ÖSS, Açıköğretim Ve 2. Yerleştirme
-
hacılar şimdi bana açıköğretim Türk dili ve edebiyat geldi
ama pek hedefim değildi.
2inci yerleştirmelere müracat edesim var ama bişi kafama takıldı
nettede bulamadım neyse soruma gecıyorum
ek yerleştırmeye basvurunca bu gelen acık ogretım hakkım yanıyormu ?
yoksa once acıkogretıme kayıt yaptırıp sonra ek yerlestırmeyede basvurabılıyormuyum ?
bilginiz varmı ?
olmadı son care yarın bı dershaneye ugrıcam :/
-
up ^^
-
Eğer ilk tercihlerde (Açıköğretimde dahil) herhangi bir yere yerleştiysen ikinci tercihi yapamıyorsun. (4 sene önce böyleydi, sistem değiştimi bilmiyorum)
-
topraam o şansı kaybetmişin sen ilk tercihinde boşta kalsaydın 2. tercihini yapabilirdin.Bence puanın düşük olduğu için yüksek puanlı süpriz atlara oynasaydın gelirse çok sevinirdin gelmezse 2. tercihten puanının çok üstünde yerlere yerleşirdin.Ama sağlık olsun: )
-
anladım :(
gene adanaya kaldık :D
-
2. tercihler ne zaman
-
Henüz belli değil fakat muhtemelen geçen seneki takvime göre düzenlenir.
-
ikinci yerleştirmeler ilk yerleştirmelerin kayıt tarihlerinin bitiminde başlayacaktır zaten. yani muhtemeln ekimde ikinci yerleştirmeleri beklersen kazandığın bölmün de kayıt tarihi geçmiş olacağından o hakkın yanmış olacaktır ;) yalnız açıköğretime kayıt yaptırıp vazgeçersen ve 2. yerleştirmeler için tercih yaparsan puanında kırılma olmayacaktır.
-
kuytul bunu yazdı:
-----------------------------
ikinci yerleştirmeler ilk yerleştirmelerin kayıt tarihlerinin bitiminde başlayacaktır zaten. yani muhtemeln ekimde ikinci yerleştirmeleri beklersen kazandığın bölmün de kayıt tarihi geçmiş olacağından o hakkın yanmış olacaktır ;) yalnız açıköğretime kayıt yaptırıp vazgeçersen ve 2. yerleştirmeler için tercih yaparsan puanında kırılma olmayacaktır.
-----------------------------ikinci yerleştirmeyelere açıköğretim hakkımdan vazgecıp basvurabılırmıyım yanı hacı ?
-
Bir arkadaşım geçen sene, aof'a tercih verdi sonra 2.tercihte selçuk univ. önlisans verdi kazandı..
///
Arkadaşlar Şimdi 1.tercih aof yazdım. 2.tercih'e de aof farklı bir bölüm yazarsam, öncelikli tercih 2.tercih oluyor değil mi ?
birde ek tercih kayıtları, aof kayıt tarihinden önce midir yoksa sonra mı oluyor ?
zaman baya geçecek galiba ... aof un mazeretli kayıt tarihi geçen sene 17 ekimdi ? -
yani olabiliyor =)