Pardus 2008 Sizde Nasıl?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    strudll
    strudll's avatar
    Erkek
    arkadaşlar malum ünlü işletim sistemimiz geçde olsa çıktı, epey kullanma fırsatı da bulduk hani, ama benim ufak sorunlarım var! daha önce Pardus1.0  ı ve Pardus 2007 yi canavar gibi çalıştıran sistem Pardus 2008 ile resmen çöktü. Acaba varsa kullanan arkadaşlarda nasıl? performansından filan memnunlar mı? zaten geç çıkmasından dolayı kıllanmıştım, o yüzden Pardus kaldırıp Ubuntu ile devam ediyorum şimdi. sizlerde durum nasıl bunu merak ediyorum.

boş tenekeden çok ses çıkar
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alacakaranlik
    alacakaranlik's avatar
    Erkek
    windows Number one

eskilerden kim kaldı..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek

Hocam linux işletim sistemleri içinde en stabili kuşkusuz ubuntu.Ben Pardus 2008 kurdum,herhangi donanımsal bi yetersizlik ile karşılaşmadım.Gayet güzel çalışıyordu yanii :)

chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _E_O_R_
    _E_O_R_'s avatar
    Erkek

pardus 2008 kurulurken benim hddnin içine etti tüm mbr leri karıştırdı. hdd hiç bi şekile boot etmiyodu. ne hata veriyodu ne boot ediyodu. öle şey gibi kaldıydım.
    3 günde 50 den fazla biçimlendirme yapmışımdır hddye. fat32, ntfs, ext3 dosya sistemlerinin hepsini denedim. fixboot, fixmbr filanda işe yaramadı. en sonunda uğraşa uğrasa NTLDR hatası verdirdimde ordan kurtaydım. allahtan veri kaybım da olmadı.

ama tekrar bi deniyecem, kaşınıyom :)

hangi kadir? deli kadir uleeeyyyynnnn!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    comrade
    comrade's avatar
    Erkek
    Pardus sorunları olsa da microsoft kadar sorun çıkarmıyo
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    Windows a elım mahkum ilk format fırsatımda opensuse yada ubuntu kuracam fakat onlarda da uyum sorunu olcak ne yapcagımı tam bılmıyorum ama windowstan nefret ediyorum ve lunix'e hayranım

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Erkek
    doğru diyorsun bende pardusun beta 2 sini kurarken bütün hddleri sildim. mahvettim yani. olsun sorun degil dedim baya bi kullandım rc2 versiyonunu. sonra tam sürüm cıkınca onu da kurdum ama 3 hafta falan kullandım. şimdi ubuntudayım bende. ubuntu +evdekiler için xp yüklü. ben ubuntudan acıyorum genelde kardeşlerim windowstan. memnunum yani. ama pardus 2008'in donanımsal olarak bir sorunu yok.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    strudll
    strudll's avatar
    Erkek

_E_O_R_ bunu yazdı:
    -----------------------------

pardus 2008 kurulurken benim hddnin içine etti tüm mbr leri karıştırdı. hdd hiç bi şekile boot etmiyodu. ne hata veriyodu ne boot ediyodu. öle şey gibi kaldıydım.
    3 günde 50 den fazla biçimlendirme yapmışımdır hddye. fat32, ntfs, ext3 dosya sistemlerinin hepsini denedim. fixboot, fixmbr filanda işe yaramadı. en sonunda uğraşa uğrasa NTLDR hatası verdirdimde ordan kurtaydım. allahtan veri kaybım da olmadı.

ama tekrar bi deniyecem, kaşınıyom :)

valla hocam 3 günde 50 format, ne diim bişey olmayacağı varsa da olur zaten. bence de en stabili ubuntu, ubuntuyla devam şimdilik anlaşılan.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    strudll
    strudll's avatar
    Erkek

5u13Ym4n bunu yazdı:
    Windows a elım mahkum ilk format fırsatımda opensuse yada ubuntu kuracam fakat onlarda da uyum sorunu olcak ne yapcagımı tam bılmıyorum ama windowstan nefret ediyorum ve lunix'e hayranım

hocam niye windows a elin mahkum olsun ki. windows daki hemen hemen her programın alternatifi var artık linux dünyasında da. biraz araman ve uğraşman gerekebilir ama sonuçta daha kaliteli nitelikli sürekli gelişen ve tamamen özgür bi dünyada bulunmuş oluyosun hocam. buna değer:)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    008taki
    008taki's avatar
    Erkek
    arkadasım sag alt köşede işlemci hızını ayarlaya bilecegin bölüm var adamlar laptoplarıda düşünmüş ona göre ayar koymuşlar benim pc de kasılıyordu ama performans moduna aldıktan sonra hiç kasılmadı benim işlemci 3 ghz pentium D  2.4 ghz de çalıstırıyordu pardus2008    performans moduna aldım 3,0 ghz ye çıktı ve kaslıma olmuyor pardusun bütün sürümlerini kullandım gercekten bu biraz daha ağır ama 2007,3 ten çok bi farkı yok
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    P4 2,8 ghz ve 1 gb ddr 533 ramle çok rahat işimi gördüm walla harikaydı :)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
Toplam Hit: 3298 Toplam Mesaj: 15