folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ösym Aday İşlemleri Çökmüş



Ösym Aday İşlemleri Çökmüş

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mart/2009
    Erkek

    ÖNEMLİ UYARILAR 1. Bu belge yalnız bu sınava giriş için kullanılır, başka amaçla kullanılamaz.

    2. Sınava Giriş Belgesi renkli veya siyah-beyaz olabilir.

    3. Sınava Giriş Belgeniz olmadan sınava girmeniz mümkün değildir. Sınav günü belgenizi yanınızda bulundurmayı kesinlikle unutmayınız.

    4. Sınava girerken bu belge ile birlikte fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgenizi (Sadece nüfus cüzdanı veya pasaport özel kimlik belgesi olarak kabul edilecektir.) yanınızda bulundurunuz. Nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası ve Fotoğraf bulunması zorunludur.

    5. Sınava gireceğiniz binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmeniz sınav günü size kolaylık sağlayacaktır.

    6. Bu belgede yazılı olan binadaki salondan başka bir salonda sınava girmeniz mümkün değildir.

    7. Kimlik kontrolleri, üst arama ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için sınav saatinden 1 saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulununuz.

    8. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle aranacak; çanta, saat, cüzdan, cep telefonu, kulaklık, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlar, her türlü elektronik/mekanik cihaz, yüzük, kolye, küpe, bilezik, broş vb. takı ve anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalar ile sınav binasına kesinlikle girilemeyecek ve hiçbir eşya emanete alınmayacaktır. Bu nedenle yukarıda belirtilen türdeki eşyalarınızı sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz.

    9. Sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle geliniz.

    10. Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ile şekerleme ÖSYM tarafından temin edileceğinden, belirtilen türde araç, gereç, yiyecek ve su dışında içecek malzemeleri sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz.

    11. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz.

    12. Sınav sırasında cep telefonu veya her türlü elektronik cihaz taşıdığı tespit edilen veya sınava yukarıda belirtilen getirilmesi yasak eşyalarla giren adayın sınavı iptal edilecektir.


    Kurtla sevişen mazoşist koyun
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flassy
    flassy's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ağustos/2005
    Erkek

    Denedim 100% çalışıyor

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2002
    Erkek

    vah yazik cocuklara...


    anca gidersin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanKirca
    CanKirca's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Nisan/2009
    Erkek

    Kurtcebe bunu yazdı:
    -----------------------------
    Beyler bu fotoğraf mevzusu okadar ciddi mi? Benim nüfus cüzdanındaki resmim orta okuldan kalma şimdiki halimin gangsterden farkı yok nolacak yani bu durumda? Sonuçta kimlikte tc numarası belli sınav giriş belgesindeki fotoğrafım belli ne diye uğraştırıyorlar bu kadar?
    -----------------------------

    evet, ciddi, daha vakit varken gidip gangster halini koydurmalısın kimliğe.


    Twitter: @CanKirca
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bauer
    Bauer's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Kasım/2010
    Erkek

    cankirca bunu yazdı:
    -----------------------------

     Arkadaşlar:

     1. Pasaport veya kimlik+giriş belgesi+şeffaf şişede su dışında hiçbir şey (madeni para, anahtar, metal takı dahil)  götürülemeyecek,
     2. Kimlik üzerindeki resim, sınava girdiğiniz haliniz ile uyuşmak zorunda,
     3. sınav anında tuvalete gitmek yasak,
     4. 1. maddede belirttiğim kriterlerden herhangi birine uyulmaması ve sınav yerine herhangi bir elektronik cihaz götürülüp bununla yakalanılması adayın sınavını geçersiz saydıracak,
     5. Sınav kitapçık ve cevap kağıtlarında adayın resmi yer alacak,
     6. Kitapçıkta yer alan özel numarayı cevap kağıdına kodlamayan adayın sınavı da geçersiz kabul edilecek,
     7. sınav kamera ile kayda alınacak,
     8. her kitapçıktaki soru ve cevap şıkları sıralamaları farklı olacakmış...

     aklıma gelenler bunlar, hiçbir bilgi uydurma değildir, merak edilen soruları yanıtlamaya çalışırım.

    Hepimize başarılar, İnşallah kimsenin emeği boşa gitmez..


