Pasaport Kaydı Hk.
-
Merhaba arkadaşlar,
Ukrayna'dan bir telefon getirecek arkadaşım çarşamba günü. Arkadaşım türkmen, tc vatandaşlığı yok. Hani çok saçma biliyorum zaten onun pasaporduna kaydetmek ama sonuçta bu adam ukrayna'dan iş için uzun süre gelmek zorunda olabilir, illa bir yolu vardır diye düşündüm.
Onun pasaporduna kaydettirmemizin bir yolu var mıdır, teşekkürler.
-
daha önce benim de arkadaş y.dışından geldi, türk olmasına rağmen türk vatandaşı değildi.. neyse o ara araştırmıştım, uzun süreli kalacak kişiler için 6 ay civarı bir geçici kayıt yapılıyormuş.. tarihten net emin değilim ama böyle bir geçici kayıt var.. 1 yıl da 2 yıl da olabilir... ama ben 6 ay diye hatırlıyorum..
btk nın sitesine bakıver olmadı p.tesi arar oradan net öğrenirsin
-
bunlar işini görür
Kısa sürede Türkiye’de kalacak olanların cihazlarını kayıt altına aldırmaları gerekiyor mu?
Geçici süreyle Türkiye’de bulunan kişilerin (turist, gurbetçi vatandaşlar ve benzeri); ülkemizde faaliyet gösteren herhangi bir GSM işletmecisi ile abonelik sözleşmesi yapmaları durumunda; işletmeci tarafından kişilerin cihazlarına ait IMEI numarası ve sözleşme yapılan cep telefonu numarası Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’ne girilmek suretiyle eşleştirilmekte ve ilgili IMEI numarası sadece ilgili telefon numarası ile kullanıma açılmaktadır.
Eşleştirme işlemi için pasaport, Harç ödendiğine dair dekont ve abonelik sözleşmesi (Kayıt işlemi gerçekleştirilecek GSM hat numarasının kişi adına kayıtlı olduğu gösterir ilgili GSM işletmeci tarafından düzenlenmiş abonelik sözleşmesi) ile Abone Kayıt Merkezlerine başvurulması gerekmektedir.Yabancı uyruklu kişilere ait cihazlar kayıt altına alınabilir mi?
Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklulardan diplomat, askeri personel, öğrenci ve ikamet edenlerden;• Diplomat ve askeri personelin pasaport veya kimlik belgesini,
• Harç makbuzunun aslı ( Yabancı diplomatların harç muafiyeti bulunduğundan dolayı yabancı diplomatlardan istenmez)
• Öğrencilerin; öğrenim gördükleri okuldan alacakları öğrenci olduklarına dair belgeyi,
• İkamet eden diğerlerinin ise; ikamet belgesinipasaportlarının aslını ibraz etmek suretiyle Abone Kayıt Merkezlerine sunmaları gerekmektedir.
Abone Kayıt Merkezi yetkilileri tarafından pasaportun aslı görüldükten sonra dilekçenin üzerine “Aslı Görülmüştür” damgası ve başvuru mercii kaşesi basılmakta ve alınan belgeler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na gönderilmektedir. -
yanılmamışım
Kayıt işlemleri 30 Gün içerisinde ülkeye giriş yapmış Türk vatandaşına ait bir pasaport üzerine yaptırılmalı. Aslında turistik amaçla ülkeye gelen yabancı pasaportları da kullanılabiliyor ancak bu kaydın geçerlilik süresi 6 ay. Kaydınızın kalıcı olmasını istiyorsanız pasaport sahibi Türk vatandaşı olmalıdır.Pasaport sahibiyle Telefon/Hat sahibinin aynı olması gerekmiyor. Şayet pasaporta giriş damgası işlenmediyse vergi dairesine gidilmeden önce giriş çıkış belgesi alınmalı.ya da
Bir adet son 30 gün içinde Türkiye'ye giriş yapmış T.C. Vatandaşı pasaportu. Yabancı ülke pasaportları işe yaramaz 6 ay kayıtlı kalır 6 ay sonra kayıttan otomatik düşer. Çünkü ülkemizde ikamet süresi 6 ayda bir yenilenmek zorundadır.
unbalanced tarafından 25/May/14 03:26 tarihinde düzenlenmiştir -
@unbalanced , teşekkür ederim hocam.
Harç yine 119,5 TL'mi, linke baktım bununla alakalı birşey bulamadım. 2 aya arkadaşım gelecek kıbrıstan eğer harç aynıysa hiç boşuna para vermiyim diye soruyorum.
Bilgisi olan var mı?
-
tek harç var hocam zaten.. aynı .. ayrıca kıbrıstan gelse de onun da kayıt olması gerekiyor.. ama onun pasaportunu kullanacaksan daha mantıklı olur. çünkü diğer türlü yabancı pasaport ile kaydın süresi var 6 ay..
-
Harç aynıysa öyle yapayım hocam, boşa para vermeyelim. Teşekkür ederim tekrar.
-
harç muafiyeti yoksa 119,5 tl harç ödeyecek :) başka kurtuluş yok.. sanırm dünyada y.dışından telefon getirip de para ödeyen başka bir ülke yok.. yine aynı şekilde y.dışına çıktığmda mal gibi 15 tl ye pul aldırıyorlar.. Allah tan hemen gidip oturum kartımı alıyorum da bi daha vermiyorum..
soyucu devlet.. gönderirken para alıyor, girerken para alıyor.. nasıl bir ülke böyle
-
unbalanced bunu yazdı
harç muafiyeti yoksa 119,5 tl harç ödeyecek :) başka kurtuluş yok.. sanırm dünyada y.dışından telefon getirip de para ödeyen başka bir ülke yok.. yine aynı şekilde y.dışına çıktığmda mal gibi 15 tl ye pul aldırıyorlar.. Allah tan hemen gidip oturum kartımı alıyorum da bi daha vermiyorum..
soyucu devlet.. gönderirken para alıyor, girerken para alıyor.. nasıl bir ülke böyle
çocuğa dedim 15 gün içinde devlet sinyali kesiyor diye, çocuk kafayı yiyordu türkiye nasıl bir ülke dedi :)
bir de telefon için çocuğa 460$ gönderdim, buradaki fiyatı tam 560$ daha fazla yani 1100$ :/, ukrayna'da kimse o telefona para vermez dedi zira cidden de öyle. bir telefon için 460$ bile çok fazla siteler stok tutmuyor, zor bulduk telefonu. -lumia 1520
Fdumanli tarafından 25/May/14 03:43 tarihinde düzenlenmiştir -
eee hocam gemicikler nasıl alınacak, ya da villalar şunlar bunlar.. ordan burdan rüşvetle yolsuzlukla haksızlıkla topla toplayabildiğini... sonra birisi çöpten ekmek toplasın, sözde onu temsil eden milletin vekili de 700 bin tl lik saat taksın.. güzel memleketim..
-
unbalanced bunu yazdı
eee hocam gemicikler nasıl alınacak, ya da villalar şunlar bunlar.. ordan burdan rüşvetle yolsuzlukla haksızlıkla topla toplayabildiğini... sonra birisi çöpten ekmek toplasın, sözde onu temsil eden milletin vekili de 700 bin tl lik saat taksın.. güzel memleketim..
cidden ayakta gibiliyoruz şaka gibi ya, sonra nefret ediyorum bu ülkeden diyince vatan haini oluyoz.