folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Oyun Esnasında Hard Crash

Oyun Esnasında Hard Crash

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ste1n
    ste1n's avatar
    Erkek

aha işte aynı sorun bende var. bende hep wow oynarken oluyordu birde arada balck ops oynarken daha crysisde öyle bişey olmadı yalnız bende olan şey şu ekran küt diye kare kare donuyor ama arkada sesler geliyor klavye ışığı yanıp sönüyor 5-6 saniye sonra onlarda kitleniyor mecbur res atıyorum. bu olay tamamiyle random oluyor mesela aralıksız 10 saat hiç kitlenmeden wow oynadığımda oluyor yarım saat oynamadan kitlendiğide oluyor. sistem arıza vardır diye gittim yeni işlemci anakart ram aldım ekran kartım hd4870 onada yeni fan aldım ısısı 80 den 45 e düştü bu yeni yaptığım sistemdede kitlenmeler devam etti aynı şekilde. psu m ocz xstealth 600w yada 700w dı unuttum şimdi. yani sorun psu kaynaklanıyor olamaz kaliteli psu çünkü. işlemci anakart ram de değil onlarıda değiştirdim çünkü. ekran kartı veya sistemin ısısındanda değil ondanda eminim geriye bi tek ekran kartı kalıyor onuda değiştirmeye param olmadığı için öyle beraber takılıyoruz şimdilik :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EWELANCHE
    EWELANCHE's avatar
    Erkek
    ekran kartın ati ise büyük ihtimalle driverdan kaynaklanıyor.atinin son driverlarında birhata var ben makinadada güncel driver yüklediğimde donuyordu ve 5 10sn sonra mavi ekran alıhordum çözüm yeni sürümü silip esklerden birtane yüklemen. Hatta mümküse cd den yükleme yapmanı önerihorum. Telden yazıyorum biraz hatalı oldu galiba.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Alcatraz
    Alcatraz's avatar
    Erkek

Gardaş,4850 geçen sene süperdi :D ama şimdi eh işte seviyesinde ekran kartını değitir ve güç kaynağını 80+serfitikalı 600W civarı bir model al

buna da sinematografi
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

ekran kartının ramlerinde aşırı ısınmaya bağlı bir sorun oluşmuş olabilir veya hdd'inde sorun var sanırım.

ama işte yeni aldım demişsin genellikle ekran karıtın ram sorunu psunun yetersiz kalmasından kaynaklanıyor.

o psu yeterli olaylarına da fazla takma 650wattlık psu ile ekran kartı yaktım şimdi 800wattlık psu var geçen gün anakartın soketlerinden birini yaktım.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kivanc
    kivanc's avatar
    Erkek

ATI'mi o ne ya?

dolmuşta para uzatmamak için ölü taklidi yaptım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Kartın stres testinden başarıyla geçmesi beni problemlemin yazılımsal olduğunu düşünmeye itmiştiki, lan bir de stabilite testi yapayım dedim alet 15 saniye dayandı ve dondu. Anlaşılan ekran kartının hafıza modülünde bir problem var deyip, arkadaşı aradım zorla getirttim. Onun HD4890'ı taktım makineye ve çatır çatır çalıştırdı sorunsuz, stres testini de, stabilite testini de geçti. Psu iş görüyor, ama kart mefta imiş. Zaten arkadaştan almıştım, parasını da vermemiştim. Daha önce söylediklerimi yutup yarın gidip Zotac GTX 460 almayı düşünüyorum, niye 560 değil falan demeyin, zira param anca buna yetiyor. Hatta yetmiyor, girecek göte.

while (1<2)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

KrypT bunu yazdı:
    -----------------------------

Kartın stres testinden başarıyla geçmesi beni problemlemin yazılımsal olduğunu düşünmeye itmiştiki, lan bir de stabilite testi yapayım dedim alet 15 saniye dayandı ve dondu. Anlaşılan ekran kartının hafıza modülünde bir problem var deyip, arkadaşı aradım zorla getirttim. Onun HD4890'ı taktım makineye ve çatır çatır çalıştırdı sorunsuz, stres testini de, stabilite testini de geçti. Psu iş görüyor, ama kart mefta imiş. Zaten arkadaştan almıştım, parasını da vermemiştim. Daha önce söylediklerimi yutup yarın gidip Zotac GTX 460 almayı düşünüyorum, niye 560 değil falan demeyin, zira param anca buna yetiyor. Hatta yetmiyor, girecek göte.

-----------------------------

Doğru yolu bulduğuna sevindim,şimdiden hayırlı olsun güle güle kullan.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Sağol hocam da dereyi görmeden paçaları sıvamamak lazım. Kartı bir alayım, gelsin, takayım, sistemi bir stabil hale getireyim sonra rahatlarım.  İşin kötüsü ram'im az 2 gb, normalde yarın gidip 2 gb'lık bir modül daha alacaktım, ama 100 tl olacak ekran kartı masrafı bir anda 360 tl'ye fırlayınca ram işi yattara. İdare etse bari.

while (1<2)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

2Gb ram yeter,yetmemesi için aynı anda bir çok uygulama açman gerek eh oyun oynarkende video dönüştürme-winrar ile GB boyutunda sıkıştırma yapmayacağına göre sorun yok :)
    (bios,tan ekran kartına ram ayırırsa onuda kapattınmı ohh mis valla daha ne olsun.)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Sağol tavsiyeler için. Nette araştırıyorum bakalım parçaların herhangi biri bottleneck yapar mı diye. Olmazsa kartı daha düşük alır, yanına da ram alırım falan filan bir bakayım iyice.

while (1<2)
Toplam Hit: 4642 Toplam Mesaj: 23