    -----------------------------

    7.madde iyiymiş.. sıkıldıkça kameraya şaplatırız elimizi kolumuzu

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanKirca
    CanKirca's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Nisan/2009
    Erkek

    YGS'ye girecek adayların dikkat etmeleri gereken hususlar aşağıda özetlenmiştir:

    • Adayların sınava gelirken Sınava Giriş Belgesi ile birlikte nüfus cüzdanı veya pasaportunu yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Bunların dışındaki hiçbir kimlik belgesiyle sınava girilmesi mümkün değildir. Nüfus Cüzdanı fotoğraflı ve TC Kimlik Numarası yazılı olmalıdır. Üzerinde fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları kabul edilmeyecektir.
    • Sınava Giriş Belgesi adayların adresine gönderilmeyecektir. Adaylar ÖSYM’nin internet adresinde bulunan Aday İşlemleri Sisteminden (http://ais.osym.gov.tr) kendi şifreleri ile bu belgelerini edineceklerdir. Belge renkli veya siyah beyaz olabilir.
    • Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.00'da hazır bulunmaları gerekir.
    • Sınava cep telefonu kesinlikle getirilmemelidir. Çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla; cep bilgisayarı, saat, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla; silah ve benzeri teçhizatla; müsvedde kâğıdı, defter, kitap, sözlük, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap cetveli, hesap makinesi, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlarla sınava girmek kesinlikle yasaktır. Sınava kalem, silgi, kalemtıraş, saat vb. araçla ve kulaklık, küpe, broş, takı gibi bir metal eşyayla girmek de kesinlikle yasaktır.
    • Sınav binasına girişte adayların üzeri emniyet görevlilerince elle ve dedektörle aranacağı için adayın yanında bozuk para, anahtar vb. metal eşya bulunmamalıdır. Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacaktır.
    • Sınavda her adaya ÖSYM tarafından iki kalem, bir silgi ve bir kalemtıraştan oluşan bir kırtasiye seti ve şeker verilecektir. Bu nedenle adayın yanında yiyecek, içecek vb. tüketim malzemeleri getirmesi yasaktır. Ancak, şeffaf şişe içinde su getirilebilecektir.
    • Bu sınavda, Türkçeyi kullanma ve okuduklarını anlayıp yorumlayabilme gücünü ölçen 40, sosyal bilimlerdeki temel kavram ve ilkelerle düşünebilmeye dayalı 40, matematiksel ilişkilerden yararlanabilme gücünü ölçen 40 ve fen bilimlerindeki temel kavram ve ilkelerle düşünebilmeyle ilgili 40 olmak üzere toplam 160 soru vardır. Sınav için verilen toplam cevaplama süresi 160 dakikadır.
    • Sınavda soru kitapçıkları her bir aday için özel olarak hazırlanmıştır. Bu nedenle her adayın kullandığı soru kitapçığının cevap anahtarı da farklı olacaktır. Sorular aynı olmakla birlikte soru kitapçıklarının her birinde soruların ve seçeneklerinin yeri değişiktir.
    • Sınavda her adaya özel olarak hazırlanmış soru kitapçığı ve cevap kâğıdı kapalı bir sınav poşeti içinde verilecektir. Aday ilk olarak bu poşetin kapalı ve kendine ait olup olmadığını kontrol etmelidir.
    • Adaya verilen sınav poşetinin kapalı olmaması ya da yanlış sınav poşeti verilmesi durumunda aday bunu salon başkanına bildirerek kendisine açılmamış yeni bir sınav poşeti verilmesini sağlamalıdır. Bu durumda adaya verilen yeni sınav evrakında adaya ait bilgiler bulunmayacağından bu bilgileri adayın mutlaka kendisinin yazması ve kodlaması gerekecektir.
    • Soru kitapçığının üzerinde adayın adı, soyadı, T.C. Kimlik Numarası, sınav salon numarası bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Aday poşeti açmadan önce üzerindeki bilgilerin kendisine ait olup olmadığını kontrol etmelidir. Bu bilgiler ya da basılı olan fotoğraf kendisine ait değilse bu durumu salon başkanına bildirmelidir. Başka bir aday adına düzenlenmiş sınav evrakını kullanmamalıdır.
    • Soru kitapçığının üzerinde soru kitapçığı numarası bulunmaktadır. Adayın sınavının değerlendirilebilmesi için bu numaranın cevap kâğıdı üzerindeki numarayla aynı olması gerekmektedir. Bu numaraların aynı olup olmadığı dikkatle kontrol edilmelidir. Bir uyuşmazlık varsa soru kitapçığı ve cevap kâğıdının birlikte takım olarak değiştirilmesi talep edilmelidir. Soru kitapçığının üzerindeki soru kitapçığı numarası cevap kâğıdındaki “SORU KİTAPÇIK NUMARASI” alanına kodlanmalıdır. Bu kodlama cevap kâğıdına yapılmadığında ya da yanlış yapıldığında, soru kitapçığı numarasıyla cevap kâğıdı üzerindeki numara birbiriyle uyuşmadığında adayın sınavının değerlendirilemeyeceği unutulmamalıdır.
    • Sınav başladıktan sonra ilk 120 ve son 15 dakika içinde adayın sınav salonundan çıkmasına izin verilmez. Ancak, rahatsızlanma ya da salon düzenini bozma gibi nedenlerle bu süre içinde sınav salonundan dışarı çıkarılan aday bir daha sınav salonuna alınmaz ve ilk 120 dakika doluncaya kadar Bina Sınav Sorumlusunun gözetiminde binada tutulur.
    • Sınav sırasında tuvalete gitmek kesinlikle yasaktır.
    • Sınav sırasında adayın uyması gereken kurallar adaya okunacaktır. Bu kurallara ve görevlilerin tüm uyarılarına uyulmalıdır. Adayın sınavının geçerli sayılabilmesi her şeyden önce adayın sınav kurallarına uymasına bağlıdır.
    • Sınav salonunu terk eden aday her ne sebeple olursa olsun tekrar sınava alınmaz.
    • Sınav sırasında her testin cevapları cevap kâğıdındaki ilgili alana işaretlenmelidir.
    • Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeleri cevap kâğıdınıza aktarmak için adaya ek süre verilmeyeceğinden adayın sınav süresini iyi değerlendirmesi gerekmektedir.
    • Aday sınav salonundan ayrılmadan önce soru kitapçığı ile cevap kâğıdını salon görevlilerine teslim etmelidir. Bunlardan birisinin olmaması durumunda adayın sınavı geçersiz olacaktır.
    • Adaylar isterlerse, salon görevlilerinin salona ait sınav evrakını toplayıp sıralamasını ve kapalı poşete koymasını izleyebileceklerdir.
    • Aday sınava gireceği binayı sınav gününden önce mutlaka gidip görmelidir.
    • Sınav sonuçları adayların adresine gönderilmeyecektir. Adaylar ÖSYM’nin internet adresinden kendi şifreleri ile sonuçlarını öğrenebileceklerdir.  Kaynak: http://osym.gov.tr/belge/1-12442/ygs-oncesinde-osymnin-calismalari-ve-sinavin-uygulanmas-.html

