Pardus 2007-3
-
hocalarım 1-2 gündür kurulu olan xpmin üzerine pardus kurmaya çalışıyorum 2007-3 versiyonunu. vmware veya başka bi virtual pc programı kullanmak istemiyorum.
3-4 kere kurdum her kuruşta farklı bişey yapmaya çalıştım. ama bilgisayar açılırken direk windows açılıy. başka birine sordum normal kurunca açılışta pardusu mu vistayı mı açmak istiyosunuz diye soruyomuş. bunun biosla alakası olabilir mi eğer olmazsa neyle olabilir çünkü aynı şeyleri yapıyorum bende olmuyo?
-
bendede pardus var hoca D: de her zaman soruyo açarken hiç bişi yapmadım aynı dizinde degilse sorun çıkmaması lazım
-
ön yükleyici kurdun mu kurarken sana soruyor o olmalı(GRUB) aksi taktirde direk windowsa gider birde hdd nasıl böldün ???
-
ya bnm hard disk 4e bölülü yani 4 c.d.e.f f ye kurdum bu pardusu windows göemüyo f yi şimdi ama açarken sormuyo işte hangisini açayım diye direk windowsu açıyo
@sandman o grub işini pardusun önüne kur diye bi seçenek var bi de açılan diskin önüne kur var ikisini de ikişer kez denedim yok tınmıyo
-
pardusda sark la başlayan bi program var açarsan kablo kökepbalıgı msn deki ipleri gösteriyo :) tavsiye eederim bide beril ve kibadox kur
-
Bilgisayarıma sağ tıkla özelliklerd de sonra resimdeki gibi bi dene istersen

-
peki 1den fazla hdd olma ihtimali varmı? yani fiziksel olarak
-
under_king bunu yazdı:
-----------------------------Bilgisayarıma sağ tıkla özelliklerd de sonra resimdeki gibi bi dene istersen

http://img159.imageshack.us/img159/3903/adszzb7.th.png
-----------------------------hocam resim büyümüyo yenileyebilir misin
@sandman hayır fiziksel olarak tek harddisk var
-
Bilmiyorum daha önce denedin mi ama önce F diskini Windowstan silip yanlış hatırlamıyorsam Bilgisayarım(sagtık)->yönet->orda diskler olucak ordan silip sonra yeniden pardusu kurup GRUB'ı acılan diskin başına yazdırırmısın.....Yok Grub bozuk dicem sacma olucak norton partition magic indirirsen ordan disklerini daha iyi görebiliriz sanırım ext2 ile formatladın swamp alanıda ayarladın dimi?Sakın Swamp'ın üzerine kurmuş olmaya çalışma arada bir oluyor öyle hatalarda:D
-
evet f'yi ext2 ile formatladım bilgisayarımdan dediğin yere girdim f: bilinmeyen bölüm olarak gözüküyo burdan silip yeniden mi kurayım? yalnız swamp la ilgili hiç bişi yapmadım :) daha dorusu swamp ne
-
Şimdi Swamp Linuxta ki sanal ramin adıdır ve diskin başlangıc bölümüne kurulur(zorumluluk degildir ama çogunlukla performans için oraya konulur) Ram'le hemen hemen aynı işi yapar ve tavsiyem fiziksel RAM'in iki katı kadarını secmendir.ext2 diyorsun hmmmm neden sorun çıktı acaba?Kurulumunu baştan yapmanı rica edicem tabii önce her ihtimale karşı bir Xp cdsi bulursan boot sectorün zarar görürse düzeltmek için....Ben F kısmını sagtıklayıp silmeni öneririm sanırım bunu yapabilmesi lazımdı.Daha sonra yeniden Pardus ile formatlıyıp Grub'ı kurmalısın kendisi otomatik kurar ve diskin başlangıcına kurdur parduse degil...
NOT:Windowsta Swamp alanına benzer bir yapı kullanır Linuxa alternatif olarak sizin onun üzerinde direk bir kontrolünüz yoktur hani windows eziktir diye girmeyin gene döverim :P
olursa sorun çıkar ve boot edemezse pc windows cdsini takıp Repair secip(yada rescue unuttum valla)FIXMBR FIXBOOT yazıp sistemi düzelticeksin hacımiyi çalışmalar bir sorun olursa pm at