Pc Kapanıyor!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek

BarisYigit bunu yazdı:
    -----------------------------

Daniel-Koo bunu yazdı:

patates bunu yazdı:

arkdaşalar kasayı açık kullanıyorum. everest kurdum sıcaklıkları kontrol edince evereste aux diye birşey var o aux 80 i görünce kapanıyor direk pc.

50 den sonra zaten işlemci fanı hayvan gibi çalışmaya başlıyor. fanalr filan temiz neden yapıyor bunu?

işlemci fanının tam oturmamasından dolayı olabilir. bi kontrol et

+ termal macun artık "macun"lugunu yitirmiş ve ısı iletimini düşürmüş olabilir. onuda yenileyebilirsin.

Bencede macun ve fan  kontrollerini yap olmadı bi 12lik fan tak ;D

ZalımMadam.10.07.24
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jon6
    jon6's avatar
    Erkek
    elekrik süpürgesi ile işlemci fanını, güç kaynağını, oradaki deliklerin hepsini iyice çek temizle.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ar0fer
    Ar0fer's avatar
    Erkek

saç kurutma makinası ile (ama soğuk) ben düzelltim hocam o sorunu (: aynısı bende de vardı. bütün fanları temizledim ekrankartı falan filan.

bu macun denilen şey ne hocam sahi (:

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

Ar0fer bunu yazdı:

saç kurutma makinası ile (ama soğuk) ben düzelltim hocam o sorunu (: aynısı bende de vardı. bütün fanları temizledim ekrankartı falan filan.

termal macun hocam.

diş macunu kıvamındadır..

görevide işlemci yüzeyinden sogutucu bloguna en iyi şekilde ısıyı iletmektir.

işlemci üstündeki ısı noktası pürüzlü ve çok çok küçük delikli tarzı bi yapıya sahiptir Buresimde inceleyebilirsin.

sogutucu ve işlemci arasına termal macun sürerek bu küçük noktaları doldurup en iyi şekilde iletimi sağlamaktatır.

en kral sogutucuyu kullansanız bile yine olay termal macunda bitiyor :)

http://www.leyladansonra.com/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ar0fer
    Ar0fer's avatar
    Erkek

BarisYigit bunu yazdı:

Ar0fer bunu yazdı:

termal macun hocam.

diş macunu kıvamındadır..

görevide işlemci yüzeyinden sogutucu bloguna en iyi şekilde ısıyı iletmektir.

işlemci üstündeki ısı noktası pürüzlü ve çok çok küçük delikli tarzı bi yapıya sahiptir Buresimde inceleyebilirsin.

sogutucu ve işlemci arasına termal macun sürerek bu küçük noktaları doldurup en iyi şekilde iletimi sağlamaktatır.

en kral sogutucuyu kullansanız bile yine olay termal macunda bitiyor :)

Hocam peki bunu bi yerden alabilirmiyiz bunu ? ben kendi işlemcime baktımda hiç yok (: 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

adam akıllı bi termal macun al önceki işlevini bitirmiş macunu güzelce temizle sonra macunu işlemcinin üzerine yeşil mercimek büyüklüğünde sık. fanı güzelce oturt :) sonra ver elini tbt

ayrıca saç kurutma makinası süpürge felan fandaki o tozları adam akıllı atmaz. ciğerinin alabildiğince hava. çek bi üfle bak gör ne toz ne başka bi z*kim kalıyo :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RocknFun
    RocknFun's avatar
    Erkek

Termal macunun o kadar ahım şahım bir etkisi yok.En fazla 4,5 C etki eder.Fanı temizlemiştim sonra termal macun yerine diş macunu sürdüm.Ve 6,7 ay oldu hiçbir sorun yok.Sana tavsiyem işlemcinin oturduğu fanın vidalarını iyi sıkman.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

RocknFun bunu yazdı:

Termal macunun o kadar ahım şahım bir etkisi yok.En fazla 4,5 C etki eder.Fanı temizlemiştim sonra termal macun yerine diş macunu sürdüm.Ve 6,7 ay oldu hiçbir sorun yok.Sana tavsiyem işlemcinin oturduğu fanın vidalarını iyi sıkman.

höh mk. bende traş losyonu sürüyorum iyi kokuyor..

hacı ne diş macunu ne 4,5derecesi allasen..

ahım şahım dediğin şey ömrünü belirliyor neredeyse..

işlemcinin oturduğu hiç bi yuvadada vida yok.

hepsi tırnaklı ve klipsli şekilde.. oturursa TIK eder oturmazsa sallanır.

http://www.leyladansonra.com/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RocknFun
    RocknFun's avatar
    Erkek

BarisYigit bunu yazdı:

RocknFun bunu yazdı:

höh mk. bende traş losyonu sürüyorum iyi kokuyor..

hacı ne diş macunu ne 4,5derecesi allasen..

ahım şahım dediğin şey ömrünü belirliyor neredeyse..

işlemcinin oturduğu hiç bi yuvadada vida yok.

hepsi tırnaklı ve klipsli şekilde.. oturursa TIK eder oturmazsa sallanır.

Yanlış yazmışım..İşlemcinin değil işlemcinin üstüne konan fanın vidalarının karşılıklı çapraz sıkılması olacaktı..6,7 ay önce de temizlik için tüm anakartı indirmiştim aşağı.Termal macunu kazıdım şudur budur derken çalıştırdığımda bilgisayar 4,5 sn geçmeden kapanıyordu en son işlemcinin üzerine konan fanın vidalarının tam sıkılı olmadığını gördüm.Termal macun yerine dişmacunu sürdüm  ve vidaları iyice oturttum.6,7 aydır hiçbir sorunum yok ve kaldı ki benim eski külüstür pc var onda da termal macun yok ve çalışıyor.

Şu an Everest'ten bakıyorum Cpu sıcaklık 34 C 91 F..Kaldı ki 4 yıllık bir pc.Dediğim gibi termal macun o kadar direk etkisi yok macunun görevi iki plaka arasında sıcaklık alışverişini engellemek.Silikonlu olmasının tercihi silikonun ısınma derecesinin daha yükseklerde olması.Diş macunu tartışması forumlarda çok yapıldı araştırmak serbest.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

SaNaL_AjaN bunu yazdı:

Eğer işlemci amd ise ki ben amd kullanırım masaüstünde kullanmak zorundasın kullanmazsan en ufak sıcak havalarda oyunlarda makine hemen su koyverir ;) yani fazla değil hemen hemen hiç verim alamazsın hıı pc nin açılmasına verim dersen sözüm yok tabi

hemen amd reklamı ne alaka şimdi ben quad kullanıorm gayet 40 dereceyi aşmıyor :)

Toplam Hit: 3238 Toplam Mesaj: 21