Overclock İçin Sıvı Nitrojen Lazım
-
Müridler 2.00 ghz 5.00 yapmayı düşünüyorum ama normal sogutmayla olmaz sıvı nitrojen lazım ama Giresun da yok nerden teymin edebilirim
-
O yaptığın overlock un kısa süreli olacağını da biliyorsundur umarım.Cünkü sıvı nitrojen oda sıcaklığında hemen buharlaşır yani sıcaklığı sabit tutmak için sürekli eklemelisin.Bide öle sana direkt vereceklerini sanmıyorum(tabi bulabilirsen) -196C parmağına dökülse azcık çat diye tuzla buz olur parmağın :D
-
Hocam sagol bilgin içinde ben overclock nasıl yapılır diye konu acmadımkı nasıl yapıldını emin ol senın bildiginden daha iyi biliyorum sadece nitrojen bulamadım
-
ah be sodyum heparin var elimde /: ama http://www.industrystock.com/html/S%C4%B1v%C4%B1%20Azot%20%28S%C4%B1v%C4%B1%20Nitrojen%29/product-result-tr-54582-0.html bak bi ?
-
Hocam bulunduğun yerde veterinere falan danış. Sıvı nitrojen sunni tohumlama tanklarında kullanılıyor. Onlar nerden temin edeceğin konusunda sana yardımcı olacaklardır. Damızlık sığır yetiştiricileri birliği varsa onlara da sorabilirsin.
-
Türkiyede Habaş var en meşhur, bilecikte izmitte filan fabrikaları var. Bizde XRF soğutmada kullanıyoruz., mutfak tüpü gibi büyüklükte satılanları var.
http://www.habas.com.tr/kuruluslar.aspx?kr=1&sayfa=14
burdan iletişim nolarını, adreslerini alabilirsin
-
Nasısa fiyatları görünçe vazgeçeçeksiz kasma kendini fiyatları uçuk seviyelerde ..
-
abi merak ettiğim niye nitrojen diyorsunuzki :S
azot de şuna :S gerçi biraz ekşın yapmak için banada kurubuz lazım katı karbondioksit
-
hocam ne için 5 e çıkarmak istiyosun :| sadece meraktan soruyorum =|
-
nitrojen diye biraz daha atraktif duruyor ama sıvı azot arıyorsun, böylesi daha normal geliyor
öncelikle patlayacak gibi duran bu olay asla patlamaz hatta yanmaz bile
aksine ateşiniz varsa alır hepsini
öyle direk sıvı azot bulamazsın
-210 ve -196 arasında bulunduğundan özel bir kapta satarlar bu olayı
bu kap fiyatı da sanıyorum oldukça fazladır
ayrıca yine bildiğim kadarıyla sıvı azotu oc soğutma için kullanacaksan ekstra malzeme ihtiyacın da olacak
oradaki maddeleri de elde etmek biraz zor
yok ben inatçıyım illa azot istiyorum diyorsan, buz-kuru azot olayına girebilirsin
ama sen inatla, ben olayı çözdüm sıvı azot olmazsa kendimi yakarım diyorsan
bir kaç üniversitede deney amaçlı üretimi söz konusu
pek tabi özel ortamlarda üretiliyor
evde odada yaparım diyorsan ilk ve tek deneme olabilir
yine de bulacam diyorsan, ankarada arkadaşların varsa irtibata geç
onlar biyoloji-fizik bölümlerinde asistan tanıyorlarsa yöntem önerebilirler
-
muhder bunu yazdı:
-----------------------------
nitrojen diye biraz daha atraktif duruyor ama sıvı azot arıyorsun, böylesi daha normal geliyor
öncelikle patlayacak gibi duran bu olay asla patlamaz hatta yanmaz bile
aksine ateşiniz varsa alır hepsini
öyle direk sıvı azot bulamazsın
-210 ve -196 arasında bulunduğundan özel bir kapta satarlar bu olayı
bu kap fiyatı da sanıyorum oldukça fazladır
ayrıca yine bildiğim kadarıyla sıvı azotu oc soğutma için kullanacaksan ekstra malzeme ihtiyacın da olacak
oradaki maddeleri de elde etmek biraz zor
yok ben inatçıyım illa azot istiyorum diyorsan, buz-kuru azot olayına girebilirsin
ama sen inatla, ben olayı çözdüm sıvı azot olmazsa kendimi yakarım diyorsan
bir kaç üniversitede deney amaçlı üretimi söz konusu
pek tabi özel ortamlarda üretiliyor
evde odada yaparım diyorsan ilk ve tek deneme olabilir
yine de bulacam diyorsan, ankarada arkadaşların varsa irtibata geç
onlar biyoloji-fizik bölümlerinde asistan tanıyorlarsa yöntem önerebilirler
-----------------------------ne yanacak yav bildiğimiz hava işte :D
(gerçi havada %80 azot var ama neyse :D)
geri kalan %20 lik kısımda oksijen
buraya takılmayın yuvarladım sayıları
arada diğer gazlar felan işte :D