Opera'da Çözemediğim CSS Hatası
-
<ul> (<li>) olayını fazla kullamıyordum. Menü yaparken yardımcı olsun dedim.
Explorer, firefox, chrome'da görülen ;

Opera'da görülen ;

---------------
Kodlar şunlar; http://paste.org/63047
sorunu çözemedim. Çünkü neden kaynaklandığını bile bilmiyorum. Div'in içinde bunlar. Div'in değeri sabit. Bunların genişliği var. Otomatikman 3 taneden sonra altsatıra geçiyor.
Onunla ilgili olduğunu sanmıyorum olayın. Fakat sıkıntı çıkarttı.
Başına gelen yada çözümü bilen var mı ?
En azından sorunun ne olabileceği ile ilgili fikriniz varsa oda olur.
-
Zamaninda bir palyaco varmis...
-
hacı html yide verebilecekmisin
o kısmın kodunu
-
zumsuk bunu yazdı
Sadece css ile net yanıt verilebilirmi bilemedim. HTML kısmı da mühim, bazen ufak tefek yazım hataları tarayıcılar arasında çok farklı yorumlamalara sebep olabiliyor. Ben herşeyden önce "benzersiz" olması ile meşhur ID belirticiyi hem UL hem LI için kullanman ile ilgili olduğıunu sanıyorum css'e bakarak. Şu örneğe bir bakın istersen : http://jsfiddle.net/X86tE/
Opera her standardı en hızlı şekilde desteklemeye başlamamıştır ama bir şeyi de destekliyorsa en doğru şekli ile destekler, standarda sadık kalıp, kendinden birşeyler katmadan. Sanırım bu diğer 3 tarayıcı kendilerinden bir şeyler katmışlar.
Bu arada galiba Opera'yı da hesaba katıp major tarayıcılarla uyumlu bir şey geliştiriyorsun. Eğer ölçek büyükse Opera'yı görmezden gelmeni öneririm (belki biliyorsun), çünkü arkadaşlar yakın zamanda kendi JS motorları Carakan'dan geçip V8 ile, yine tamamen kendi render motorları olan Presto'dan geçip Webkit ile devam edeccekler yollarına.
http://business.opera.com/press/releases/general/opera-gears-up-at-300-million-users
Bu da şimdiden Chrome uyumlu çalışmaların Opera'da da güzelce çalışacağının habercisi malum. Bir Opera sever olarak biraz endişeliyim. Onlar geçmişler kendi el emeği göz nurlarından (kabul, zor olay o), sen de onlara gitme zumsuk, görünen o ki onlar sana gelecekler :)
-
buyrun hocalar.
-
buzukatak bunu yazdızumsuk bunu yazdı
Sadece css ile net yanıt verilebilirmi bilemedim. HTML kısmı da mühim, bazen ufak tefek yazım hataları tarayıcılar arasında çok farklı yorumlamalara sebep olabiliyor. Ben herşeyden önce "benzersiz" olması ile meşhur ID belirticiyi hem UL hem LI için kullanman ile ilgili olduğıunu sanıyorum css'e bakarak. Şu örneğe bir bakın istersen : http://jsfiddle.net/X86tE/
Opera her standardı en hızlı şekilde desteklemeye başlamamıştır ama bir şeyi de destekliyorsa en doğru şekli ile destekler, standarda sadık kalıp, kendinden birşeyler katmadan. Sanırım bu diğer 3 tarayıcı kendilerinden bir şeyler katmışlar.
Bu arada galiba Opera'yı da hesaba katıp major tarayıcılarla uyumlu bir şey geliştiriyorsun. Eğer ölçek büyükse Opera'yı görmezden gelmeni öneririm (belki biliyorsun), çünkü arkadaşlar yakın zamanda kendi JS motorları Carakan'dan geçip V8 ile, yine tamamen kendi render motorları olan Presto'dan geçip Webkit ile devam edeccekler yollarına.
http://business.opera.com/press/releases/general/opera-gears-up-at-300-million-users
Bu da şimdiden Chrome uyumlu çalışmaların Opera'da da güzelce çalışacağının habercisi malum. Bir Opera sever olarak biraz endişeliyim. Onlar geçmişler kendi el emeği göz nurlarından (kabul, zor olay o), sen de onlara gitme zumsuk, görünen o ki onlar sana gelecekler :)
Sağol uzun uzun yazmışsın.
