folder Tahribat.com Forumları
linefolder Download / Dosya Paylaşım
linefolder Partition Magic 8.0 + Full + Türkçe

Partition Magic 8.0 + Full + Türkçe

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek
    Windows server 2003 hariç
    bütün windows işletim sistemlerinde, os/2 ve linüx işletim sistemleri
    için harddisk üzerinde bölme, bölüm boyutu değiştirme bölüm silme ve
    formatlama işlemlerinizi çok kısa sürede halletmenizi sağlıyor.
    Özellikle büyük boyutlu harddisklerde fdisk ve format işlemleri çok
    uzun zaman almakta, bu program sayesinde 1-2 dakika içerisinde bitiyor.
    Ayrıca bölümleri gizleme seçeneği de mevcut.

Down = http://rapidshare.com/files/11945821/partition_magic_8.0_tr-full.zip.html

Geniş Anlatım Resimli

Sabit diskinde ikinci ( ya da üçüncü ) bir işletim sistemine yer açmak isteyen, ama mevcut sistemini de riske atmak istemeyen kullanıcılara disk bölümlemenin kolay, zahmetsiz ve en önemlisi de formatsız yöntemi... Disk bölümleme uygulamasında kullanabileceğimiz iki ünlü yazılım mevcut; ilki Acronis firmasının Disk Director yazılımı. İkincisi ise Powerquest firmasının Partition Magic adlı ürünü. Bu iki yazılım da kullanım bakımından birbirine oldukça yakınlar. Hatta arayüzlerinin de aşağı yukarı birbirine benzediğini söyleyebilirim. Bu nedenle dilediğiniz birini kullanabilirsiniz. Ancak iki yazılımın deneme sürümlerini karşılaştıracak olursak, Acronis’in Disk Director yazılımının çok işlevsel olmadığını görüyoruz. Çünkü kısıtlanmış olan deneme sürümünde dilediğiniz gibi boyutlandırma yapamı yorsunuz. O nedenle deneme sürümü kullanacak olanlara Partition Magic yazılımını tavsiye ediyorum.

Partition Magic ile disk bölümleme yapmak oldukça basit. Öncelikle yazılımı çalıştırıp, sabit disk bölümümüzün bilgilerini listeliyoruz. Bu işlemin ardından Partition Magic bize bir pencere açarak diskimizin boyutunu ve üzerindeki verilerin kapladıkları alanları gösteriyor. Bu aşamada hiçbir işlem yapmadan yazılımdan çıkıyoruz. Bunu yapma nedenimiz işletim sistemimizin ve verilerimizin diskimizde ki dağılımını görebilmektir.

Şimdi ise işletim sistemimizle birlikte gelen ve Başlat > Programlar > Donatılar > Sistem Araçları altında yer alan “Disk Birleştiricisi” ile diskiniz üzerindeki tüm verileri bir araya getirin (yani defrag yapın). Defrag yani disk birleştirme işlemi oldukça önemlidir. Bu sayede bölümlenmemiş sabit diskiniz üzerinde dağınık bir şekilde bulunan verilerinizi, diskinizin baş tarafına doğru çekip birleştirmiş oluyorsunuz. Bu işlemin en büyük yararı, yazılımlarınızın ve işletim sisteminizin daha hızlı çalışmasını sağlamaktır. Defrag işlemi disk boyutunuza ve sahip olduğunuz veri boyutunuza bağlı olarak biraz zaman alabilir. İşlem bittiği zaman artık bölümlemeye geçebilirsiniz.

Partition Magic’i tekrar çalıştırarak, bölümleme işlemine geçmeye hazırız artık. Tekrar disk bilgilerimizin yer aldığı pencereyi açıp son kontrollerimizi yaptıktan sonra, sistem boyutumuza göre, diskimizin sonundan başına doğru yer alan boş alanımızdan dilediğimiz sayıda bölüm oluşturabiliriz. Disk bölümleme işlemini kolaylaştırmak adına geliştiriciler yazılıma birçok kolaylık eklemişler. Bu kolaylıkların başında disk boyutlandırması nı gerçekleştirmek için kullanımımıza sunulmuş olan bölümleme penceresi geliyor. Bu pencereye dilediğiniz bir boyutu yazarak yeni disk bölümünüzü oluşturabilirsiniz. Bölümle işleminiz bittiği zaman da sisteminizi tekrar başlatmanız gerekiyor. Bu sayede yaptığınız değişiklikler disk tablosuna yazılarak sistemin bir dahaki başlangıcında kullanımınıza açılıyor. Bu işlem sırasında bir başlangıç disketi ya da CD’si oluşturmanız tavsiye olunur. Böylece herhangi bir terslik durumunda sisteminizi açıp onarım yapabilirsiniz.

