Önü Açık Alanlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ransack
    Ransack's avatar
    Erkek

hocalar merhabalar,

benim kardesim bu sene liseyi bitirdi. kendisi endustri meslek lisesi mezunu. ortalama bir diploma puani var. Ygs de felan bisi yapamadi. Dersaneye felan gonderemedik. Simdi iki yillik direk gecis hakki olan universite imkanina baslamasini ve 2. yilin basinda dersaneye yazdirmayi DGS ile 4 yilliga tamamlamasini istiyorum. Sizlerden assagidaki alanlardan hangisinin onu acik yada su bolum digerlerine gore daha iyi artisi sunlar diyebeleceginiz fikirlerinizi istiyorum. Kendisi biraz hirslidir calissa yapar. o yuzden fazla iyi bisiyler olsun diye arastiriyorum. yardimlariniz icin tesekkurler.

Mezun oldugu bolumun 2 yillik verdigi bolum alanlari sunlar;

-Alternatif enerji kaynaklari teknolojisi

-Elektrik enerjisi uretim, Iletim ve dagitimi

-Endustriyel kalipcilik

-Gemi makineleri isletme

-Grafik tasarimi

-Is makine operatorlugu

-Makine

-Metalurji

-Oto boya ve karoseri

-otomativ teknolojisi

-Rayli sistemler makine teknolojisi

-Sondaj teknlojisi

-Tarim makineleri

-Tarimsal urunler muhafaza ve Deoplama teknolojisi

-Kaynak teknolojisi

Not; Bu bolumler hangi uniler de var bilmiyorum. Ogrenebilecegimiz bir yer varmi ? ve kardesimi istanbulda okutmayi dusunuyorum. Hem aileye yardim olarak da eve yakin olmasi lazim.

yardimlariniz icin tesekkurler.

Ben hatayı çevrim dışı yaşıyorum , Hayat beni engellese nolur...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Aslında her bölümün önü açık.Önemli olan mezun olduktan sonra kendini geliştirmek.Yabancı dil vs.Şimdi ben işveren olsam şu nitelikte eleman arıyorum diye tonla başvuru gelir.Üniversiteler tonla işsiz mezun veriyor.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ransack
    Ransack's avatar
    Erkek

orasi dogru hocam. ama okudun muda iyi bir alan okusun istiyorum. En nihayetinde kardesim. kotu bisi olsun istemiyorum. imkan olan bu alanlar icinde en iyisi secip ona yonlendirmek istiyorum.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek

gemi makinaları, sondaj, otomotiv ve grafik tasarım diyorum ben. 

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aytekinet
    Aytekinet's avatar
    Erkek

Hocam çok iyi araştırman lazım öncelikle hayati bi karar ama bence hangi alanları istiyorsa en çok o işi yapanları bulup konuşmak sormak daha mantıklı.

Kendini bulmak istiyorsan, kendin için düşün.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ransack
    Ransack's avatar
    Erkek
    KotomineKirei bunu yazdı

gemi makinaları, sondaj, otomotiv ve grafik tasarım diyorum ben. 

hocam yorum icin tesekkurler. bunlarin istanbul da olup olmadigini arastirmak lazim

@aytekinet

hocam haklisin. once bir kac alan secip bunlarin ona guzel olduklarini anlatmaya calisacagim. sorasinda ise karari ona birakacagim tabi.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

valla varya el yatkınlığı varsa pasta -börek-açma poğaça-işlerine girse 1000 kat daha iyi ölmez meslek + xöt gibi yıllarca okumana gererk yok

maaş olarakta bir çok işten yüksek.

ama eğitim şart ben grafk tasarım diorum

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

-Alternatif enerji kaynaklari teknolojisi------- bu rüzgar enerji santrallerinde, heslerde, termik santrallerde, atık imha tesislerinde montaj bakım gibi işleri yapmak için, -bunu seçerse büyük ihtimalle gezici olmalı-

-Elektrik enerjisi uretim, Iletim ve dagitimi --- tedaşçı amcalar elektrik hat döşemesi vs. bunu seçerse hayatı hakkaten tellere bağlı olur en küçük bir ihmali kendini 

-Makine bunu seçerse sanayide makinelere bakım yapar büyük ihtimalle mesele bir otomotiv fabrikasında kaporta üreten makinanın her hafta bakımının yapılması 

-Rayli sistemler makine teknolojisi bunu seçerse sanayi makinalarının montajını yapar mesela bisküvi yapma makinesinin bir fabrikaya kurulması 

hocam eğer kardeşin üniversiteyi kesin okuyıcam diyorsa makine okusun alt yapısı gelişir mühendislik için yok ben para kazanıcam diyorsa ben raylı sistemler makine teknolojisi derim

ama ben riske girerim alternatif enerji sektöründe iş ararım veya riske girerim elektrik hatlarında çalışırım derse son 2 meslekten çok daha fazla para kazanacaktır 
    böyle diyoruz ama bir gerçektir ki myo lardan çıkanların çoğu birşeyler öğrenmiyor
    tabii ki unutmamak lazım ki türkiyedeki üniversiteler bünyesindeki yüksekokulların hiçte  tabelada yazdığı gibi iyi eğitim vermiyor 
    yani şunuda diyemiyoruz "şu bölüme gidip kendini yetiştirirse" çünkü çıkacak hocalar bişey anlatmıyacak dolayısıyla kendini geliştireceği birşey de olmayacak 
    o yüzden yani ben yerinde olsaydım makine okuturdum ve mühendisliğe geçiş yaptırırdım... ama geçiş falan hayalse bence rayli sistemler okumalı

tercihlere bakmak için : http://dogrutercih.iku.edu.tr 

akmarky tarafından 08/Tem/14 03:00 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek

Çizimi,Hayal gücü iyiyse kesinlikle Grafik Tasarım okusun s*ktir et diğerlerini.

Bütün gün gitsin bişeyler çizsin o çizdiklerini geliştirsin yarın öbürgün yüksek yerlerde iş bulur.

Adamlar ne bileyim oyundur,Reklamdır falan filan paso grafiker arıyor.

1-2de sağlam referans = Aç kalmaz(sınız).

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ransack
    Ransack's avatar
    Erkek

@akmarky

hocam aciklayaci yorumun ve bilgilerin icin cok tesekkur ederim. Benim de aklimda makina vardi. Digerlerine gore neden bilmiyorum ama biraz daha oraya yatkin geliyordum.  Makina bolumu egitimini istanbul da veren okullari nerden bulabiliriz ?

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ransack
    Ransack's avatar
    Erkek
    GodKlaus bunu yazdı

Çizimi,Hayal gücü iyiyse kesinlikle Grafik Tasarım okusun s*ktir et diğerlerini.

Bütün gün gitsin bişeyler çizsin o çizdiklerini geliştirsin yarın öbürgün yüksek yerlerde iş bulur.

Adamlar ne bileyim oyundur,Reklamdır falan filan paso grafiker arıyor.

1-2de sağlam referans = Aç kalmaz(sınız).

hocam o aklima geldi ama bizimkisi halen m seklinde marti ciziyor :)) oturudugumuz bolgeye yakin cizim kurslari var gonderme imkanim da olur ama cizimi gelisirmi yada yapabilirmi hic emin degilim

Toplam Hit: 1770 Toplam Mesaj: 19