folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Para Hayata Bakış Açımı Değiştiyor

Para Hayata Bakış Açımı Değiştiyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

başlığa hitaben

http://www.tahribat.com/bakisacisi.asp

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek

Hocam ben sana şöyle izah edeyim. Benim peder otomobil bayiliği yapıyordu. Eve çuvalla para getirdiği günleri hatırlıyorum. ( Gerçekten çuvalla getiriyordu abartma yok ) 

Yani sen düşün kazandığı parayı + olarak o bayilerin yedek serviside bizdeydi. Bir zaman işleri kötü gitti kriz zamanında, herşeyi devretti, sil baştan başlamak zorunda kaldı. Çok şükür eski halimize gelmeye başladık, ama elinde bir mesleği olsaydı. Örneğin : Avukat, Mühendis, Mimar vb... Eski durumumuza gelmemiz daha kolay olurdu.

Her zaman şunu demiştir bana, oku altın bileziği koluna tak yine ticaret yap. En azından işler kötü giderse, diğer mesleğini kullanırsın sıkıntı yaşamazsın.

Sende böyle yap hocam. Oku yine ticaret yapacaksan ticaret yap.

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

bende yazıyı okudum ve biraz düsündüm adam harbiden de doğruyu sölüyor.Mesela bizim orda bir kuruyemişci var adam 10 senedir calısıyor cok da iyi bir yerde dükkanı 4 şube daha açtı son 3 yılda ve adamın arabası + evi var lüx denilebilecek bir muhitte evi.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

diploma cehaleti giderir eseklik bakidir...

sana bisey anlatayim iyi dinle yasim 22 ve bu tecrubeleri kendi tecrubelerinden yaziyorum.

22 yasina kadar 2 kere ilkokul ortaokul 2 kere lise degistirdim en sonunda da acik liseden mezun oldum ve suanda ukraynada universite okuyorum. 2. sinifim.

ayrica ukraynada ticaret ilede ugrasiyorum guvenlik kamerasi ve bilgisayar sistemleri ayrica elektronik. ayrica fotostudyosu kuruyorum simdi

simdi burda ne var diyeceksin demi burda su var bu degistirme olaylarinin hepsi atilma muhabbetidir. ve bu atilmalar bana hep tecrube kazandirdi ne gibi insanlara guvenmemen gerektigini ne gibi anlik dusunme hizini arttirmayi ne gibi is sektorune ticaretin baslangicini gosterdi. bunlar tahmini olarak 10 ayri yerde calismami saglayan seylerdi.

okumak sana ne katar bunla ilgili anlaticam. ve bukadar ticaret is sektorunden sonra neden buna karar verdigimi anlatacagim. ayrica ticaret sonradan kazanilacak birsey degildir dogustan gelen bi yetenekde degildir uzun yillarin tecrubeleriyle kazanilan birseydir.

okumak sana ne katar okumamak sana ne katar

1 okumak sana bir bakis acisi kazandirir.

2 okumak sana kultur verir. 

3 en onemlisi sana bir etiket kazandirir.

4 prestij saglar

5 seni diger insanlardan ayiran sabit bir egitim verir

gibi uzar gider....

ticaret sana ne kazandirir.(ticaret insanin kendini gelistirmesidir diger adi ile hayat okulu)

1 sana birden fazla bakis acisi kazandirir

2 prestij saglar ama calistigin anlamda

3 cok para getirir

4 hesaplamayi ogretir 

5 kafani yemene sebeb olur aylik gider hesabi ve muhasebe mantigi seni bitirir

6 derdin 1 degil calisan adamin kadar olur + ev

7 hizli yaslanirsin ama cok buyuk tecrubeler kazanirsin

gibi uzar gider.. 

ufak 2 olay anlatayim iyi oku

1. si okuyan bir adamin hikayesi.

cok yakindan da olmasa bir akrabamiz odtu bilgisayar sistemlerini ve yazilim okudu ayrica elektronik uzeridende ihtisas yapti bu adam simdi karelde ust duzey yonetimde yani muhendislerin en ustu bas muh. sanirim oluyo. aldigi maas dudak ucuklatacak rakamlar yaptigi insanlari yonetmek vs vs.

