PC Topluyorum Yardim...
-
bir hısınla cevap yazacaktımki jez benden once yazmıs. benim ekleyecegimde islemciyi 7-8ghz hıza cıkarma fantazisi bolume olacak. islemcilerde carpanlar kilitli, cıkabilecegin max. bir deger var bu deger sonsuz degil. turkchaos senin dedigin gibi bir pazar politikası olsaydı firmalar hicbir urun satamazlardı. misal ben gider 65nm brisbane 4400+ islemci alır basar overclocku 5ghz e cıkardım. boylece kimse nanometrik degisiklik olmadıgı surece yeni model islemci almazdı. ha sen diyorsanki arkadas benim nanometrik calısma yapabilmemi saglayan milyon dolarlık aletlerim var ben carpan kilidini kaldırdım, eyvallah ozaman
-
dostum pahalı olduğunu bende biliyorum ben sadece bir bakış açısını taşıdım oraya. o sistemi incele ben bütçeme göre böyle düzgün bir sistem nasıl yaparımı düşün, ki zaten onun derdine düşmüşsün bence render süresini o kadar dert etme nasıl bir pc toplayacaksan topla en önemli şey yapacağın sistemin stabil olması. stabil bir sistem toplayabilirsen süre uzasada verim alabilirsin. eğer bu işten para kazanıyorsan zaman çok önemli onun için paraya kıyacan allah kolaylık versin
-
DkN bunu yazdı:
-----------------------------
bir hısınla cevap yazacaktımki jez benden once yazmıs. benim ekleyecegimde islemciyi 7-8ghz hıza cıkarma fantazisi bolume olacak. islemcilerde carpanlar kilitli, cıkabilecegin max. bir deger var bu deger sonsuz degil. turkchaos senin dedigin gibi bir pazar politikası olsaydı firmalar hicbir urun satamazlardı. misal ben gider 65nm brisbane 4400+ islemci alır basar overclocku 5ghz e cıkardım. boylece kimse nanometrik degisiklik olmadıgı surece yeni model islemci almazdı. ha sen diyorsanki arkadas benim nanometrik calısma yapabilmemi saglayan milyon dolarlık aletlerim var ben carpan kilidini kaldırdım, eyvallah ozaman
-----------------------------puhahaha
hiç gerenk yok
birkaç parça tel ve ayarlı dirençle bile kırılır eğer dert ettiğin oysa.
Ben önerimi dedim. Voltaj iyi bir power suply ı olan için pekte önemli sayılmaz.
Sıvı nitro değilsede buzdolaplarında kullanılan gaz işimi görüyor şimdilik ve 6.23ghz gibi bir değere sahip
Soğutmak için ise buzdolabı tertibatı kullandım. biraz pahalı oldu ama iş görüyor....
-
canlarım en iyi arayüz bu yaa neticaretin pcbuilder hııısı :) konfigürasyonu kendilerimi böyle yapıyo sattıkları müşterilermi öyle yapıyo bilmiyorum güzel bişey gibi bigi :P
http://www.markomshop.com/asp/pcbuilder.asp
http://www.abchamile.com/asp/pcbuilder.asp
http://www.albashop.com.tr/asp/pcbuilder.asp
bizim proje ekibine hepsini amd aldılar..... 6000black edition 2gb 800mhz ram filan çok memnunuz.
-
aynen ya x2 yada x4 almanı tavsiye ederim =)
-
Turkchaos bunu yazdı:
-----------------------------DkN bunu yazdı:
hiç gerenk yok
Ben önerimi dedim. Voltaj iyi bir power suply ı olan için pekte önemli sayılmaz.
Sıvı nitro değilsede buzdolaplarında kullanılan gaz işimi görüyor şimdilik ve 6.23ghz gibi bir değere sahip
Soğutmak için ise buzdolabı tertibatı kullandım. biraz pahalı oldu ama iş görüyor....
-----------------------------O birkaç parça tel ile kırılan 2-3 işlemci var ondada tamamen kırılmıyor bildiğim kadarıyla çarpan katlanıyor sadece
İşlemcinin sömürdüğü voltajla ps arasında ne gibi bağ var acaba sonuçta stabil çalışmayan işlemciden bahsediyoruz
6,23Ghz ocli pc kullanıyorum hemde buzdolabı soğutmalı diyorsunda merak ettim soğutman ın resmiyle cpu z den validate etsene görelim arkadaş? Ne fantastik adamsın
-
Anakarta o kadar para verme ,DDR3 yayginlasana kadar cok sey degisir... MSI P35 Platinium oneririm 160 dolar ...
-
jezreel bunu yazdı:
Turkchaos bunu yazdı:
-----------------------------DkN bunu yazdı:
hiç gerenk yok
-----------------------------O birkaç parça tel ile kırılan 2-3 işlemci var ondada tamamen kırılmıyor bildiğim kadarıyla çarpan katlanıyor sadece
İşlemcinin sömürdüğü voltajla ps arasında ne gibi bağ var acaba sonuçta stabil çalışmayan işlemciden bahsediyoruz
6,23Ghz ocli pc kullanıyorum hemde buzdolabı soğutmalı diyorsunda merak ettim soğutman ın resmiyle cpu z den validate etsene görelim arkadaş? Ne fantastik adamsın
-----------------------------Evet fantastiğim. Çünkü burada başka iş yok. Arkadaşların bir kısmı her gün Amerikan kası araçların motorunu çıkartıp takıyorlar, modifiye yapıyorlar.
Ben bunlardan anlamam. Eski bir skyline ım var yetiyor. Bozulunca yapın diyorum. Ben elektronik aksamıyla uğraşıyorum. Geri kalan zamanda da çarpan kilidini kırarrak modifiye bilgisayar satıyorum. Bilgisayarımın kasası buzdolabı kadar çünkü server bilgisayarı kullanıyorum. Hdd, anakart, işlemci tamir edecek malzemem var. Lazer işleme tezgahım var, p4 90 nano teknoloji ürünleri tamiri yapıyor ve gerekirse çarpan kilidini kırıyorum.
Serverim yağ soğutma tabanlı (yağ içine oturtulmuş ve işlemci ve köprülerde buzdolabı soğutma sistemi var.
Kendime ait havasız tozsuz odam da var.
Sen kaçına sahipsin merak ettim.
-
bence iyi düşünülmüş bir bilgisayar olacak. bunun yanına HP w2408h Vivid Color 24" Widescreen flat panel monitor çok iyi durur. http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF05a/1090703-1124297-1124325-1124325-1124325-80644355.html
-
Sony ekran olarak tüm monitör alemine taş çıkarır. LCD ekranı çok gerçekçi ve pixel aralığı çok düşük. Bir de alacaksan wide screen modeller daha iyi....