Osman Paşa : Namluyu Ağzına Sokarım !
-
http://www.youtube.com/watch?v=Fz5-IcfaQlY
Osman Pamukoğlu bir konuşması sırasında diyor ki "Ben zaten 7 düvele karşı savaşarak aldığım vatanın üstünde sen bana silah çekersen o silahı alır ağzına sokarım "
-
uzun süre dağlarda pkk ile çatışmaya girdi, eminim bir çok pkk'lının ağzına namluyu sokmuştur :)
-
Adam gibi adam işte budur...!!! Osman paşa gibi insanlar çok az bu üllkede kıymeti bilinmeli...
-
bu paşamızın partisine üyeyim zaten ve bu insan başbakana sen hiç dayak yememişsin demiş adam:)
http://www.youtube.com/watch?v=zs8NM2wYuAw&feature=related
-
Osman Pamukoğlu, yıldızlarından birini Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanıyken PKK’lıların kampının bulunduğunu tespit ettiği İran’a, sınır ötesi harekât izni vermeyen Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e söylediği bir söz üzerine kaybetmiş.
Demirel, “Derhal harekât yapmam lazım” diye Ankara’ya haber üstüne haber gönderdiği sırada kendisini aratır. “Peki, orada teröristler olduğundan emin misin? Bunu bana nasıl ispat edebilirsin?” diye sorar. Zaten canı burnunda olan Pamukoğlu Paşa o ünlü sözünü söyler: “Sayın Cumhurbaşkanım, horoz dünyanın her yerinde horozdur. Horoz resmi çizilip altına horoz yazılmaz”
Pamukoğlu, yine iyi bilinen “Ben Türk askerine leş toplatmam” sözü üzerine Ankara’dan arayan Kuvvet Komutanı ile telefonda tartışır. Kuvvet Komutanı Orgeneral “Terörist ölülerine kamuoyu önünde leş deme” der. Pamukoğlu yine cevabı yapıştırır: “Ne diyeyim komutanım, Sayın mı diyeyim?” İşte bu tartışma yüzünden bir yıldızdan daha olur.
Yakın çevresine de Tümgenerallikten emekliye sevk edilmesinin nedenleri olarak bu iki olayı gösterir Pamukoğlu.
-
dediğiniz gibi bende öyle düşünüyorum ama malesef paşayı susturanlar olacaktır mutlaka.her yıl ülkemizde bir suikast oluyor.paşa bazı yerleri(artık siz ne düşünürseniz) rahatsız eder ve kurcalarsa çoğu insanın harcandığı gibi onunda sonu kötüye gider kanaatimce.
-
Osman Paşaya sonuna kadar destek :)
-
osman paşa ile asansorde 6 kat çıktım...heyecandan geberiyodum....
-
omerali bunu yazdı:
-----------------------------
osman paşa ile asansorde 6 kat çıktım...heyecandan geberiyodum....
-----------------------------niye la ;)
-
abi adam reis...bir kahraman....kitabını filanda okudum....heyecanlandım... ne billiyım
-
stillalive bunu yazdı:
-----------------------------Osman Pamukoğlu, yıldızlarından birini Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanıyken PKK’lıların kampının bulunduğunu tespit ettiği İran’a, sınır ötesi harekât izni vermeyen Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e söylediği bir söz üzerine kaybetmiş.
Demirel, “Derhal harekât yapmam lazım” diye Ankara’ya haber üstüne haber gönderdiği sırada kendisini aratır. “Peki, orada teröristler olduğundan emin misin? Bunu bana nasıl ispat edebilirsin?” diye sorar. Zaten canı burnunda olan Pamukoğlu Paşa o ünlü sözünü söyler: “Sayın Cumhurbaşkanım, horoz dünyanın her yerinde horozdur. Horoz resmi çizilip altına horoz yazılmaz”
Pamukoğlu, yine iyi bilinen “Ben Türk askerine leş toplatmam” sözü üzerine Ankara’dan arayan Kuvvet Komutanı ile telefonda tartışır. Kuvvet Komutanı Orgeneral “Terörist ölülerine kamuoyu önünde leş deme” der. Pamukoğlu yine cevabı yapıştırır: “Ne diyeyim komutanım, Sayın mı diyeyim?” İşte bu tartışma yüzünden bir yıldızdan daha olur.
Yakın çevresine de Tümgenerallikten emekliye sevk edilmesinin nedenleri olarak bu iki olayı gösterir Pamukoğlu.
-----------------------------
o donemde hizini alamayip iran sinirindan qirmisti osman pasa 1 karakolu dahi indirdiqi rivayet edilir:/ o donemdeki iki ulke arasindaki kriz demirel tarafindan cozulmustu:/