Özürlülere Burs
-
Selam hacılar ben sitenizi takip edenlerdenim...bakıyorumda nerdeyse herkesin mutlaka bir şeyden çaktıgı konu var ama biz konumuza gelelim
ben bir engelli vatandaşım.. ben bu sene öss sınavına gircem ve istanbulda özel bir üniversteyi kazanma ihtimalim %100.. devleti neden kazanam0ıyorsunuz diye sorcak olursanız ben meslek lisesi mezunuyum bilgisayar yazılım bölümünden ..ve girceğim devlet üniversteleri mühendislik puanları gibi ama öğretmenlik tercih etceğim...acaba ben engelli bir yurttaş olarak bana şöyle tavsiye verebilirmisiniz şu burs verir o verir veya bu verir...çünkü senede 250 bin tl filistene gönderen zengin bir hayırsever bana senelik 16-17 bin tl veremez mi.. bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim... he bu arada bu imkanlarda olmayacaKsa illa sultanahmmete mendil mi açalım?
-
Öncelikle Allah yardımcın olsun...
Engelli oldugun için içindeki okuma hırsı kaybolmamıs tebrik ederim...
Keske bi tanıdıgım felan olsa da yardım edebilsem...
Böyle bir şey duyarsam,emin ol ilk sen aklıma geleceksin...
-
özürlü değil arkadaşım engellilere burs..
özürlü ve engelli arasında çok fark war..
-
ben her iki kategoriye girdğim icin sorun yok :) orası önemli değil burs imkanını nasıl sağlayabilirm o konuda yardım edersiniz sevinirim
-
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------özürlü değil arkadaşım engellilere burs..
özürlü ve engelli arasında çok fark war..
-----------------------------neyse konu bu deil ,sapmasın die sölüyorum hocam.
-
allah yardımcın olsun
-
çeşitli kurumlara,vakıflara,belediyelere başvur.cevap veren çıkacaktır.allah yardımcın olsun.
-
Öncelikle Allah yardımcın olsun
özel üniversite de okuman zor olur bence ama burs konusundaÇeşitli vakıflar var. Engelli vakıflarıda var sanırsam bi danış istersen :W
-
Öncelikle seni canı yürekden tebrik ediyorum kardeşim.Şunu yaparsan işine yarar engelli olman.
İlk öss kaydı olup klavuzu teslim ederken engelin olup olmadığı sorulduğunda ''Özel durumunuz'' kısmını ''Engelli'' diye dolduruyorlar.Bu da yeterli değil tabii..Tam teşekkül bir devlet hastanesinden Engelli Raporu alman ve bununda en az %40 olması gerekiyor devletin seni engelli kabul etmesi için.İşte o raporunda onaylı bir örneğini ÖSYM'ye gönderiyorsun ve seni engel durumuna göre ayrı bir yerde sınava sokuyorlar.Sınavı kazandığında da okuduğun lisenin ilgili branşıyla ilintili bir bölümü seçersen çoook çoook avantaj kazanıyorsun...
Benim bildiklerim ve uyguladıklarım bunlar.Ayrıca Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurduğunda benim gibi Başbakanlık bursu almanda mümkün...
KPSS'de engelli adayların büyük bir önceliği var.15 sene çalıştıkdan sonra istersen malülen emekli olabilirsin.
Saygılarımla
-
http://www.hayatadahiliz.biz/index.php?option=com_content&task=view&id=1698&Itemid=204
http://209.85.129.132/search?q=cache:bOKgbOGAtxMJ:www.tsd.org.tr/index.php%3Foption%3Dcom_content%26task%3Dview%26id%3D7547%26Itemid%3D3293+engellilere+unv+burs&cd=1&hl=tr&ct=clnk&gl=tr
Tarihler geçmiş olsa da içerik olarak göz atabilirsin.
-
ya bende bir yandan araştırmalar yapıyorum u televizyona çıkıp engellilere yardım altında para toplayan yarışma sunucularına ulaşmak istiyorum acaba diyorum hepsi gösteriden mi ibaret...4 yıllığına 60 bin tl bence o zenginlere göre hiçbişi ama işte ulaşmak zor... bu vakıfların burslarıda aylık bilmem ne kadar benim senelik kayıt parasının 10 te 2 si bile değil...bazen düşünüyorum okumayı bırakıp çalısıyım ama okumasakta hep böyle engelimizle ezilcem hep bundan korkarım..illa okumam lazım anlıyacağınız o zaman kendi ayaklarımın üstünde durup engeli kaldırmış olurum