Orduyu Mahvettiler ...

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Eylül/2005
    Erkek

    Onceki gun , ehliyet icin dogdugum sehre gitmistim . Pek tv izlemiyorum , izlersemde genelde maclar oluyor . Fakat turkiyede son olaylarda , bir kamyon ihbari yapilmis, TSK'nin kiraladigi bir kamyon .

     

    Isin asli , sanki bu ilk sefer oluyormus gibi yanlsilitilmis , hatta trt2 cok cirkin bir alt yazi ile , tsk'yi resmen karalamis . Cidden trt nin hangi amacla artik devlet kanali oldugunu anlamiyorum , hukumet kanali desek daha dogru olur .

     

    Konuya gelicem , temelde bu olay sanki ilk sefer olmus gibi yansitilmis. TSK bunu daha once cok kez yapmis . 3 sene once benim okula edirneli turk arkadas kayit olucakti , bende yabaci dil konusunda onlara yardimci oldum . Ozetle cocugun babasi edirnede gumrukte calisan memurdu . Ozamanlarda bu TSK hakkinda , sinir guvenligi konusunda konusurken , o cocugun babasi zamaninda TSK nin belirli bir firma ile ( adini vermiycem , askeriyenin ortak oldugu tasima firmasi bilen bilir ) edirne uzerinde 94 de bosnaya silah gonderdigini , sonrasinda kosovaya gonderdigini soylemisti . Onlara rutbeli askerden emir geldigini , su saatte su plakali tira serbest gecis izni verilecegini teyit eden belegeler getirmisler . Peki bu tirlarda ne olabilir ?

    Bildiginiz gibi bosna savasinda , bosnali mucahidler Ak-45 kullaniyordu , peki TSK normalde AK-45 kullanmaz . Peki bu ak-45 leri bosna ve kosvada ruslar vermiyecegine gore , kimler verdi ?

    iranli lar mi ? araplar mi ?

    hayir cevap , TSK . Bu silahlar TSK nin pkk'dan ele gecirdigi silahlardan olusmaktaymis . kisaca TSK yi artik karalamak icin neler yapacaklarini sasirdilar . Yazik cidden , ASkerinde belirli bir stratejisi vardir. Silah gomme olayi her ulkede vardir , olagan ustu hal veya savas halinde , ordu bunlari ek ve gizli muhimmat olarak saklar . Cunku nato anlasmalarinin geregi , her ulke silah adetini , ustlerini belirtir . Ama nedense bizim orduda bu bilgiler su uzerine cikarildi .

    Mesela balikesirde yollar biraz daha genistir , kimi yerde bir serit fazladir . Bunun sebebi ne olabilir ?

    cevap olarak , savas aninda o seriti jetlerin ve agir askeri ucaklarin inis  , kalkis alani olarak kullanilmasi icin yapilmistir. Bunu cogu kiside bilmez , bu yollar izmir , manisa , canakkale civarinda da vardir .

     

    ama artik gizlimiz saklimiz kalmadi , herseyi desifre ettiler , ergenekon diye. Basbakanin dedigi gibi , Kendilerinin yeni dunya duzenine uyduklari gibi , TSK'yida bu duzene uyduruyorlar . Cidden yazik ...

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emir
    emir's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mart/2010
    Erkek

    iletişim birimlerine sahip olmak büyük güç parayı sevmek ise bazen zaaftır bazen kazanç

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Eylül/2005
    Erkek

    ne iletisim birmi ? konuyla alakasi ne onuda anlamadim .

     

    Sana bir ornek daha vericem , sovyetler zamaninda gizliden bulgaristani silahlandirdi turkiyeye ve avrupaya karsi . Bulgaristanin elinde adini unuttugum fuzelerden varmis , nukleer ve kimyasal baslik tasiyabilen , yani burgazdan sallasa ankarayi vurabilecek silahlardan . Biz bu silahlar icin hicbir sekilde bulgaristana ve rusyaya nota verememisiz . Amerikada oyle , ama amerika ne yapti ?

    bulgaristan ilk once AB ye girdi , sonra Turkiyenin en buyuk destegi ile Natoya girdi. Nato ( amerika ) nun bulgaristandan ilk istedigi bu elindeki rus fuzelerini imha etmesini istedi , eski tarihi gecmis diye ve bunlarin hepsi 2 sene once burgazda imha edildi .

     

    bilmem anlatabildim mi...

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    ee birader ben burda TSK nın içine her yıl binlerce onbinlerce cemaat tarafından ajan yetiştirildiğini belirttim ama bana inanmayan 2 dangalak vardı. onlar kendilerini bilir..fetullah nemalılar..ulkemizi emperyalizmin kucagına oturtup sömürüyorlar dedim...sırtımızı TSK ya karşı amerikaya dönmeliyiz diyen cemaatcilerin TSK dusmanı oldugunu ve surekli TSK yı yıpratma girişiminde olduklarını belirttim..bunu sağır sultan bilirken ve ben tahribattta 2 yıldır dinci cemaatçilerin birde kürtçü şovenlerin karşısında durup tartıştım surekli...ve benim nickim bilinçaltılarında hafızalarına yerleşti hatırlayacaklar surekli beni...

