folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Osmanlı Devletinden Türkiyeye (Çöküş)?



Osmanlı Devletinden Türkiyeye (Çöküş)?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iSTaN_BuLL
    iSTaN_BuLL's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Eylül/2005
    Erkek
    Arkadaslar bir süredir sitemizde Osmanlı Devleti yani atalarımız ecdadımız konusulmakta. Hemen hemen hepimizinde kafalarında bir takım düşünceler oluşmuştur.

    Osmanlıya baktığımızda gayrimüslüm çocukları devşirip savaşlarda en ön sıralara koymuş, işine geleni en yüksek derece de eğitebilmiş, kısacası savaşta herşey mübah denmiş.

    Dönüp baktığımızda çok güçlü ve zeki bir millet görüyoruz. Peki arkadaslar benim sormak istediğim soru şu; Bİr milllet bir İmparatorluk nasıl oluyorda bu kadar aciz kalabiliyor veya da aciz gözükebiliryor.
    Şu anda ABD ye bakarsak çökmesi imkansız diyebiliriz. Çünkü zengin ve güçlü. Osmanlı içinde böyle düşünenler nerede yanıldı?


    Yorumlarınızı bekliyorum arkadaslar. Şimdiden Teşekkürederim

    savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye; zaman ki sana hasta olmuş, incelikli haytasın. raksederken mahallenin maşallahı, eyvallahı, güzelleş be oğlum, şimdilik ölümüne kadar hayattasın, şimdilik, ölümüne kadar hayattasın.!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek
    ali adında biri şöyle bir yorum getirmişti tabi o da başka birinden almış o yorumu, isim vermiyorum...

    "Osmanlı devleti, elini kuranın kopmaz ipinden gevşetince burnu üstüne düştü, Allah da hakimiyeti aldı başka bir devlete verdi"

    Bir ilahiyatçı da osmanlı son 300 yıl islamiyeti yaşamadı, ki doğru bir tespittir, padişahlar cariye işini girdi, halk açlıktan ölürken onlar taht kavgası yaptı, çocuklarını yabancı eğitmenlerle eğitmeye başladılar.... Halktan koptukça çöküş hızlandı, dış mihrakların da payı büyüktür

    Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    a.q. ne yapmışsa o saraydaki karılar yapmış her türlü oyuna başvurmuşlar padişah anası olmak için , bi de bizimkiler teknolojide çok geri kalmış a.q. yok günah bilmem ne adamlar o sıra almış başını gitmiş tabi ama inş. bi gün gelecek hepsinin a.q. özellikle de o amerikanın !!!

    Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Aralık/2003
    Erkek
    Her güçün bir zmanı vardır.Zamanı geldiğinde her süper güçün zamanı biter ve yerini bir başkası alır.ABD'nin ekonıomisinin bozulmayacaığını nerden biliyorsun her şey değişebilir ileride..

    Ayrıca Türkiyeyi osmanlıdan çöküşümüzün hali olarak mı görüyoresun..Her şey geçiçidir devlet işlerinde..Her şeyi şimdiki zamana göre değerlendirmemelisin..Tr bugün bu haldeyse hepimizin suçu var bunda..
    Bu günün örneği İstiklal marşını ezbere değilde gerçekten anlamını düşünmerdiğimiz için..Osmanlı Devletini(Atalarımızı) yeterince öğrenemediğimiz için..Bizi kimin yöneteceğini bilemediğmiiz için..Bizi yönetenlerin hiç anlamadna bizi Amerikan Mandası haline getirmeleri..Avrupalıların kuru gürültülerine sessiz kalışımız..Bizim yanımızda adam olan uşaklardan medet ummamız,bu uğurda neyimiz varsa satacak durma gelmemiz,terörün oluşmasına zemin oluşturanlara dostumuz deyişimiz,siyasete dini alet edip boş gündemlerde oy kaygısı uğruna 2 ileri 1 geri giden siyasiler..Vs bitecek gibi değil..

    Geçmişe bakıp o kadar çok ders almamız gerekiyor kii.Geçmişini en çabuk unutan ırk da bizizdir herhalde..Her entrika işlemiş türk devletlerinde hala da aynıları oynanıyor..Vs vs.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ocak/2006
    Erkek
    bu kesinlikle ve kesinlikle son dönemde Osmanlı padişahı olan kişilerin iradesizliğinden, karaktersizliklerinden kaynaklanıyor bana göre.
    evet tabikide cariye işlerine girmelerinin falan büyük etkisi var.yabancı kadınlarla evlendiler kültürlerini kaybettiler falan filan.bunların hepsi kendilerine hakim olamamalarından kaynaklanmakta.
    dahada geriye bakarsak Kanunide yabancı bir kadınla evliydi.ama Osmanlının en başarılı padişahı.
    bi hikaye duymuştum belki doru deildir öleyse bağışlayın.
    Fatih bi sefer dönüşünde aşık olduğu yabancı bir hatunuda beraberinde getirir.hatun dünyalar güzel bişey.Fatih onunla ilgilenmekten azıcıkta olsa devlet işlerini boşlar.vezir gelir Fatihim neden böyle oldu devlet işlerini boşladınız der.
    Fatihte kızı getirir işte bu güzel hatun aklımı başımdan aldı bundan biraz boşladım der ve kızın kellesini orada uçuruverir.beni devlet işlerimden kimse alıkoyamaz falan der.

