Oyun Nasıl Yazılır Ne Tür Programlar Kullanılır (İstek)
-
Arkadaşlar Oyun nasıl üretilir nasıl yazılır ne gibi araçlar kullanıyorlar online oyun yaratmak için ayrı programlarmı kullanıyorlar yani türüne göre programlarda değişiyormu bu konu hakkında geniş çaplı bilgiye ihtiyacım var
Şimdi Eve Gidiyorum Sabah Geldigimde Okuyacam Konuyu Güncell Tutarmısınız Rica Etsem
Bide Rica Ediyorum Boşa Kelime Sarfı Yapmayın Sadece Bu İşten Anlayan Arkadaşlardan Cevap Bekliyorum
-
su an hic keyfim yok, belki bi ara yazarım burası benim olsun..
-
maya
-
- C
- C++
- Pascal
- Delpi
C++ iyice sindirmen lazım.
ayrıca konu neden gizli hocam güzel bir soru kişiselleştirmene anlam veremedim.
tarihte, Cobol, basic, pascal olarakta görülmüştür. Daha ayrıntılı bi ara yazarım :)
-
Hocam öyle sadece c delphi filan bilmekle sindirmekle oyun moyun yapilmaz, tabiiki grafik motoru olmadan olmaz lakin bunun karakterini modelleyecen kaplayacan mapini modelleyecen kaplayacan hikayesini yazacan, en önemlisi tabiiki grafik motoru onu sifirdan yazmak birkisinin icinden cikabilecegi is oldugunu sanmiyorum, fakat quake engine yi kullanabilirsin zannimca. Acik kaynakolmasi gerek.
Quake, call of duty serileri quake engine kullaniyor mesela. Quake engine kullanan oyunlar listesi mesela http://de.wikipedia.org/wiki/Quake-EngineUzun lafin kisasi sen grafik motorunu kendim gelistircem sifirdan diyorsan baya adam lazim kanisindayim tek kisi zor is.
-
-
çizikk üstadlardan yorumlar beklenmekte :)
-
Unreal'in motoru pek bi şekerdir.. Onu kullan :P
-
Piyasadaki profesyonel oyunlarda %99.9 c++ dili kullanlır. Grafik apisi olarak DirectX 9 - 10 - 11 yada OpenGL kullanılır.
Bu iş programlama ile bitmez modelleme gerektirir.3ds max maya gibi programlar gerektirir. Oyun dediğin ses müzik gerektirir o konuda bilgim yok.
Bu iş öyle 2-3 kişiyle yapılacak iş değildir. Her alanında (programlama[network, artificial intelligence,UI,APIler,sistem programlama, grafik motoru tasarımı vs. vs.], tasarım, müzik) ayrı uzmanlık ister. 2d oyunlar yaparsan gene 1-2 kişi yapılır ama. 3D kaliteli oyunlar için hevesleniyorsan fazla ümitlenme.
-
oyun programlama, programcılığın en zor bölümlerinden biridir. milyon tane olayı matematik fonksiyonlarına çevirmek ayrı optimizasyonu ayrı birleştirme ayrı yapay zeka ayrı bir olaydır. Herşeyden önce üstün bir algoritma bilgin, geliştirme yeteneğin olmalıdır. oyunlarda cpp kullanımı ritüelleşmiştir. flash oyun yapacağım diyorsan action script ve bol bol yaratıcılık lazım...
-
Up Güzel bilgiler Geliyor devamını bekliyorum