Online Offline
-
şimdi portala yeni bir özellik ararken aklıma geldi online offline durumu yapmaya çalıştım.şöyle bir mantık izledim.üye girişi yaparken sessionlardan önce uyenin tablosundaki durumunu 1 olarak update edyorum.ve çıkış sayfasındada session abandondan öncede üye tablosuna bağlanıp bu üyenin tablosundaki durum kısmını 0 yapacağım.durumu 1 olarak yaptım ancak çıkıştan onceki 0 yapma olayını beceremedim basit birşey gibi gözükebilir ama tıkandı işte :S şimdiden yardım edenlere teşekkürler.
bu arada sessionlarım doğru.
kodlar :
<%
set rec = server.createobject("adodb.recordset")
sql="select * from Uyeler where kullaniciadi=" & session("kullaniciadi")
rec.open sql,conn,1,3
rec("durum") = 0
rec.update
%>
<%
session.abandon
response.redirect "default.asp"
%> -
edit verdiği hata :
Hata Tipi:
ADODB.Recordset (0x800A0BB9)
Yanlış türdeki değişkenler kabul edilebilir aralık dışında veya bir başkasıyla çakışan bağımsız değişkenler kullanılıyor.
/site/cikis.asp, line 4 -
true false yap :D
edit : session abandot komutuna nasıl link veriyosun aynı sayfadan
-
veritabanındaki durum alanı sayı türünde mi ? eger öleyse metin yap ya da rs("durum") = 0 kısmındaki 0 ı int(0) olarak göndermeyi dene :S
-
@ yawuz
cikis.asp ye link veriyorum.ve cikis.asp de
<%
session.abandon
response.redirect "default.asp"
%>
komutunu kullanıyorm.
@f1kr3t
evet sayı türünde. -
herşeyi denedim ama olmadı.sorun şurda ben uyeler tablomdaki kullaniciadi nı session("kullaniciadi") na eşitliyorum. bu satırda hata veriyor.session doğru.verdiği hata :S
Yanlış türdeki değişkenler kabul edilebilir aralık dışında veya bir başkasıyla çakışan bağımsız değişkenler kullanılıyor. -
online - offline konusunu daha önce alp hocamla çözmüştük forumda arama yap detaı olarak bulacaksın
-
hocam o sistem mysql için geçerli ama.ben access kullanıyorum.bu basit bi sistem olcak zaten öyle geniş çaplı bieşy değil ben sadece üye girişi yaptığında 1 olanları listelemesini istiyorum.çıkış yapmadan hemen öncede zaten bunu 0 yapıp sessionları kapatacağım. ancak çıkış yapmadan önceki bağlantımda sorun var. :S
-
Abizittin bunu yazdı:
-----------------------------
hocam o sistem mysql için geçerli ama.ben access kullanıyorum.bu basit bi sistem olcak zaten öyle geniş çaplı bieşy değil ben sadece üye girişi yaptığında 1 olanları listelemesini istiyorum.çıkış yapmadan hemen öncede zaten bunu 0 yapıp sessionları kapatacağım. ancak çıkış yapmadan önceki bağlantımda sorun var. :S
-----------------------------
access için yapmıştık biz -
Çıkış linkini şöyle ver
<a href="cikisyap.asp?islem=cikis">Çık bakalım oradan</a>
cikisyap.asp sayfamız
if request("islem") = "cikis" then
set rs = veritabanışeysi.execute("Update ÜyelerTablon set durum = '0' WHERE kullaniciadi = "&session("kullaniciadi")&"")
session.abandon
end if
-
hocalar tamam nasıl hallettim bilmiyorum ama hallettim teşekkürler saolun.