Oyun Dünyasında Devrim...
-
Herkesin çocukluğunda playstation,pc,xbox gibi teknoloji yenisi oyun setlerinin aksine Atari'nin büyük yer kaplamış olması kaçınılmazdır. İçinde 9.999.999 oyun bulunan Super Mario oyun kasetlerini hatırlayanlarınız vardır elbette. 9.999.999 farklı yerden başlayan aynı tip mario oyun kasetleri.
Tabii ki birde Atari'nin en büyük aparatı olan o muhteşem tabanca. Hani şu tv ekranında uçuşarak kaçmaya çalışan ördekleri vurmak için (eğer tv'nin dibinden ekrana ateş etmeye çalışmak gibi bi uyanıklık yapmadı iseniz) çok gayret harcadığımız atari tabancası. Bazen ördekleri vuramadığımızda ekranda "Fly away" yazısı ile beraber hınzır köpeğin çimler arasından çıkıp size gıcık bir kıkırdama ile gülümsemesi sizi daha da hırslandırmıştır. Ama eminimki nihayetinde sizde kendinize aynı soruyu sorup şaşkın şaşkın düşünmüşünüzdür:
"Bu tabanca nasıl oluyor da bu ördeği nişan aldığımızı hesaplıyor???"
Oyunu anımsayıp ahh ah diye iç çekenler varsa işte hatıraları canlandırma adına bir fırsat...:
http://www.cyberiapc.com/flashgames/duckhunt.htm
Şu sıralarda ise oyun dünyasında devrim yaratacak olan bir oyun ile karşı karşıyayız;
__________________________Tom Clancy's End War_______________________________
Peki nedir bu oyunu devrim yaratacak kadar önemli yapan?
______________________Oyunun resmi sitesi; http://endwargame.us.ubi.com/____________________________
Oyunun en önemli özelliği gerçek ses ile komutanız altındaki birliklere emirler vermeniz. Sizin tek yapmanız gereken ise savaş alanında durumu gözlemleyerek savaşın gidişatına göre birliklere emirler yağdırmak ve görevleriniz gerçekleştirmek.
Şimdiye kadar hiçbir oyunda ses ile birebir komuta etme, yönlendirme şeklinde bir uygulama yer almadı. Tom Clancy's End War ise bu yönüyle oyun dünyasına yepyeni bir soluk getirdi.
Hatta devrim yarattı denebilir. Benim gibi birçok oyun tutkunu da bu oyundaki ses komut sistemine alışınca yeni çıkacak oyun tiplerinde bunu ve bundan daha fazlasını isteyeceğimiz ve bekleyeceğimiz kesin :)...
Oyunu başka bir siteden indirdim. Yaklaşık 70 part olduğu için paylaşmak intihar olurdu herhalde çünkü link bozukluklarında sizlere yardımcı olmak mümkün olmayacaktı :). nede olsa başkasının upload'u.
İlk zamanlarda Atari tabancası ile uçan ördek avlayan ben ses kontrolü ile ordu komutası seviyesine yetişmiş olmaktan şaşkın ve bi o kadar da şanslıyım. Bizim (olur da görürsek :) ) torunlar kim bilir ne teknoloji ile oyun oynayacak aklım hayalim almıyor.
Tavsiyem oyunu indirip bu yeni ses ile komuta olayını denemeniz bu zevki yaşamanız...
_ElminsteR_
-
Hocam bana pmden atarmısın linkleri?? Birde ne sistem gereksinimleri ne istiyor?
-
hacı sen oynadın mı nasıl oyun saglammı degilmi :D vallahi düşüncesi bile cezbetti direk oynayasım geldi tom clancy's oyunlarıda bir başka güzeldir zaten... hadi hayırlısı inş oynamak kısmet olucak
-
4eye bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam bana pmden atarmısın linkleri?? Birde ne sistem gereksinimleri ne istiyor?
-----------------------------4eye pm attım sana.
gereksinimler ise;
------------------ Minimum sistem ihtiyaçları ----------------------
İşletim Sistemi: Windows XP - SP2 veya Windows Vista - SP1
İşlemci: Intel Core 2 Duo E4400 / AMD Athlon 64 X2 6000 veya daha iyi bir işlemci
Bellek Miktarı: 1 GB RAM (Windows Vista'da 2 GB RAM)
Ekran Kartı: Shader Model 3.0 destekli herhangi bir ekran kartı veya daha iyi bir ekran kartı
Ekran Kartı Bellek Miktarı: 256 MB
- ----------------Tavsiye edilen sistem ihtiyaçları ------------------
İşletim Sistemi: Windows XP - SP2 veya Windows Vista - SP1
İşlemci: Intel Core 2 Duo E6600, Core 2 Quad Q6600 / AMD Phenom X4 9850 veya daha iyi bir işlemci
Bellek Miktarı: 2 GB RAM
Ekran Kartı: Shader Model 3.0 destekli herhangi bir ekran kartı veya daha iyi bir ekran kartı
Ekran Kartı Bellek Miktarı: 512 MB
-
ultrAsker bunu yazdı:
hacı sen oynadın mı nasıl oyun saglammı degilmi :D vallahi düşüncesi bile cezbetti direk oynayasım geldi tom clancy's oyunlarıda bir başka güzeldir zaten... hadi hayırlısı inş oynamak kısmet olucak
-----------------------------hocam yükledim oynadım oyunu biraz. inan bambaşka bir deneyim. kesinlikle dene.
zorlandığım taraf ise konuşmalar ingilizce olduğu için (mesela;" Unit 1 Move to Target" falan) aksanı tutturman gerekiyor :). yoksa oyunun sanal zekası anlamakta zorluk yaşıyor.
yani konuşurum hacı ben çatır çatır ingilizcem var dersen buyur dene :)...
-
komutlar neye göre söyleniyor.Önceden yazılmış komutları tekrar mı ediyon yoksa tamamen sana kalan bişi mi? bide güzel ing ister bu :)
-
Meraclitus bunu yazdı:
komutlar neye göre söyleniyor.Önceden yazılmış komutları tekrar mı ediyon yoksa tamamen sana kalan bişi mi? bide güzel ing ister bu :)
-----------------------------kayıtlı komutların dışına çıkamıyorsun. oyun sadece belli komutlar içerisinde senin hangisini söylediğini tespit ediyor.
seste başarıyı sağlamak için de oyun başlamadan evvel sesin ile test yapmana imkan tanıyor, sisteme alışman için. nedir komut verirken önemli olan dersen, sesini optimum ses tonunda çıkarman gerekiyor ne kısık ne fazla. telaffuzları da doğru yapman gerekiyor. ama komutlar belli olduğu için alışıyor insan bir süre sonra...
-
ses komutası (voice command) ile ilgili birkaç video buldum, merak edip oynayamayanlar için;
-
la şu kuş oyunu için tabanca vardı ya ondan 10 tane almıştım 10 uda bozuldu amk 1 hafta bile oynayamadım bi kere sıktığımla birdaha sıkamadım yazık lan bana
-
eskiden pc mi vardı ateri oynardık
-
JohnD bunu yazdı:
la şu kuş oyunu için tabanca vardı ya ondan 10 tane almıştım 10 uda bozuldu amk 1 hafta bile oynayamadım bi kere sıktığımla birdaha sıkamadım yazık lan bana
senin ilacın bu hocam bunla vur