Pantent Hakkinda Bilgi
-
Merhaba saygi deger ustatlar. Simdi bir haber firmasi var Aylik dergi basiliyor xxxxHaber diye bu habere baglca bir alan adlari var xxxhaber.be diye simdi bizdede xxxhaber.com ile net alan adi mevcut biz bu alan adina Haftalik gazete Baslayi dusunuyoruz. simdi ben bu gazete icin xxxhaber patentini alir isem bu xxhaber.be yi kullanan arkadas benim adimi kullaniyor diye kapatabilirmiyiz sitelerini ? isim hakkimi koruyabilirmiyim yani?
Soru iki . Patent almak icin nelere ihtiyacim olabilir? ve nereye basvurmam gerekiyor bu arada Tr disindayim Ama acacagimiz firma Türk gazetesi olucak Tskler simdiden
Not: Ciddi bir konu oldugu icin lutfen baltalamayalim konuyu -
hayır öyle birşey söz konusu değil olamaz. anca xxxhaber.be üzerinden sizle alakalı karalama kampanyası,marka değerini düşürme,sizin markanız üzerinden haksız gelir etme gibi durumlarda şikayet hakkın vardır. onun dışarısında ilk gelen alır mantıgı söz konusudur.
not: patent değil marka tescili -
alan adı tescilidir o patent değil ilk gelen alır.
-
FCN bunu yazdı:
-----------------------------hayır öyle birşey söz konusu değil olamaz. anca xxxhaber.be üzerinden sizle alakalı karalama kampanyası,marka değerini düşürme,sizin markanız üzerinden haksız gelir etme gibi durumlarda şikayet hakkın vardır. onun dışarısında ilk gelen alır mantıgı söz konusudur.
not: patent değil marka tescili
-----------------------------Hocam peki benim adimi kullanmasi benim adimi lekelemesi anlamina gelmiyormu ? benim adimi kullanarak belkide benim firmam sayesinde is yapicak degilmi? bunu engelleyeme hakkim olmuyormu marka tescili yaparsak
-
byhewal bunu yazdı:
-----------------------------FCN bunu yazdı:
-----------------------------hayır öyle birşey söz konusu değil olamaz. anca xxxhaber.be üzerinden sizle alakalı karalama kampanyası,marka değerini düşürme,sizin markanız üzerinden haksız gelir etme gibi durumlarda şikayet hakkın vardır. onun dışarısında ilk gelen alır mantıgı söz konusudur.
-----------------------------Hocam peki benim adimi kullanmasi benim adimi lekelemesi anlamina gelmiyormu ? benim adimi kullanarak belkide benim firmam sayesinde is yapicak degilmi? bunu engelleyeme hakkim olmuyormu marka tescili yaparsak
-----------------------------
tabiki aynı anlama gelmiyor. aynı isimde 30 farklı sektörde firma olabilir. bunlar birbirlerini adınımı kullanmış oluyor hayır.senin markanı marka tescili yaparken seçtigin sınıflar dahilinde kullanıyorsa yasal hakkın meydana gelir haricinde bişi yapamazsın. -
FCN bunu yazdı:
-----------------------------byhewal bunu yazdı:
-----------------------------FCN bunu yazdı:
tabiki aynı anlama gelmiyor. aynı isimde 30 farklı sektörde firma olabilir. bunlar birbirlerini adınımı kullanmış oluyor hayır.senin markanı marka tescili yaparken seçtigin sınıflar dahilinde kullanıyorsa yasal hakkın meydana gelir haricinde bişi yapamazsın.
-----------------------------Hocam Anladim demek istediginizi yanliz Bahsi gecen firmada benim yapacagim isi yapiyor problem burda?
-
yapabilir hocam sende gogle pr ını yükselt ne bileyim com.tr li domainini al.
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------yapabilir hocam sende gogle pr ını yükselt ne bileyim com.tr li domainini al.