Explorer'ı yasakladım. Trident'ten sonra, presto'yuda yasaklarım sıkıntı değil. Webkit, gecko yeter benim hedef kitleme.
Bilmiyordum ama iyi bir karar almışlar webkit ve V8 ile (bence).
Opera'ya göre birşey yazmıyorum. Açtım, chrome'a göre yapıyorum. Firefox'ta otomatik olarak destekliyor zaten. Opera ile bakayım dedim ; bir tek burası sapıttı. Normalde <ul> etiketini kullanmam. Her türlü olayı div hallediyor. Olmazsa yeniden div'e geçerim.
Hata muhtemelen bende ama nerede olduğunu bulamadım.
Bu sadece arayüzün bir taslağı. Millet PSD ile yapıyor, ben direkt html, javasript, css ile arayüz örneklerini yapıyorum (8-10 tane farklı versiyonu oluyor) ve 1-2 hafta hiç bakmayıp, sonra açıyorum, hangisini beğendiysem onun üzerinden gidiyorum.
İyi olacağına inandığım bir proje. Minimalizm ve tasarım konusunda elimden geleni yapıyorum. Her kısmı tek tek inceliyorum. Bütün tarayıcı ve işletim sistemlerinde aynı sonucu vermesini istiyorum. Fontu bile ben ekledim.
---
Böyle sorun çıktı mı birde çözemedim mi kafaya takıyorum sadece. Olmazsa div'e dönerim. Bu genel taslak. HTML5 bile değil. Divler ile yaptım ama site yayınlanırken HTML5 olacak. Belki explorer 10 'a izin verebilirim (tasarımda uğraşmak zorunda kalmazsam). Fakat chrome, opera ve firefox'un eski sürümlerine bile izin vermemeyi düşünüyorum.
Yani html5 desteklemiyorsa girmesin. Yada (tercihen) mobil siteye yönlendiririm. Bu siteye giremezsiniz, ama isterseniz mobil siteye giriş yapabilirsiniz şeklinde. Bakalım
-
<div id="etiket">
<ul>
<li><a href="">Blog</a></li>
<li><a href="">Yenilikler</a></li>
<li><a href="">İç Dökme</a></li>
<li><a href="">Hayat</a></li>
<li><a href="">Apple</a></li>
<li><a href="">Siteler</a></li>
<li><a href="">İnternet</a></li>
<li><a href="">PHP</a></li>
<li><a href="">Python</a></li>
<li><a href="">Java</a></li>
<li><a href="">Perl</a></li>
<li><a href="">HTMl</a></li>
<li><a href="">Javascript</a></li>
<li><a href="">iOs</a></li>
<li><a href="">MacOs</a></li>
<li><a href="">Linux</a></li>
</ul>
</div>Sorunun kaynağını görebilirsin umarım. İlk önce li tagını kullanman lazım içine istediğin html kodunu kullan.
http://cssdesk.com/kmZ7k
interfector tarafından 26/Mar/13 20:05 tarihinde düzenlenmiştir -
Teşekkürler. Herhalde kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Div ile kullandığımda, bu şekilde kullanıyorum, oradan kalma alışkanlık. Diğer tarayıcılarda sorun çıkartmaması ilginç (explorer'da bile)
-
zumsuk bunu yazdı
Teşekkürler. Herhalde kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Div ile kullandığımda, bu şekilde kullanıyorum, oradan kalma alışkanlık. Diğer tarayıcılarda sorun çıkartmaması ilginç (explorer'da bile)
Diğerleri ayıklıyolar kodları ona önceliği li tagına vermiştir. Opera işte manyak bu :D Doğru kullanımı bu şekilde dostum.
-
hocam bunda da aynı hata oluyor.
li'nin üzerine geldiğimizde arkaplan rengi değişiyor. Fakat li etiketine tıklandığında birşey olmuyor.
onClick atamam ve bir ton şey yazmam lazım. Diğer türlü dediğimizde ; li otomatikman linke bağlanıyordu.
Kıl oldum operaya. Acaba onuda mı yasaklasam.
edit:
a tagını oynadım, yine aynı hata veriyor.
Çıldırtacak beni. div'e geçeceğim en iyisi.
Ayro tarafından 29/Mar/13 14:06 tarihinde düzenlenmiştir -
edit
CodeInside tarafından 29/Mar/13 14:16 tarihinde düzenlenmiştir