Pc Sürekli Reset Atıyor
-
Oto forumlar müridler. Dün gece oyun oynarken pc kapandı birden. Pc çalıştığında bios ekranı gelmeden sürekli bir şekilde reset atıyor. Klavye mouse ve ekrana elektrik gitmiyor. Başka bir psu taktım denedim ise yaramadı. Anakart mi gitmiş acaba ?
------
Problem anakarttaymış.
EscDewil tarafından 20/Ağu/18 10:43 tarihinde düzenlenmiştir -
Anca kartta çatlak var sanırım.
-
işlemci fanını kasa fanını temizle hocam benim eski masaüstüde öyleydi açıyorum 30 saniye sonra reset atıyodu bazen kapanıyodu
açtım kasayı işlemci fanı siyah renkte ama tozdan gri olmuş kasa fanıda öyle plastik parçayı kestim ucu fanın arasına girecek şekilde o plastiği elektrik süpürgesine bir taktım fanları güzel çekti düzeldi
becerebilecekseniz işlemci soğutmasını çıkarın o kalın ısıyı ileten demiri güzelde temizleyin benim evdeki elektrik süpürgesinin gücü yetmiyordu onun arasındakileri çekmeye
sorun şu işlemci çok ısınıyor soğutamadığı için hasar vermemek için kendini kapatıyor
termal macunuda yenilerseniz güzel olur
-----
not bilgisayardan çok iyi anladığımı düşünmüyorum bu yazdıklarım başıma gelenler ve nasıl kurtulduklarım fan temizliğine başladıktan sonra bir daha böyle bir sorun yaşamadım
iyi forumlar
-
power tuşu basılı kalıyodur , kasa içindeki mekaniğine bak
-
LaNCeLoT bunu yazdı
power tuşu basılı kalıyodur , kasa içindeki mekaniğine bak
Hocam pinlere tornavida değdirerek açıyorum pc yi. Tozla ilgilide bir problemim yok.Eyvallah.
-
gücü kes bios pilini cikart bekle yada artı eksi birbirine deydir sonra bi dene bakalim
-
hocam anakartı kasadan söküp masa üzerinde meydanda çalıştırabilir misin kasadan bi yerden şase yapıyor olabilir
-
FiL3MAN bunu yazdı
gücü kes bios pilini cikart bekle yada artı eksi birbirine deydir sonra bi dene bakalim
Sorun devam ediyor.
-
yunusdogan bunu yazdı
hocam anakartı kasadan söküp masa üzerinde meydanda çalıştırabilir misin kasadan bi yerden şase yapıyor olabilir
Sorun devam ediyor.
-
Öncelikle sistem diski dahil herbişeyi çıkart sistemden. Ek olarak güç bağlantılarından reset sw bilmem ne hepiciğünü çıkart sadece power kalsın gerçi onu da çıkart tornavida ile başlatırsın pcyi.
Anakart + işlemci --> dene baktın resleme yok okey ikisi sağlam
anakart + cpu + ram --> dene. Ram leri tek tek takarak dene sorun yoksa devam
bu şekilde parça ekleyerek sırayla dene.
-
ilteris bunu yazdı
Öncelikle sistem diski dahil herbişeyi çıkart sistemden. Ek olarak güç bağlantılarından reset sw bilmem ne hepiciğünü çıkart sadece power kalsın gerçi onu da çıkart tornavida ile başlatırsın pcyi.
Anakart + işlemci --> dene baktın resleme yok okey ikisi sağlam
anakart + cpu + ram --> dene. Ram leri tek tek takarak dene sorun yoksa devam
bu şekilde parça ekleyerek sırayla dene.
Anakart işlemci yapınca yine reset atıyor.