Pardus Kurdum Ama...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

selamlar arkadaşlar...

ben demin pardus kurdum ama şu anda xp açılmaz oldu...xp logosu çıkıyor ve orada siyah ekranda kalıyor açılmıyor...

pardus tanda "d" ye erişemiyorum izin verilmedi diyor...buraya nasıl erişebilirim...

bir de "c" ye xp yi tekrar kurarsam hiç birşey silinmeden çalışır değil mi?...

aslında şu anda tek istediğim "d" ye zarar gelmeden içine girmek herşeyim orda...

xp veya pardus umrumda değil :|

şimdiden sağolun... 

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

cd den calısan bir işletim sistemi kullan bence dostum ikinci olay xp cdsini takıp cyi formatlayıp d yi kurtarmaya calısmaya

kalkarken sürücü harfleri değişiklik gösterebilir d yazan sürücü d olmaya bilir .. boyutlarına bak

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

demek istediğini anladım da biraz korkutucu geldi dediklerin...

c ye format atabilirim aslında d yi kurtaracaksam ama sonuçta xp logosuna kadar gelip orada takılı kaldığı için ben xp yi tekrar yüklemek olur diye düşünmüştüm...

aslında bu pardus unda hiç bir zorluğu yokmuş, aşırı güzelmiş; hatta xp yi direk kaldırmak gerek :P =) 

bir de herhangi bir aksi durumda recovery programları ile d nin içine tekrar ulaşmam mümkün değil mi? 

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    işe yarayan bir recovery programı görmedim hayatımda ... kimisi bulur kurtaramaz kimisi bulamaz kimisi dosya büyük der .. fln filan .. zor yani

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

işte şimdi harbiden korktum :|

neyse madem bırakalım akışına yapacak bir şey yok gibi başımıza gelene katlanacağız :| 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    abi gül gibi xp varken pardula filan ne uğraşıyorsun ki :) gerçi senin tercihin ama bence şimdiye kadarki en iyi windows xp dir derim ben :)

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

pardus un hiç altta kalır tarafı yok valla :|

şu anda gayet memnunum en azından türk malı hem...

ama bir de "d" ye erişebilsem =) 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek
    en iyi windows sürümü bence de xp ama adam linux kullanmak istedi heralde :)) en sağlamı hdd ni baska bi pcye baglayıp içeriğini kurtarmak olur. eğer d nin dosya sistemin ntfs ya da fat32 ise, yani pardus kurulumunda d ye elleşmediysen :D xp de mutlaka görür. yedeklerini baska bi pc ye aldıktan sonra xp cd siyle disk partisyonlarını baştan ayarlarsın. temiz kurulumu yapıp yedeklerini tekrar yüklersin :)) kolay gelsin...

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

f1kr3t bunu yazdı:
    -----------------------------
    en iyi windows sürümü bence de xp ama adam linux kullanmak istedi heralde :)) en sağlamı hdd ni baska bi pcye baglayıp içeriğini kurtarmak olur. eğer d nin dosya sistemin ntfs ya da fat32 ise, yani pardus kurulumunda d ye elleşmediysen :D xp de mutlaka görür. yedeklerini baska bi pc ye aldıktan sonra xp cd siyle disk partisyonlarını baştan ayarlarsın. temiz kurulumu yapıp yedeklerini tekrar yüklersin :)) kolay gelsin...
    -----------------------------

yok elleşme olmadı hatta abim dün gece de bilgisayarın böyle olduğunu söylüyor yani açılmıyormuş; xp logosunda kalıyormuş...pardusu da malum sabah yükledim...pardus tan kaynaklanan bir şey değil sanırım... 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cxa1191s
    cxa1191s's avatar
    Erkek

Hıım.

Eğer D yi görmüyorsa demekki D sürücünün işletim sistemi NTFS dir. Tabi bunu söylerken Linux dağıtımlarının (Pardus da bir linux dağıtımıdır) her diski windowsdaki gibi ayrı ayrı göstermediğini, sistemi bir bütün olarak düşündüğünü, sistemin en üst noktasını / olarak kabul ettiğini bildiğini varsayıyorum. Windowsdaki "Bilgisayarım" mantığı gibi düşün. Genelde sürücülerin /mnt veya /media  altında olur.

NTFS sistemleri görmek için en azından içerisindeki bilgilere ulaşmak istiyorsan root olarak konqueror programını aç ve diski sisteme bağla. O zaman dizin yapısı içerisinde yukarıda belirtiğim dizinler içerisinde görebilirsin.

Gelelim XP ye. Eğer logoyu görüyorsan C sürücün mevcut demektir. Pardus sen belirtmediğin sürece kurulum yapmadığı disklere müdahale etmez. Eğer kurulum zamanında Pardu'u kurmak için disk üzerinde yeni partitionlar açma işini pardusa bıraktıysan sorun bundan kaynaklanmış olabilir. Büyük ihtimal D sürücüne birşey olmamıştır.

Ahanda adresim www.bdy.gen.tr
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mythbusters
    Mythbusters's avatar
    Erkek
    bak kardeş hardisci ikie bölmen lazım örneğin 120 gb harddisc varsa hddni 60gb xp için 60 gbparduş için böl ardından birine parduşu dierine xpyi kur ve pcin açıldıında karşına mavi parduş kafası olann ekran gelcek ordan ister xp yi ister parduşu aç ancak pcin çok fazla yavaşlar ikisini sistemi farklı olduundan ikisini pcne kurmanı tavsiye etmem

soralım öğrenelim, öğrenelim soralım.
Toplam Hit: 3688 Toplam Mesaj: 19