folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder PC Donup Kalıyor Yardım...

PC Donup Kalıyor Yardım...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek
    Bugün bi arkadaştan GeForceFX5200 128 mb bi ekran kartı aldım, driver olarak 93.71_forceware_winxp2k_english_whql kurdum, dota oynarken 2 kere oyunun ortasında dondu kaldı reset atmak zorunda kalıyorum pc kilitleniyo çünkü, sorunun ekran kartıyla alakalı olduğunu düşünüyorum çünkü düne kadar böyle bir şey yoktu. Şimdilik sadece oyunda donuyo windows ortamında yaşamadım daha eğer olursa onu da bildiririm. Bu arada kartın üstündeki fan sanırsam çalışmıyor ısındığından dolayı olabilir mi? Ama ısındığından dolayı olsa pc yi resetlediğimde de hemen soğumayacağı için tekrar kasması lazım değil mi? Acaba driver mı yanlış yoksa kartta mı bi sorun var yardımlarınızı bekliyorum.

Metallica Rules
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SilenC3
    SilenC3's avatar
    Erkek
    aynısı bendede var bende knight online oynarken donuo ve ekran kartının üzerindeki fan çalışmıo ööle duruo bazen çalışıo kafasına göre   çözüm varsa çoq makbule geçer ajanlar

Ben giderken sen dönüyodun, sen benden daha fazla şey bilirsin vs.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

sorun illa gpu da olcak diye bişey yok.işlemci veya belleklerde de sorun olabilir.benm laptopta bu tür sorunlar vardı harddiskte sorun çıktı amk : ) .

büyük ihtimalle yeterli soğutma olmuyodur.fanı değ.ştir ya da ne bilim sulu soğutmaya geç =)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek
    anti hoca dedim gibi düne kadar yoktu sorun, TNT32 ile sorun olmuyodu, pc rezalet zaten :D p3 866 448 ram falan ama sorun yok onlarda bu ekran kartı ile başladı sorunum

Metallica Rules
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    Sorunun ekran kartı ve ram ikisindende olabilir. Başka ram ve ekran kartı ile dene...

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    oldwolf bunu yazdı:

anti hoca dedim gibi düne kadar yoktu sorun, TNT32 ile sorun olmuyodu, pc rezalet zaten :D p3 866 448 ram falan ama sorun yok onlarda bu ekran kartı ile başladı sorunum

bazı ekran kartlarıyla bazı işlemciler  uyum sorunu yaşıyolar.intel için sorunsz çalısan ekran krtları amd'de sorun çıkarıyor ya da tam tersi oluyor.bundan dolayı da olabilir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rbtx
    rbtx's avatar
    Erkek
    ana kartının chipseti via veya başka bir modelse yada değilse yinede anakartına bak onların bazı görüntü için paketleri oluyor onu yüklemediysen bu tür sorunlarla karşılaşabilirsin öte yandan tnt32 ile fx5200 arasındaki güç tüketimi ve buna bağlı olarak ısıda farklı olacaktır bundanda kaynaklanabilir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek
    saolun cevaplarınız için ama sanırım sorun fanda, onu biraz kurcaliim olmazsa da yapacaz artık bi şekil, tnt2 yi de tnt32 yaptık ayaküstü :P

Metallica Rules
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByALeX
    ByALeX's avatar
    Erkek
    Büyük oLasıLıkLa Sorun Ekran Kartından KaynakLanıyordur

Alim ile Sohbet Etmek Zümrüt ile incidir, Cahil ile Sohbet Etme Günde Bin Can incitir. Alim ile Sohbet Etmek Mertebe, Cahil ile Sohbet Etme Dönersin Merkebe, Eşek Alim Olmaz Kitap Taşımakla Tekkeye, insan da Hacı Olmaz Gitmekle Mekkeye.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GHOST007
    GHOST007's avatar
    Erkek
    ARKADAŞLAR BU SORUNUN İŞLEMCİYLE FİLAN ALAKASI YOK EĞER İŞLEMCİ ISINSAYDI BİOS TA BELLİ BİR ISI DERECESİ VARDIR ONA ULAŞINCA MAKİNA RESET ATAR DONUP KALMAZ BU KORUMA SİSTEMİ P3 MAKİNALARDA BİLEVAR DONMA OLAYI EN FAZLA DEDİĞİ GFORCE 5200 SAĞ ÜSTTE BİR KONDANSETÖR VARDIR BU SÜRÜMLERİNDE FANIN YAPISI HAM PLASTİKTEN YAPILIYOR ISIYI GÖRÜNCEDE ZAMANLA BOZULUYOR YETERİNCE SOĞUTMA OLMAYINCADA MAKİNA DONAR YADA EKRANDA RENK KAYMALARI OLUR. EN SON BÖYLEBİR EKRAN KARTINA 478 PİN İŞLEMCİ FANI SOĞUTUCUYLA  BİRLİKTE TAKTIK OLAY ÇÖZÜLDÜ SİZDE YA FANI YALAYIN YADA FANI DEĞİŞİN SORUN ÇÖZÜLSÜN... KOLAY GELSİN
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

ekran kartı yada rem ama büyük ihtimal ekran kartı güncel bir driverle tekrar yükle

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
Toplam Hit: 3091 Toplam Mesaj: 14