    TSK olmasa yiyecek ekmek bulamıycaz dedim amma gavurun kucağına oturma heveslisi olmak daha hoşlarına gidiyor birilerinin hani ben Ataturku değil humeyniyi seviyorum diyen kaltaklar varya işte onların....

    neyse ben hep yazdım belirttim dusuncelerimi fakat bilgisizler köleler dinci burjuvacılar menfaatleri icin anlamamakta ısrar ettiler..

    görecez ilerki zamanlarda ulkemize daha ne ihanet ettiklerine şahit olacağız şimdilik puss...onlar daha çok bassınlar Q klavyelerine tek tek çat çat çat bassınlar ulkesi ne hale getirildigine şahit olurken tuşlara basınız. daha ağır vurarak övünsünler dursunlar rezilliklerinden


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    burada ordunun pasif , kendi varlığını koruma amaçlı tavrı düşmandan daha fazla eleştirilmeli bence. askerin amacı yıllardır köylülere okuma yazma öğretmek, ağaç dikmek ... vb oldu. ozaman niye verdik parayı onca silaha ? erman aganın dediği gibi benim genelkurmay başkanım yumruğunu masaya kodumu oturtacak çünkü benim askerim konuşmassa , komutanım müdahale etmesse fetonun, rusyanın, kürdün köpekleri koyacak masaya yumruğunu. 

    düşman herzaman vardır ve var olacaktır. eleştirmen kınaman gereken şey düşmanın hainliği, çirkefliği köpekliği değil , fettoşun zaten pasif eşcinsel olduğunu biliyoruz mesela, mevzu senin basiretsizliğin iradesizliğin olmalı. halaa bile komutanlar alttan almaya çalışıyor, fetocularla barış yapmaya aman ülkede kargaşa çıkmasın demeye çalışıyor. çıksın anasını satayım oluk oluk kan aksın gerekirse, neden korkuyon mk, 3 tane badem bıyıklı denyodan mı, bilmem ne tarikatının elinde pompalı tüfek varmış ondan mı tırsıyon ? tırsıyosan yatarsın işte silivri cezaevinde böyle koyun gibi. 

    dank edilmesi gereken kurt gibi savaşmassan koyun gibi kesileceğindir. karakolda nöbet tutarak , garnizondan çıkmayarak savaş kazanılmaz - savaş kelle koltukta düşman inine dalıp eşiktekini beşiktekini geberterek kazanılır. bunu düşmanda çok iyi biliyor , sen yapmazsan yapacaklar merak etme


    herşeyin bir şeyi vardır
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2008
    Erkek

    korkacak bir şey yok.bilen bilir.asker çıkıp fetoculara ne diyecek de inandıracak biz bilmiyor muyuz gerçeği o yeter...

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Nisan/2006
    Erkek

    Orduya Karşı bir Karalama Süreci Yaşanadursun Ordu Kendi İçinde Bütün Bu Saçmalıklara Sabırla Katlanıyor. Bu Katlanma Çaresizlik Değil, Ülke Bütünlüğüne Edilen Yemindendir. Bu Karalamanın Baş Şarlatanları Bile bilir Ki Onları Da Koruyan Kollayan Ordudur.


    Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2008
    Erkek

    IREA bunu yazdı:
    -----------------------------

    Orduya Karşı bir Karalama Süreci Yaşanadursun Ordu Kendi İçinde Bütün Bu Saçmalıklara Sabırla Katlanıyor. Bu Katlanma Çaresizlik Değil, Ülke Bütünlüğüne Edilen Yemindendir. Bu Karalamanın Baş Şarlatanları Bile bilir Ki Onları Da Koruyan Kollayan Ordudur.


    -----------------------------

    bence de asker bi şey yapması gerektğnde masaya değil yumruğu başka yere vuracaktır.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByTechno
    ByTechno's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Haziran/2008
    Erkek

    sevgili başbuğ başbakan yalakası olduğu sürece ordu ne yapsın?? başbuğ ordunun arkasında olmadığı sürece ordu kendi başına hiçbir halt edemez..  edemediği içinde böyle ezildikçe ezilecek... 

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Nisan/2006
    Erkek

    ByTechno bunu yazdı:
    -----------------------------

    sevgili başbuğ başbakan yalakası olduğu sürece ordu ne yapsın?? başbuğ ordunun arkasında olmadığı sürece ordu kendi başına hiçbir halt edemez..  edemediği içinde böyle ezildikçe ezilecek... 


    -----------------------------

    Saçmalıyorsun! İlker Başbuğ Bulunduğu Statü Nedeniyle Dediğin Gibi Bir Lükse Sahiptir. Ordu Siyaset Yapmaz Ve Siyasete Sempati Duymaz. Ordu'nun Görevi Bellidir.


    Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    afrasiab
    afrasiab's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    Türkiye büyük bir değişim içerisinde bu değişimi engellemek isteyecek iki kurum var

    birincisi ordu ikincisi yargı.

    Bu ikisi tamamen bitirilmeden istenilen şey gerçekleştirilemez.

    Yargının işi basittir hemen çözülür askeriyede çözüldü zaten.


    Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir...
Toplam Hit: 1694 Toplam Mesaj: 11