Pascalda Şifre İsteyip *** Şeklinde Yazma?
-
Bir program için istiyorum bizden şifre isticek bu şifre girilirken *** şeklinde görüncek bilen varsa yardımcı olabilirmi?
-
Hımm..valla pascalla uğraşmayalı cok oldu ama readlnle girileni okurken başka bir işlem nası yapabiliriz çıkaramadım :))
Holye sormak lazım, belki vardır bi yolu..
Yada yazılmış bi proceduresi vardır... -
Hoca bir repeat until döngüsü kur. Readkey diye bir komut var klavyeden tek karakter okuyan ve ekrana yazdırmayan.Her adam tuşa bastığında bir karakter oku ve senin değişkene at.İşte her döngü döndüğünde tekrar bir karakter girilince eski değerle topla.Yıldız olayına gelirsek ekranda yazdıkların bu komutla gözükmeyeceği için.Her seferinde "*" karakterini yazdırırsın.Olur biter :) Yani karakteri oku yıldız karakterini ekrana yazdır.Bir daha oku önceki değerle topla yıldızı yazdır... gidiyor. Entera basıncada döngüden çıksın. #13 ;)
-
Mantıklı :)
readkeyde chr(13) de cıkış verirsin.. her bir seferindede aldığınnı string değişkene eklersin...
hala pascal gösteriolarya deliriom... -
dinazor dili oldu hala derslerde veriyolar :)
bu firex in dediğini qbasic de yapmıştım.. silme olayını eklemen lazım bide o kasıtırıyo malum yazdırılan karakteri geri almak zor iş :) -
pascalda replace komutu varmıydı ya??
-
stringler komutalrı içinde var replace..
abi öle deme hala üniversitelerde veriyapıları dersinde tree yapıları, sıralama değiştirme arama algoritmalarında, linked list, double linked list, gibi yapıların tamamı pascal ve c ile öğretilmektedir..
Çünkü pascal dilnini yapılış amacı öğrencilere bilgisayaırı anlatmaktır... -
Pascal'dan gına geldi ehehe
-
hoca yerinde olsam readkey() yaparım ama belliki ödev vermişler :) döngü kuracanda zor işin :)
-
Hoca Repeat-Until'e sokarsak donguyu her readkey char'ini hafizaya almak icin ayri bir dongu daha kurmamiz gerekecek.Degisken sayisi artacak :) ..sanki amk 50.000 satirlik program yaziyoruz degisken sayisini dikkate aliyorum[Problemler karisinca dongulerde karisti repeat-until ilede cozum ayni] :P ... While Do dongusunu kullanarak daha kisa surede yazariz...Hatta ben 2dk yazayim ...Bizim 1.siniftada gosterilmisti Pascal ,bende ilk yazilima pascal ile baslamistim abi Pascal ile siir yazar gibi yaziyorsun cok zevkli ilk baslayanlar icin...syntax'i falan cok basit.
Simdi yazarken daha basit birsey geldi aklima ama o zamanda readl(pass) pass in length ile uzunlugunu alsak for do ilede kisaca yapariz ama o zamanda sifrenin kac karakter oldugu biliniri guvenlik acigi :P ...Turbo Pascal 7.0 ve Dev-Pas ile compile ettim hatasiz derlendi.
-----------------------------------------------------o------------------------------------------------------------------------
program zartzurt;
uses crt;
var
x:char;
sifre,pass:string;
begin
pass:='';
sifre:='';
Write('Sifreniz ne olsun :');
Readln(pass);
clrscr;
Write('Sifreyi girdikten sonra <> tusuna bas:');
x:=(readkey);
While x<>#13 do
begin
Sifre:=Sifre+x;
Write('*');
x:=(readkey);
end;
Writeln();
if Sifre=Pass then Writeln('Afferin bildin la')
else Writeln('Sictin bilemedin amk.');
Readln;
end. -
gene pascal diyonuz bizde cobol var a.k. adam akıllı compiler yok ortada ama almanlar halen cobolla yazılım geliştiriyomuş bunu öğrenmiş oldum