folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Oyun Nasıl Yazılır Ne Tür Programlar Kullanılır (İstek)

Oyun Nasıl Yazılır Ne Tür Programlar Kullanılır (İstek)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaşlar Oyun nasıl üretilir nasıl yazılır ne gibi araçlar kullanıyorlar online oyun yaratmak için ayrı programlarmı kullanıyorlar yani türüne göre programlarda değişiyormu bu konu hakkında geniş çaplı bilgiye ihtiyacım var 

Şimdi Eve Gidiyorum Sabah Geldigimde Okuyacam Konuyu Güncell Tutarmısınız Rica Etsem 

Bide Rica Ediyorum Boşa Kelime Sarfı Yapmayın Sadece Bu İşten Anlayan Arkadaşlardan Cevap Bekliyorum

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    su an hic keyfim yok, belki bi ara yazarım burası benim olsun..

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gozkopat
    gozkopat's avatar
    Erkek

maya

Kalite, kimse size bakmıyorken doğru olanı yapmaktır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek
    • C
    • C++
    • Pascal
    • Delpi

C++ iyice sindirmen lazım.

ayrıca konu neden gizli hocam güzel bir soru kişiselleştirmene anlam veremedim.

tarihte, Cobol, basic, pascal olarakta görülmüştür. Daha ayrıntılı bi ara yazarım :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piskopatix
    piskopatix's avatar
    Erkek

Hocam öyle sadece c delphi filan bilmekle sindirmekle oyun moyun yapilmaz, tabiiki grafik motoru olmadan olmaz lakin  bunun karakterini modelleyecen kaplayacan mapini modelleyecen kaplayacan hikayesini yazacan, en önemlisi tabiiki grafik motoru onu sifirdan yazmak birkisinin icinden cikabilecegi is oldugunu sanmiyorum, fakat quake engine yi kullanabilirsin zannimca. Acik kaynakolmasi gerek.
    Quake, call of duty serileri quake engine kullaniyor mesela. Quake engine kullanan oyunlar listesi mesela http://de.wikipedia.org/wiki/Quake-Engine

Uzun lafin kisasi sen grafik motorunu kendim gelistircem sifirdan diyorsan baya adam lazim kanisindayim tek kisi zor is.

instagram.com/macrlz
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swinlarg
    swinlarg's avatar
    Erkek

çizikk üstadlardan yorumlar beklenmekte :)

siyah beyaz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek
    Unreal'in motoru pek bi şekerdir.. Onu kullan :P

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Piyasadaki profesyonel oyunlarda %99.9 c++ dili kullanlır. Grafik apisi olarak DirectX 9 - 10 - 11 yada OpenGL kullanılır.

Bu iş programlama ile bitmez modelleme gerektirir.3ds max maya gibi programlar gerektirir. Oyun dediğin ses müzik gerektirir o konuda bilgim yok.

Bu iş öyle 2-3 kişiyle yapılacak iş değildir. Her alanında (programlama[network, artificial intelligence,UI,APIler,sistem programlama, grafik motoru tasarımı vs. vs.], tasarım, müzik) ayrı uzmanlık ister. 2d oyunlar yaparsan gene 1-2 kişi yapılır ama. 3D kaliteli oyunlar için hevesleniyorsan fazla ümitlenme.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

oyun programlama, programcılığın en  zor bölümlerinden biridir. milyon tane olayı matematik fonksiyonlarına çevirmek ayrı optimizasyonu ayrı birleştirme ayrı yapay zeka ayrı bir olaydır. Herşeyden önce üstün bir algoritma bilgin, geliştirme yeteneğin olmalıdır. oyunlarda cpp kullanımı ritüelleşmiştir. flash oyun yapacağım diyorsan action script ve bol bol yaratıcılık lazım...

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Up Güzel bilgiler Geliyor devamını bekliyorum

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
Toplam Hit: 5443 Toplam Mesaj: 40