Pazarlama İle İlgili Bilgi
-
Arkadaşlar ben hayatımda hiç daha önce pazarlama yapmadım şimdilerde ise patronum benim kapı kapı dolaşıp araçla marka patent şirketini hareketlendirmemi istiyor yani firmaların marka veya ürün tescilini almamı istiyor nasıl bir yol izlemeliyim neler yapmalıyım sizce yada var mı önereceğiniz kitaplar falan bu konuda
-
Daha once pazarlama işi ile ugrasan deneyimli birileri varmı?
bi yazılımın pazarlamasi ile ilgili bişeyler soracam bende. Pazarlamacı firmaları kendi mi bulur gezer yoksa birisi liste mi verir nasıl oluor bu isler?
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Daha once pazarlama işi ile ugrasan deneyimli birileri varmı?
bi yazılımın pazarlamasi ile ilgili bişeyler soracam bende. Pazarlamacı firmaları kendi mi bulur gezer yoksa birisi liste mi verir nasıl oluor bu isler?
-----------------------------
Yazilimi bilmem ama egitim sektorunun pazarlama kisminda ilgili ilcenin gerekli birimleriyle baglanti kurulur, ilgili bir kisinin 1-2 ihtiyaci karsilanir. Karsiliginda size ihtiyaciniz olan ogrenci iletisim bilgilerini verir. Ardindan arama isi icin bir eleman tutarsiniz ve velileri bilgilendirmeye baslarsiniz. 2-) yakin cevredeki okul mudurlerinin, okulun 1-2 ihtiyaci karsilanir. Bu isbirligi size su yol kopru olarak geri doner... Diger sektorler de yazarsa iyi arsiv olur :) -
ttnet te yaptım bende pazarlama işi ama yazmıyım deli küfür yerim amk :|
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Daha once pazarlama işi ile ugrasan deneyimli birileri varmı?
kendisi bulur mantıksal olarak tanınmış bi yazılım firması degilsen fakat firmalarla degil varsa bilgi işlemleri oranın yetkilisi ile görüşebilirsin büyük firmaların patronları ugraşmazlar o işlerle -
Konuyu açan mürid için;
Şimdi hocam, öncelikle patent nedir, neden gereklidir konusunda materyaller oluşturmalısın. Bu bölüm bombardıman bölümüdür. Daha sonra firmanızdan bahsetmelisin ama bu pazarlamacı ağzı ile değil, dostane bir üslup ile olmalı. Bu bölümü ise topçu atışları gibi görmelisin. Ve nihayetinde de patent konusunda kendilerine nasıl yardımcı olabileceğini, eski başarı öykülerini filan iliştirebilirsin ki bu son bölüm de taarruz bölümüdür. Tabi tüm bunlar için tutarlı bir pazarlama stratejisi gereklidir. Takıldığın yerleri sor cevap vermeye çalışırım dilim döndükçe...
Şeyhimize;
Şeyhim senin soruna gelecek olursak. Yazılımların pazarlanması işini yazılım firmaları pazarlama işletmelerine bırakıyor. Pazarlama işletmeleri de elde ki yazılıma uygun bir strateji ve slogan belirliyor. Reklam bu bütünün bir parçası. Daha sonra yazılım, program veya donanım konusunda pazarlama işi yapmış pazarlamacılar seçiliyor. Bu kişiler yazılımın kullanılacağı (mesela hastaneler için barkod ve hasta kayıt programı olsun) yerlerin bilgi işlem bölümü ile ilgilenen kişilerin listesi oluşturulur ve bu kişilerle fiziki temas sağlanır. Program veya yazılımla ilgli mini brifing yapılır. Bilgi işlemci ikna edildikten sonra karar mekanizmasına kalır herşey. Tabi yazılımın fiyat/fayda değeri, yazılımı üreten işletmelerin teknik servis ve hizmet kalitesi gibi açılardan referanslarının sağlam olması halinde; ilgili yazılım çok hızlı bir şekilde pazara girer ve talep toplamaya başlar. İşler 3 aşağı 5 yukarı böyle yürür...
Saygılar
-
Arkadaşlar herkese teşekkürler hannibalgan sana ayrıca teşekkürler ama yine parlak fikri olan varsa beklerim
-
biz elazığda yazılım pazarlaması işi yaptık yaptığımız ise çok fazla tanınmamış bir ticari yazılımı işyerlerine satmaktı. ve tamamen kapı kapı dolaşıp programı tanıtarak anlatarak faydalarından bahsederek yapmak oldu sonrasında ise firmalar birbirlerine tavsiye ettiler. bu yazılım şu an elazığda en çok kullanılan yazılım logo eta vega netsis gibi programlar hiç kullanılmıyor diyebilirim sadece bizim sattığımız yazılım kullanılıyor.
-
RhiFaT bunu yazdı:
-----------------------------biz elazığda yazılım pazarlaması işi yaptık yaptığımız ise çok fazla tanınmamış bir ticari yazılımı işyerlerine satmaktı. ve tamamen kapı kapı dolaşıp programı tanıtarak anlatarak faydalarından bahsederek yapmak oldu sonrasında ise firmalar birbirlerine tavsiye ettiler. bu yazılım şu an elazığda en çok kullanılan yazılım logo eta vega netsis gibi programlar hiç kullanılmıyor diyebilirim sadece bizim sattığımız yazılım kullanılıyor.
Kapı kapı dolaşarak yapılan pazarlamaya saygı duyuyorum. Gerçekten zahmetli ve sabır gerektiriyor. Ancak sende biliyorsundur ki artık firmalar nokta atışı yapmak istiyorlar. Bu yüzden önce bilgi veriyorlar. Bu telefon çağrısı, sms, mail falan olabiliyor. Ardından merak eden firmaya gidip işi koparmaya çalışıyorlar. Buna pazarlamada balık ağı atmak deniyor. Kapı kapı dolaşmak ise olta balıkçılığı. Zor velhasılı. HolyOne hocama ayrıntılı bir yazı gönderdim ben. İşine yarayacak ve ona para kazandırabilecek firmanında adını verdim. Bakalım -
1- Müşteri senin sattığın şeyin onun için gerekli olduğuna inanmalı. ihtiyaç hissetmeli.
2- bu ihtiyacını problemsiz şekilde senden giderebileceğine inanmalı, sana güvenmeli,
3- Temsil ettiğin firmaya güvenmeli
4- Birazcık Parası olmalı:)
5- Yaptığınız anlaşmaya uymalısın. Ki müşteri sana müşteri getirsin. zaten 5. aşamaya gelebildiysen artık dolaşmana gerek kalmaz :)
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Yazılım pazarlama kolay bir iş değil. Direkt müşteriye ulaşmak kolay fakat müşteriler tanınan bilinen duymuş oldukları yazılımlara güveniyor, desteğinin süreceği, ellerinde patlamayacağı. Direkt müşteriye ulaşmak yerine bayi ağı kurabilmek iyi. Aracı firmaları ikna edip raflarına yazılımlarınızı koymalı ve işyerlerine afiş asmalı. Ayrıca onlara yüksek komisyon, hediye paketler ve el broşürleri vermek de iyi olur.