Parkinson Hastaları
-
arkadaşlar bu hastalığın çaresi yokmu sürekli hareket halindeler mi ? nasıl uyuyorlar bunlar acaba çok kötü bir hastalık..
-
tedavisi var diye biliyorum
-
Geçmiş olsun.
-
ilaç ile kontrol altına alınabilir
ameliyat olayı var beyinden mudahale ama çok riskli
ayrıca bizim eski eczanenin yanında özel bi hastane vardı
ordaki doktor akapunktur yöntemi ile epey yol katediyordu tüm hastaları memnundu
kesin çözüm zor ama ilgi gösterilirse önem verilirse kontrol altına alınabilir yok denecek raddeye gelebilir
-
Meraktan mı soruyorsun?
-
Anneannem parkinson hastası,ilaçlarını kullanırsan sorun yok,kullanmazsan titreme,uyuyamama,sinirlilik gibi sorun yaşıyorlar
-
Dopamin eksikliğine bağlı olarak oluyor. Direkt olarak dopamin verilemiyor, çünkü kan beyin bariyerini geçemiyor. L-dopa veriliyor. Sonuçta ilaçlarını kullanırsa problem yok.
-
boksörler bu hastalığı göze alarak neden hala boks yapma gereği duyarlar diye soru sorasım geldi kendi kendime.. PoLLBuLL gelsede ona sorsak.
-
Apocrypha bunu yazdı:
-----------------------------
boksörler bu hastalığı göze alarak neden hala boks yapma gereği duyarlar diye soru sorasım geldi kendi kendime.. PoLLBuLL gelsede ona sorsak.
-----------------------------Boks yapmadım ama yapmayı çok istedim. Yapabilseydim o riski göze alırdım. Boya fabrikasında kanser olacağıma boks yapıp parkinson olmayı yeğlerim
-
Opter bunu yazdı:
Apocrypha bunu yazdı:
-----------------------------Boks yapmadım ama yapmayı çok istedim. Yapabilseydim o riski göze alırdım. Boya fabrikasında kanser olacağıma boks yapıp parkinson olmayı yeğlerim
-----------------------------Yok yahu deme öyle ya. Tamam kanser parkisyona göre daha büyük bir rahatsızlık ama, titreye titreye dolaşmak uyumaya çalışmak felan can sıkar ya.
-
Apocrypha bunu yazdı:
-----------------------------Ağır siklet boksörlerde olma riski var bu da bence doğal birşey.çünkü adamların bir yumruğu 800-900(eldivenli) kilo basınç yapıyor.ama adamların aldığı paralar da baya yüksek miktarlarda.
Alıntıdır.
Alzheimer ve
Parkinson, isimlerini son yuıllarda sıkça duyduğumuz hastalıklardan ikisi. Parkinson hastalığını dünya en çok boksör Muhammed Ali ile tanıdı. Belki bu yüzden Parkinson zihinlerde uzun yıllar boksör hastalığı olarak kaldı. Yaşlı insanların yaşadığı her unutkanlık da “Alzheimer” olarak nitelenir oldu. Oysa ne Parkinson boksör hastalığı, ne de Alzheimer basit bir unutkanlık.