    Twitter: @CanKirca
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Aralık/2007
    Erkek

    sistem düzelmiş belgeyi aldım, yarında nufus mudurlugune gidip fotoğrafımı yenileteyim...


    Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wrongly
    wrongly's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2007
    Erkek

    cankırca yapma gözünü seviyim. kimlikteli fotoğrafa benzemek gibi bir koşul yok heyecanlandırma milleti.

    ösym'nin sitesinde bununla ilgili tek bir husus bile belirtilmemiş.

    ben geçen yıl yeniletmiştim kimliğimi, sınav giriş belgesindeki fotoğrafım omuzuma kadar saçlı ve top sakal var.

    altı üstü bir sınava giricez yurtdışına eroin kaçırmıyoruz ki mnıskiym

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wrongly
    wrongly's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2007
    Erkek

    şuna biri ayrıntılı açıklık getirsin yahu

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanKirca
    CanKirca's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Nisan/2009
    Erkek

    wrongly bunu yazdı:
    -----------------------------

    cankırca yapma gözünü seviyim. kimlikteli fotoğrafa benzemek gibi bir koşul yok heyecanlandırma milleti.

    ösym'nin sitesinde bununla ilgili tek bir husus bile belirtilmemiş.

    ben geçen yıl yeniletmiştim kimliğimi, sınav giriş belgesindeki fotoğrafım omuzuma kadar saçlı ve top sakal var.

    altı üstü bir sınava giricez yurtdışına eroin kaçırmıyoruz ki mnıskiym


    -----------------------------

    Selamlar, sanırım yanlış anlaşıldım, ben de sınava girecek adaylardan biriyim, yalnızca kimsenin mağdur olmamasını istediğimden yazıyorum konuya. bunun dışında, kimliklerle ilgili durum YGS2011 klavuzunda belirtilmiş,

    ve yine ek olarak, il/ilçe nüfus müdürlükleri cumartesi günü de açık olacakmış.


    Twitter: @CanKirca
Toplam Hit: 8085 Toplam Mesaj: 52