Online Storage Vb.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Dropbox, box.com, ttnet bulut, telekom bulut disk

vb hizmeti ucretli kullanan var mi ?

veya bu tip guvenli online disk kullanan var mi ?

daha onceden sistem cokmesi, hack saldirisi yuzunden verileri giden firmalari okudugum icin arastirayim, danisayim dedim.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

hacım ücretli kullanmıyorum amma dropbox 75 gb küsür , box.com da 50 küsür gb yerim olması lazım.

HDD okadar güvenilmez bir donanımki fotoları kaybettin mi geri dönüşü yok kolay kolay.

En ama en iyi çözüm. Önemli dosyaları  (Özelse şifreleyip  7z yapıp)

- Dropbox

- Yandex disk

- Google Drive

- Box.com

4 üne de atmak. Bu fazla dersen sadece dropbox ve yandex disk kullanmanı öneririm.

yaklaşık 4-5 ay önce hdd deki herşey uçtu , dell yeni hdd verdi ama dosyalar gitti. foto arşivimin %70 i dropboxdaydı. İyiki oradaydı yoska facebook fotoları ile baş başa kalacaktım. (onlarıda ayrı program ile çektim zaten facebook tüm albümler tüm fotolar )

PanxeR tarafından 23/Ağu/13 17:55 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

andır hocam.

Depolamak istediğin bilgiler bireyselmi yoksa kurumsalmı ?

Edit : http://www.adrive.com/

Şirket olarak kullanıyoruz ve memnunuz.

HoLyCat tarafından 23/Ağu/13 17:57 tarihinde düzenlenmiştir

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Dropbox ve Yandisk kullanmanı onerırım. Ben skydrive googledrive yandisk ve dropboxa tum ozel dosyalarımı ve fotolarımı upladım 

Bırı gıderse bırı olur :)

www.kriptopedi.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

yandex.disk kullan abü ben kefilim.

[22817//kaanabak]
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek

skydrive da 25 gb lık alanım var ve nerdeyse tamamını kullanıyorum.

fotoğraf ve özellikle döküman ağırlıklı arşive sahipsen skydrive iyidir çünkü office entegrasyonu çok başarılı.

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Danişmanlik yaptigim şirketlerden birine bu konuda yeni sunum yaptım.

Gartnera göre public cloud olarak kurumsal yerler için en iyisi box.com

Ben şahsen filelocker.com uda güvenlik acisindan severim.

Ben şirkete on-prime çözüm öneriyorum hem daha ucuz hemde daha güvenli. Ad entegrasyonu versiyon kontrolu loglama kota koymak follow me yapmak veya şirket ici ortak kutulara yönetici atayabiliyorsun.

Şu anda önde citrix sharefile ve accellion var ama daha iyi rakipler girmek uzere. Eger mobil olmasa veya sinirli olsada olur dersen netapp veya emcnin baya iyi dosya paylaşım çözümleri var ve veri silinmesi üstüne yazılması degiştirilmesini engelleyen baya iyi sistemleri var

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Yandex Disk+Google Drive bu ikisinin sunucularına ABD-Rusya savaşı çıkmadıkça bi şey olmaz.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Hızlı ve sınırsız internetin varsa başka yerdede olsa bulabilirsen kendi online sunucunu kurabilirsin. Yaklaşık 300$ a 3tb kapasiteli %100 sana ait online sunucun olabilir. özellikle mahrem yada maddi değeri yüksek kaynak kodu vb. dosyaların varsa bu yolu seçmelisin.
    Geçen yıl internette dropbox kullanıcı sözleşmesi tartışması vardı. Bu sözleşmeye göre dropbox a yüklediğin herşeyin sahibi dropbox oluyordu. Sözleşmeye görede hala öyle diye biliyorum.
    Diğer online depolama sitelerinde de benzer sıkıntılar olabilir. Mesela google e-postaları okuduğunu itiraf etti. Savunması ise kimse e-postalarında mahrem şey barındırmazki oldu. Google drive sözleşmesinde de benzer sıkıntılı maddeler olabilir diye düşünüyorum. Mesela çok popüler video oynatma yazılımının birinin kullanıcı sözleşmesinde yasadışı videolar, nükleer bomba videoları, abd ce yasaklanan videolar, telif hakkı olan videoların bu oynatıcı ile oynatılması yasaktır gibi bir madde vardı. Bu maddeye dayanarak oynattığın videoları sözde kontrol etme adı altında kendi sunucularında analiz etme hatta depolama hakkını vermiş oluyordun.
    Abd devletinin internette sayısız şeyi kontrol ettiği, görüşmeleri dinleyip kaydettiği daha yeni ortaya çıktı.
    Demem o ki bedava diye birşey yoktur. Senin bedava olduğunu düşündüğün şey vardır. Kendi sunucunu al. Harddisklerin bozulmasından muzdaripsen 100 dolar daha verip 2 hdd li olanından al ve raid yap. Sunucunun başına fiziksel birşey (ıslanma, düşme, darbe, aşırı sıcak vb.)gelmediği sürece ve çölde kutup ayısı ile karşılaşan bedevi kadar şansız değilsen hiçbirşey olmaz. Yada 2 tane al biri bir biryerde diğeri başka yerde olsun kendi aralarından raid yap.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

online olan hiçbir boka afedersiniz güvenmem en iyisi bitane harici 1 tblik işin oldukça at içine kaldır kenara

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Hdd al diyenler cloud un her yerden ulaşılabilir olduğunu unutuyor..

Guvenlik sıkınız varsa kendi pc niz içi bile şifreli koruma yapmalısınız.

Toplam Hit: 2047 Toplam Mesaj: 18