Partition Magic’in sunduğu tek kolaylık disk bölümlemesiyle sınırlı kalmıyor. Eğer dual boot düşüncesiyle bu işlere kalkıştıysanız yazılımın ikinci kolaylığıyla karşılaşıyorsunuz. Yazılım size bölümleme öncesi hangi formatta bir bölüm oluşturmak istediğinizi soruyor. Yani eğer diskinizdeki Windows’un yanına bir tane de Linux koymayı düşünüyorsanız çok şanslısınız. Partition Magic ile yeni bir bölüm oluşturup bu bölümü Linux dosya sistemiyle formatlayabilirsiniz. Üstelik asıl sisteminize bir zarar vermeden. Ve yine yazılımın sunduğu bir başka kolaylık ile sabit diskinizde kurulu olan işletim sistemlerinize bir “boot loader” yani açılış menüsü yerleştirebilirsiniz. Bu sayede bilgisayarınız açılırken, sabit diskinizde bulunan tüm işletim sistemleri listelenecek ve size de bilgisayarınızı hangi işletim sistemiyle açmak istediğinize karar vermek düşecek.

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    teşekkürler  bugüzel paylaşıma bir teşekkür eden olmamış eline emeğine sağlık

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Erkek
    Muahahahh Karaciğer Kelle Hea :D Eline Sağlık Yalnız Resimlerde İng

Dolar Ve Euro zulada elimde çek defteri, bir imzayla işin tamam arabanı çek serseri.!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek
    resimler öyle  prgram türkce 

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kerim
    kerim's avatar
    Erkek

up :\

bende sadece  C: sürücüsü var 160 GB lık bunuda bölermi üstünde işletim sistemi yüklü olduğu halde ?
    windowsun kendi bölücüsü yapmadıda format atarkende unuttuk bölüm olusturmayı enter dedik anasını satiim helpp plz.

(:
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nespace
    Nespace's avatar
    Erkek
    Saolasın hoca..

Soru:Şu şu adam forumda Nazizm/Faşizm/Satanizm/... propagandası yapıyor banlayalım manyakmıdır nedir? Cevap:Aklı başında adamın burda işi ne zaten, bütün forumu mu silek yani?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    kerim bunu yazdı:
    -----------------------------

up :\

bende sadece  C: sürücüsü var 160 GB lık bunuda bölermi üstünde işletim sistemi yüklü olduğu halde ?
    windowsun kendi bölücüsü yapmadıda format atarkende unuttuk bölüm olusturmayı enter dedik anasını satiim helpp plz.

-----------------------------

böler hacı böler ama veri kaybı oluşabilir yada format atmanı gerektiricek windowsta dosya kaybı yada sorunlarıda oluşturabilir haberin ola.. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    444
    444's avatar
    Erkek

siz siz olun, bu tur programlari kullanmadan once, defrag yapin ve butun onemli bilgilerinizi yedekleyin.

nox...!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patron_38
    patron_38's avatar
    Erkek
    hacim link ucmus acil lazim tekrar koysan olurmu bide bu programi kaldirdiktan sonra eski halinemi donuyor yoksa normal bolmusuz gibi devammi ediyor

yan cizdim
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeFORC3
    GeFORC3's avatar
    Erkek
    Bunun vista uyumlu olanı varmı?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AlienOne
    AlienOne's avatar
    Erkek
     Beyler bununla sürücüleri düzenlerken çok dikkatli olun.Ben bilmeden direkt daldım,bilgilerimden oldum ve size tavsiyem her ihtimale karşı bilgileri bi yere yedeklemeniz.

-
Toplam Hit: 3761 Toplam Mesaj: 17