Pardus 2009

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikilller
    Antikilller's avatar
    Erkek

Öncelikle Mrb Tbt Müridleri

Geçenlerde Kapanma Vs. Diye Bi Konu Açmıştım Kimse Bakmadı Ama Ben Sorunu Aldığım Yer İle Sonunda Çözdüm.

Sorun işletim sisteminin bozukluğundan kaynaklanıyormuş linuxa xp kurulmuş pc bom bok olmuş.

Ben de Linux Olarak Pardus 2009 yükledim ama nasıl kurulacağını bilmiyorum ve birkaç sorum olcak.

1.Burda kurulum nasıl olcak format atılacakmı,Yani Xpde olduğu gibi c formatla sonra xp kur c yemi yoksa xp yi pardus kendisi silip kendinimi kuruyor

2.Tüm Hdd Sıfırlanırmı yada 1. soruyu daha açim pardusda xp gibi silcekmi c yi sonra kendinimi komple formatlicak hdd (bi ton oyun müzik vs var :D)

Sorular bunlarda bide nasıl kurcam pardusu bi resimli anlatım verirseniz süper olr. 

Retired UCI MTB Racer DÜ Faculty of Economics and Administrative Sciences Stock Management Coordinator
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Durden
    Durden's avatar
    Erkek

Şimdi Dual Boot yapmak istiyorsan yani çift işletim sistemi kullanacaksan. İlk başta XP'ini kur, kurulumda bölümlemelerini yap. Linux için belli bir alan ayır. Windows XP'ni kurduktan sonra ise Linux CD'in ile kuruluma geç. Kurulum zaten Windows kurulumu gibi, çok zor değil. Windows kurulumu bittikten sonra  Linux CD'in ile kuruluma başla. Daha önceden ayırmış olduğun alanı seçip buraya Linux'unu kurmaya başla. Unutmadan takas alanı olayı var. Onu kurarken anlarsın zaten. Eğer sadece Linux kurmak istiyorsan bilgilerini yedekle ondan sonra toptan biçimlendir Linux'unu kurarken.

Edit: http://doctus.org/showthread.php?t=29616

Bu linktede Pardus 2008 kurulumunu anlatmış. Kurulumda 2009 ile arasında fark olacağını zannetmiyorum. 

Umarım işine yarar.

Zed's dead, baby. Zed's dead.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikilller
    Antikilller's avatar
    Erkek

yok xp silcem boktan bi xp bozuk mozuk

yedekle derken c dekileri d yemi atam yoksa başka bir yedekleme flahdisk hdd mi kullanam 

Retired UCI MTB Racer DÜ Faculty of Economics and Administrative Sciences Stock Management Coordinator
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _E_O_R_
    _E_O_R_'s avatar
    Erkek

Antikilller bunu yazdı:
    -----------------------------

yedekle derken c dekileri d yemi atam yoksa başka bir yedekleme flahdisk hdd mi kullanam 

hocam o zaman dosyalarını d ye at. sonrada pardus 2009 cdsi ile yeniden başlat bilgisayarı. sonrasında kurulum ekranı gelecek. burda dikkat etmen gereken pardusun kurulacağı bölümü secmen olacaktır.kurulum yapılacak hdd yi secerken "diskimi kendim bölümlendirmek istiyorum" (tam j-hatırlamıyom, ancak böle bişey) gibisinden bi secenek secmelisin. sonrada windowsun c bölümünü (linuxta sda1 e denek geliyo) sec. sonrasını YALı hallediyo :)

kolay gelsin.

hangi kadir? deli kadir uleeeyyyynnnn!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Durden
    Durden's avatar
    Erkek

Antikilller bunu yazdı:

Hocam sen şimdi sadece Linux  mu kuracaksın? Yoksa hem XP hem Pardus mu olacak?

Zed's dead, baby. Zed's dead.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikilller
    Antikilller's avatar
    Erkek
    _E_O_R_ bunu yazdı:
    Antikilller bunu yazdı:

hocam o zaman dosyalarını d ye at. sonrada pardus 2009 cdsi ile yeniden başlat bilgisayarı. sonrasında kurulum ekranı gelecek. burda dikkat etmen gereken pardusun kurulacağı bölümü secmen olacaktır.kurulum yapılacak hdd yi secerken "diskimi kendim bölümlendirmek istiyorum" (tam j-hatırlamıyom, ancak böle bişey) gibisinden bi secenek secmelisin. sonrada windowsun c bölümünü (linuxta sda1 e denek geliyo) sec. sonrasını YALı hallediyo :)

kolay gelsin.

tmm kardeş evt diski kendim biçimlendirmek istiyorum seçeneği var oymuş adı

c nin linuxtaki adını pek annamadım ama :S 

@Durden 

xp şut pardus welcome :D

Yerlim Malı Yurdum Malı fck xp ztn bozuk dk başı mavi ekran hata mata bıktım 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _E_O_R_
    _E_O_R_'s avatar
    Erkek
    sda1 oluyo hocam o. zaten windows kurulu bölümü windows simgesi olarak gösterecektir o merak etme :)

hangi kadir? deli kadir uleeeyyyynnnn!!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikilller
    Antikilller's avatar
    Erkek

edit:cdye bootable şeklinde isoyu uçurdum şimdi biosa bi girip cdden başlat yapim ondan sonra ver elini linux aranıza alın beni linuxcular

sorularum devam etcek lütfen konuyu silmeyin 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eXeLanS
    eXeLanS's avatar
    Erkek

Antikilller bunu yazdı:

edit:cdye bootable şeklinde isoyu uçurdum şimdi biosa bi girip cdden başlat yapim ondan sonra ver elini linux aranıza alın beni linuxcular

sorularum devam etcek lütfen konuyu silmeyin 

Kardeş buraya bak istersen sorularının cevaplarını bulabilirsin..

http://www.ozgurlukicin.com/ia/

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikilller
    Antikilller's avatar
    Erkek
    bi kere nerodan bi kerede http://www.ozgurlukicin.com/ia/ burda anlatılan yöntemle iso yu cd çektim ama 2sindede openoffice hata verdi 2 cd yaktım bozuk xp yaktım ama allahtan super sp3 vardı onu yükledim o kapanma vs de anlattığım hiçbir sorun yok artık ama  ben yinede pardus kurmak istiyorum neden bu openoffice sorunlu acaba indirirkenmi sorun oldu

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

md5 kontrolü falan yapsaydın keşke...

şimdi sıfırdan bir pardus indirmeye başla, boşver elindekini...

indirdiğin şeyi ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/md5summer.exe hedesine göster, eğer ki d0836e92d77e016f5f9c8feb23afca55 hedesini veriyorsa, cd yi yaz...

sonracığıma kuracağın alanı biçimlendirip ext3 yaparsın kurulum sırasında ve dümdüz gidip kurarsın...

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
Toplam Hit: 3283 Toplam Mesaj: 12