıyla kolaylastiracaktir. Onun icin cambridge sozluk ana kaynaginiz olsun. 

     

    Bunlarin disinda speaking arkadasi bulmaniz gerekebilir. Abazan ortadogu erkekleriyle kimse online platformanlar uzerinden konusmak istemez. HelloTalk falan guzel app ama bizim ulkeden baglanirsan calismaz. Konusma olayini cozun iste bir sekilde.

    Netflix language learners extension var, oldukca guzel onu kullanın. 

    Anki, memrise gibi uygulamaları ben pek sevemedim ama deneyebilirsiniz. Anki'yi kullanıyorum ama genelde cümle çevirisi şeklinde kart hazırladım kendime ona bakıyorum. 

     

    Ozet gec diyenlere:

    0- Pdf, kitap, egitim seti download edip copluge cevirme kendini.

    1- Oxford English File serisi dil bilgisi ogrenme amacli tek kaynaginiz olsun ve kitabi sistematik sekilde takip et. Her konuyla ilgili ekstra okuma-dinleme-yazma-konusma(!) alistirmalarini yapmaya gayret et.

    2- British Council sana her boku sunar. Dil edinimindeki 4 temel element(ates,toprak,su, tahta) ile ilgili yeterince alistirma ve kaynak saglar. 

    3- Yarin bir gun konusmaya ihtiyacın olacak, prononciation olayını düzgün öğren, önem ver. Elsa Speak, Forvo iyidir.

    4- Kelime ogrenimi icin, cambridge learner sozlugu kullan. Fiziksel bir defter de yapabilirsin. Kelimeyi yaz, anliyorsan ingiççe açıklamasını yaz yanına, örnek cümle yaz, bir köşeye not et sıfat mı fiil mi, zarf mı nedir bu, hangi eklerle(prepositions) kullanılı vs. Her kelimeyi ogrenmeye calisma, karsina sık çıkan kelimelere öncelik ver.  Akademik çalışmıyorsan akademik kelimeleri listeye ekleme  ilk etapta. Kelime-örnek cümle ilişkisini unutma.

    5- Konuşma olayına yaratıcı bir çözüm bul artık, taklit etme olayını deneyebilirsiniz. Ted talks falan konuşmalarını açıp konuşmacıyı taklit ederek sen konuşuyormuşsun gibi yapabilirsin.*

     

    * Tüm bunlara offline çalış. Materyallerini hazırla önceden, diyelim 1 saat çalışacaksın. Otur, offline kalarak çalış(sözlük kullanımı için online olabilirsin veya alternatif üret) Çalışırken anlamadığın yerleri bir kenara not al, 1 saatlik çalışma dilimin bittince online ol, anlamadığın yerlere bak. Online bu kadar dikkat dağtıcı unsurun olduğu yerde, bu kadar zahmetsiz dopamin basan şeylerin olduğu yerde ders çalışmak istemeyeceksin, onun için offline kal. Telefonu falan sessize al başka bir odada bırak veya sözlük için kullanacaksan uçak moduna falan al. Eğer sizi motive edecekse "habit tracker" "don't break the chain" falan olayına bakabilirsiniz.

    Daha özeti:

    Sike sike götünün üzerine oturup o dirseği çürütecek, o beynini zorlayacaksın. Mucize bekliyorsan git sayısal loto falan oyna.

     

    👏👏👏👏

    Çok faydalı bilgiler. Bende bu konuya kafa yoran biri olarak. Aynen katılıyorum. Set met hikaye, herkes mucize arıyor. Tek yol oturup çalışmak sabırla...

    https://english-e-reader.net/

    Bu siteden okuma yapabilirsiniz. Turengide yükleyin hem kelime kaydedilebiliyor hemde anlam açısından iyi.

    Telefonda direk okuma sayfasında kelime anlamına tureng den bakabiliyorsunuz. Chromda da var

     


    Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Şubat/2011
    Erkek

    ingilizceyi ilk öğrendiğim kaynak, çok eskiden gazete bayilerinde 6TL ye satılan, zar zor her ay satın alabildiğim ve çok faydasını gördüğüm disney in ingilizce serisi

    https://youtu.be/S3hnyQ86mao

     


    havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
Toplam Hit: 2410 Toplam Mesaj: 17
ingilizce eğitim seti