Hocam com.tr sinide alicagim ama bu marka tescilini yaparsam bir avantajim olmuyormu yani? bosami aliyorum bunu ? almasammi diye dusunmeye basladim valla ne gibi bir avantajim oluyor bunu aldigimda ? simdi xxhaber olarak firmami kurdum markami tescil ettim xxxhaber.be diye de bir gazete var buda benim adimi kullaniyor oluyor benim burda bir hakkim olmuyormu resmi olarak? -
hocam hakkın makkın yok. com.tr yi şahıs firması isen ve marka tescili yaptıysan yahut şirketsen kurumsal olarak vergi levhanı beyan ederek alabilirsin. Gelgelelim o vatandaş aynı işi yapıyor ve aynı ismi kullanıyorsa tutup .org lu domaini aldıysa kanun bu adama bir şey yapamaz çünkü kural bellidir ilk gelen alır. Bu emtiadır isteyen parasını verir alır. Senin bundan bir zararın olmadığı mühretçe sen bu adama bir şey yapamazsın. Ek olarak tescil süresinin bitişini bekleyebilirsin belki ilgisizlerse bu konulara domain düştümü alabilirsin. Şahsen ben com.tr olan bir haber sitesine .org dan daha fazla güvenirim ve tercih ederim.
Düzenleme: Sen marka tescili ve domain tescilini karıştırıyorsun eğer markayı ticari sicil olarak tescil ettiysen ve adam bu ismi kullanarak iş yapıyorsa hakkın doğa bilir ama domaini alma noktasında bir hak doğurur mu zannetmem ama dediğim durum varsa sen bazı nedenler öne sürüp dava edebilirsin işte marka güvenirliliğimi falan sarsıyor adımı kullanıyor diye fakat yinede bir bilen lâzım hukuka giriyor ama dediğim gibi bu marka tescili yaptırdıysan domain ile markanın alakası yok.
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------hocam hakkın makkın yok. com.tr yi şahıs firması isen ve marka tescili yaptıysan yahut şirketsen kurumsal olarak vergi levhanı beyan ederek alabilirsin. Gelgelelim o vatandaş aynı işi yapıyor ve aynı ismi kullanıyorsa tutup .org lu domaini aldıysa kanun bu adama bir şey yapamaz çünkü kural bellidir ilk gelen alır. Bu emtiadır isteyen parasını verir alır. Senin bundan bir zararın olmadığı mühretçe sen bu adama bir şey yapamazsın. Ek olarak tescil süresinin bitişini bekleyebilirsin belki ilgisizlerse bu konulara domain düştümü alabilirsin. Şahsen ben com.tr olan bir haber sitesine .org dan daha fazla güvenirim ve tercih ederim.
Düzenleme: Sen marka tescili ve domain tescilini karıştırıyorsun eğer markayı ticari sicil olarak tescil ettiysen ve adam bu ismi kullanarak iş yapıyorsa hakkın doğa bilir ama domaini alma noktasında bir hak doğurur mu zannetmem ama dediğim durum varsa sen bazı nedenler öne sürüp dava edebilirsin işte marka güvenirliliğimi falan sarsıyor adımı kullanıyor diye fakat yinede bir bilen lâzım hukuka giriyor ama dediğim gibi bu marka tescili yaptırdıysan domain ile markanın alakası yok.
-----------------------------Eyvl hocam Zahmet ettin bukadar yazi yazdin cok tesekkur ederim. domain tesciliyle marka tescilinin farkli bir kavram oldugunu biliyorum Demek istedigimi tam olarak anlatamadim galiba. hocam Düzenlemede belirtiginiz Seyi demeye calistim aslinda. com.tr li domainide alacagim benim kisaca anlatmak istedigim bu ben firmayi kurduktan sonra xxxhaber.be yi kullanan firma ve aylik cikarttigi derginin benim firmamin adina olmasini istemiyorum bu ismi kullanmamalari icin birsey yapamazmiyim xxxhaber adini kullanmasinlar yani? bunun icin marka tescili yapiyorum zaten baska bir amacim yok yani comlu bir alan adim var zaten onun uzerindende gazeteyi basabiliriz yada com.tr li bir alan adi alabilirim ama onemli olan bu durumda benim xxxhaber adinin kullanilmamasi mesela ben simdi sabah gazetesi diye bir gazete cikarabilirmiyim ? tahminime gore telef hakliri oldugundan mahkemelik olurum. boyle bir sistem lazimbunu marka tescili ile gerceklestirebilirmiyim?
-
isim tescili yaparsan dediğini yapabilirsin hocam sonuçta senindir. Tabii tescillenmemişse