2. si okumayan bi kayserili

cocugun biri ilkokulda matematik ogretmeninin ona gerizekali demesi uzerine okulu birakip ticarete atilan birisi gel zaman gitzaman bu adam paranin a.q. siralar yolda giderken matematik hocanisni gorup yolda duruyor ve hocasina diyorki hocam atla gidecegin yere kadar birakayim diyor hikaye bu ya hocada biniyor arabaya ve yolda giderken hoca soruyor seni tam olarak hatirlayamadim evladim kimdin sen cocuk diyorki hocam ben su su suu siz bana zamaninda matematikden anlamadigim icin gerizekali demistiniz isde o cocuk benim diyo hocasi sasiriyo o senimisin falan ne is yapiosun die soruyo adam cevap verio hocam ticaretle ugrasiyorum odur budur derken hocasi dayanamayip soruyo evladim bole bi araba aldigina gore iyi kazaniyosun sanirim dio adam duruyo evet hocam ii kazaniyorum 3 e alip 10 a satiyorum yuzde 2 para kazaniyorum diyor.

simdi burdan ne cikardik okusanda okumasanda isini iyi yaptigin surece esek yuku ile para kazanabilirsin onemli olan ezberci egitim degil hayatin tecrubelerinden egitim almaktir. ve gozu kartmayi bilmektir.

ayrica bi kayserili hikayesi daha

adamin 3 cocugu varmis bunlar buyumus falan adamin lise arkadasi ile karsilasmis odur budur derken muhhabbet adamin cocuklarina gelmis sormus lise arkadasi adama senin cocuklar ne is yapar. bizim adam der buyuk cok zekiydi halici yaptim der. ortanca biraz aptaldi onuda kuyumcu yaptim der. enkucuk cok aptaldi onuda doktor ettim der.

delimiyim ben?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

ayhun bunu yazdı:
    -----------------------------

diploma cehaleti giderir eseklik bakidir...

sabancı veya koç eşek mi ?

türkiyeyi ayakta tutan bunlar değilde kim ?

bence düşünceni değiştir.

ticaret konusuna değinirsek : şu zamanda kimsenin yapmadığı yapmaya üşendiği mesleği yapacaksın. biraz çevre yaptınmı işlerinde yürüdümü holding sahibi olabilirsin. tabi risk her zaman olacaktır.

bana soruyolar ne mesleğin diye : makine elektroniği mekatronik cart curt deyince mesleğin var niye mesleğini yapmıyorsun filan diyorlar...yapalım yapmasınada fabrikada çalışsak asgari ücret veriyor beleş çalışmış olacağım yıllarca ayrıca beni aşar o kadar zamanımı kaybedemem o kadar zaman içinde daha çok para kazanmış olurum normal çalışsam bin lira üstü maaş. (ayrıca bi kolumda altın var:) en azından biraz para kazanırım kendim dükkan açarım ileride o işi yürütürüm

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

kaygusuz haci lafi yanlis anladin demek istedigim suydu..

nekadar okursa okusun nekadar egitim alirsa alsin esek yine esektir.

delimiyim ben?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı:

başlığa hitaben

böyle bir asp olduğunu duymamıştım yahu  :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

okuyup para kazanacağını kim söledi zaten?

çok yanlış yapıyorsun, eğer para kazanmak için okuyorsan.

insanın üniversiteye gitmesi donanımdır bana göre vasıf değil.

"
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

zone bunu yazdı:

DJ_Alper bunu yazdı:

başlığa hitaben

böyle bir asp olduğunu duymamıştım yahu  :D

Bende yeni gördüm valla, :D :D :D

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Ticaret iyi para bırakır ama risklidir. Ticarette herkez %1100 kar'la iş yapamabilir ve elinde mesleğin olmadığın için dükkan battığında borca harca girdiğinde kapına haciz dayandığında işlerin şeklide değişebilir. Okumak yada okumamak olarak bakma olaya. Hayat biraz değişik işliyor bazen "Etiken" bazen "Para" konuşuyor. Önemli olan senin en olmak istediğin? Mühendis olup tüm işlerin gelir-gider derdinden patronun sorumlu olmasını mı istersin yoksa patron olur bir işyerini çekip çevirme iş bulma o kadar insana ekmek sağlama derdine mi girmek istersin bu senin tercihin. Ayrıca Arnavut göçmeniysen büyük ihtimalle ailede Pastane-Börekçilik-Lokantacılık işleri ile uğraşan birileri vardır yada dedelerin uğraşmıştır onlarla konuşursan esnaflık-ticaret hakkında değerli öğütler verebilir.

Ayrıca mühendis olup bir firmada çalışacağına, kendi firmanı kurupda ticarete atılabilirsin.

Ekstra: Bir arkadaş "avrupa'ya tutunma çabası" hakkında bir karikatür paylamışmış baya bir güldüm. Ancak "Sen nerelisin?" sorusuna "Ankaralıyım" dediğimde "Hasiktir" cevabı alınca illaki dedemlerin arnavutluktan göçtüğünü türkiyede köyümüzün bokumuzun olmadığını anlatmak zorunda kalıyorsun hacı abi, o yüzdende Arnavutuz diyoruz işte. 

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
Toplam Hit: 4579 Toplam Mesaj: 27