Pardus 2013

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

Pardus 2013 kullanıma sunuluyor.

TÜBİTAK öncülüğünde geliştirilen açık kaynaklı işletim sistemi Pardus'un 2013 sürümü kamu, ve özel sektörün kullanımına sunuluyor.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) öncülüğünde geliştirilen açık kaynaklı işletim sistemi Pardus'un 2013 sürümü yarın kamu, KOBİ ve özel sektörün kullanımına sunulacak. Yeni sürümle birlikte Pardus portal platformu ve çağrı merkezi de hizmete girecek.

TÜBİTAK'tan yapılan açıklamaya göre, 2003 yılında hayatımıza giren Pardus işletim sistemi, şimdiye kadar 5 ana ve 2 kurumsal sürümüyle kullanıcılarıyla buluştu. TÜBİTAK BİLGEM bünyesinde yürütülen Pardus projesi, kamu kurumlarıyla yakın çalışma ortamı oluşturulması amacıyla geçen yıl Ankara'daki TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) bünyesine taşındı.

Kamu kurumları ve KOBİ'lerin güvenle kullanabileceği, yüksek performanslı, Türkçe destekli uygulamaların barındığı, sürekli güncel ve güvenli tutulan, düşük maliyetli, işlevsellik ve görselliğin ön planda olduğu bir işletim sistemi hedefleyen ULAKBİM, Pardus 2013 sürümünü tamamladı. 32 ve 64 bit mimarilerde paylaşılacak kararlı sürüm, kamu kurumları ve KOBİ'lere hitap ediyor.

Yeni sürümde, ev kullanıcıları için de ihtiyaçlara cevap verebilecek çok sayıda yazılım bulunuyor. Ev kullanıcıları, kurumsal sürüm üzerine istedikleri uygulamaları ekleyerek özelleşmiş işletim sistemine sahip olabilecek.

ftp://ftp.ulakbim.gov.tr/pub/Pardus2013/

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Üstat durduruldu filan dşyorlardı bunun için, hatta ekip ayrıldı başka isimle yoluna devam edeceklerdi filan geri nereden çıkarmışlar bunlar bu sürümü,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Underground
    Underground's avatar
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

Üstat durduruldu filan dşyorlardı bunun için, hatta ekip ayrıldı başka isimle yoluna devam edeceklerdi filan geri nereden çıkarmışlar bunlar bu sürümü,

Herkesin işine yaradığın kadar iyisindir Bu Hayatta!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek
    Devilcode bunu yazdı

pardus 2013 başlığı altında yapılacak en son yorum bu olsa gerek ama

gelin görünki :/

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Underground
    Underground's avatar
    Erkek
    aliyk bunu yazdı
    Devilcode bunu yazdı

hoca pardüs bende kullandım ekip dağıldı felan dediler Robinson hocamın dediği gibi yorumunu görünce bu karikatür aklıma geldi sorry babam

Herkesin işine yaradığın kadar iyisindir Bu Hayatta!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    Devilcode bunu yazdı
    aliyk bunu yazdı
    Devilcode bunu yazdı

hoca pardüs bende kullandım ekip dağıldı felan dediler Robinson hocamın dediği gibi yorumunu görünce bu karikatür aklıma geldi sorry babam

KahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkaha

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

sevdim bu işletim sisteminide sorularım var..

office oyunlar photoshop dev c++ yada java kullanımında sorun cıkartır mı ?

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı

sevdim bu işletim sisteminide sorularım var..

office oyunlar photoshop dev c++ yada java kullanımında sorun cıkartır mı ?

- office sorun yok   libreoffice tavsiye ederim.

- oyunlardan kastın nedir ? hangi oyunlar* windowstaki oyunların %70ini çalıştıramazsın muhtemelen.

- photoshopun linux sürümü varsa çalışır. yoksa sanalda falan çalıştırcan ama performansı pek iyi olmaz.

- java derken ? javadan kastın ne ? derleme mi yapcan* java oyun mu? java siite mi?

site ve oyunda javada sıkıntı olmaz.

@Robinson abi 2012 sürümünden sonra bir sonraki döneme kadar geliştirmeme kararaı alınmıştı. yani 1 sene ara verdiler gibi bişeydi. süre belli değildi. ama 2013te bi sürüm çıkaracaklarını duymuştum.

edit: indirip kullanan screen atabilir mi? 2011 sürümünden ne farkı var? yoksa boşa indirmiyim AKk doldu dolacak.

edit2: seksi olmuş ammavelakin bildiğin mint :/ ay sonunda indirip bi deniyim <3

joe_black tarafından 25/Mar/13 15:07 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

yardır

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

daja onceki sanal sistem yuklemelerime gore soyluyorum 

daha once bu kadar hizli kullandigim bir sisteme denk gelmedim bunlar icinde ubuntuda var

ben sevdim bir kac gun sonra diskin diger partina kurucam ama ne yalan soyliyim kurculamaya vaktim olurmu hic bilmiyorum

ins devami gelir

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReyiZ
    ReyiZ's avatar
    Erkek

İnş devamı gelir.

Toplam Hit: 3717 Toplam Mesaj: 24