    işte son dönemdeki padişahlarda kanuni ya da fatih gibi iradeli insanlar olsalardı şu an hala refah ve huzur içinde Osmanlı topraklarında yaşıyor olacaktık.gerçi Türkiye Cumhuriyeti de Osmanlının devamıdır ama olsun

    ... sorcerer & musket ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2005
    Erkek
    Zumsuk Demişki;
    Sadece şunu diyorum

    "Farklı zamanlarda farklı devletler güçlenir ve çöker..."

    osmanlı büyüdü çöktü gitti.
    Rusya büyüdü çöktü gitti
    Almanya savaşta berbattı şimdi teknolojide baya ilerledi alman araları on planda..
    Ayrı şekilde abdde çökecektir..
    --------------------------------------------

    Sadece bunu dersen Osmanlı Tarihini Katletmiş Olursun!
    Sana Şunu Söyleyeyim Bi yerden duymustum;

    " Osmanlı Devleti ne zamanki dinden koptu, gerilemeye ve çökmeye başladı, Avrupa ne zamanki dininden uzaklaştı yükseldi ve feraha kavuştu!"

    Sadece yükseldi ve çöktü diyerek bu işi acıklayamassın!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatih66
    fatih66's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    ABİ ""HAZIRA DAĞ DAYANMAZ "" DEMİŞ ATALARIMIZ. SONRADAN GELEN SEBİLER O TÜKENMEZ DEDİKLERİ HAZİNEYİ YİYİP BİTİRMİŞLERDİR. BENCE GÜNÜ KURTARMAYA ÇALIŞMIŞLARDIR. YANİ KENDİLERİNDEN SONRA GELECEKLERE ZEMİN HAZIRLAMADAN GİTMİŞLERDİR.

    F.K.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviBere
    MaviBere's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2006
    Erkek
    insanlar doğar,büyür ve ölür,devletlerde öyle,bizim gibi köklü millet ise daima tarih sahnesinde vardır var olacaktır.abd de osmanlının kanuni zamanlarını yasıo gibi.cöküslerini hızlandıran unsurlar arasında bizimde parmagımız var,armut toplamioz.birileri hakkaten ne yaptıını bilio...

    hız emniyettir...!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2005
    Erkek
    böyle demene itiraz etmedim, istediğin gibi düşünebilirsin ama iyi düşün
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek
    Osmanlı o dönemde evet büyük bir imparatorluktu. Teknoloji vardı ancak o teknolojinin türkler tarafından üretildiğini zannetmeyin. Bir süre üretiliyor ve ondan sonra üretim duruyor. Sınırları çok geniş olduğu için diğer ülkelerde/yerlerde üretilen aletleri osmanlı hemen alıp kullanabiliyordu. Gerileme döneminde sınırları kücüldü ve teknolojiden habersiz hale geldi. Kendine surlar yaptı ve dışarıya kapandı. Dış ülkelere konsolosluklar açmadı böylece daha da geriledi ve bu günkü hale geldik.. Kısaca özeti budur. Osmanlının içe kapanması ve dışardan bilgi alısverisinde bulunmaması..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    habib_mx_tr
    habib_mx_tr's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    a4tech bunu dedi :

    Osmanlı o dönemde evet büyük bir imparatorluktu. Teknoloji vardı ancak o teknolojinin türkler tarafından üretildiğini zannetmeyin. Bir süre üretiliyor ve ondan sonra üretim duruyor. Sınırları çok geniş olduğu için diğer ülkelerde/yerlerde üretilen aletleri osmanlı hemen alıp kullanabiliyordu. Gerileme döneminde sınırları kücüldü ve teknolojiden habersiz hale geldi. Kendine surlar yaptı ve dışarıya kapandı. Dış ülkelere konsolosluklar açmadı böylece daha da geriledi ve bu günkü hale geldik.. Kısaca özeti budur. Osmanlının içe kapanması ve dışardan bilgi alısverisinde bulunmaması..
    ________________________________________________
    hoca haklısın. Fakat Osmanlı Dışa kapanmayı tam yapabilseydi çöküşü daha yavaşlardı. Nedeni ise Avrupanın pazarı olmasıdır. Avrupanın pazarı olunca Osmanlı'nın Üretim ve Ticaret gücü neredeyse bitti. Buda ekonomiyi çok zayıflattı.

    !!!
Toplam Hit: 3164 Toplam Mesaj: 16