Performans Canavarı Bir Bilgisayar Topladım Önerilerinizi Bekliyorum
-
way a.q bunla oyun oynamayı düşünemiyom bile :/
-
kasa icerisindeki hava devirdaymına dikkat et hoca.bence içerisine işlemci fanıyla birlikte 2 tane üfürücü fan tak.markaları hakkında detaylı bilgim yok ama bulabilirsin guzel bir seyler.bi tane de havayı iceriye alması icin power supply nin altina fan tak.ama hava cakısmamasına dikkat et.unutma! kasa bu ne de olsa hava alacak bir yer bulur.fena degil sistemin.ama 3 bin lira cok gibi...seneye 12 işlemci Amd ler geliyor.Amd de guzeldir.
-
UmutxTR bunu yazdı:
-----------------------------designerboyalee bunu yazdı:
-----------------------------
şuanda anakart daha satışı yapılmıyomuş 1-2 haftaya kadar gelecek dediler bu bilgisayar Grafik tasarım ve video işi için kullanacağım modellemeler filan :) ama kabaca fiyatı söylemek gerekirse 2.500- 3.000 YTL arasında deişiyor sanki donanımlarda çakışma var diye çelişkideyim ekran kartında çok düşündüm ve kasada sizce çakışan yada sönük duran bir kısım varmı ?
dediğin gibi sönük duran kısım harddiski.. sen 160 ı takıp 1 tb yi yedekte tutmayı mı planlıyorsun?benim bir tanıdık var oda video işleme gibi konularla ilgileniyor. harddiski 5 tb :S ve yetmediğinden şikayetçi
nasıl yani ? niye cok alan gerekiyor :S -
fikir ve önerileriniz için teşekkürler dediğim gibi video ve tasarım işi için bu özellikler şart,
160 lık sistem için kullanacağım kısım bölmekle uğraşmamak için hem daha sağlıklı, yedek için şimdilik 1 TB HDD yeterli ( bir kaç sene için)
en basit bir video işleme ve 3D modellemede render süresini ve akıcılığı bu özelliklerle iyi sonuçlar alıyoruz :) vakit önemli performans çok önemli aslında şimdi bu özellikleri baktığımızda gereksiz ve çok görüyoruz ama bilirsiniz teknoloji öyle bişiki bir kaç ay sonra bu özellikler bile bize sıradan gelecek.
-
sen bu bilgisayarı al 2 ay sonra fanların gürültüsünden uykuların kaçar sulu soğutma veya çok sessiz fanlar alman lazım ki iş görsün ekran kartı olarak sana madem param bol diyon önerim Asus HD3870 X2 1GB GDDR3 ekran kartı öneririm anca bu seni datmin eder diye düşünüyorum :)
edit : kati suret ile ups almanı öneririm belki wardır ama listede yok die söliim dedim
-
JordanoR bunu yazdı:
UmutxTR bunu yazdı:
-----------------------------designerboyalee bunu yazdı:
şuanda anakart daha satışı yapılmıyomuş 1-2 haftaya kadar gelecek dediler bu bilgisayar Grafik tasarım ve video işi için kullanacağım modellemeler filan :) ama kabaca fiyatı söylemek gerekirse 2.500- 3.000 YTL arasında deişiyor sanki donanımlarda çakışma var diye çelişkideyim ekran kartında çok düşündüm ve kasada sizce çakışan yada sönük duran bir kısım varmı ?
dediğin gibi sönük duran kısım harddiski.. sen 160 ı takıp 1 tb yi yedekte tutmayı mı planlıyorsun?benim bir tanıdık var oda video işleme gibi konularla ilgileniyor. harddiski 5 tb :S ve yetmediğinden şikayetçi
nasıl yani ? niye cok alan gerekiyor :S
işlediğin videoların arşivini yapmaya niyetlendiğin zaman, bi süre sonra harddiskin yavaş yavaş dolmya başladığını görüyorsun :) -
kesinlikle HDD ler yawaş yawaş dolmaya başlıcak artık çift katmanlı DVD lere arşivleme ve 500 lük CD çantaları arşivlemesine geçeriz :) fikirleriniz için tekrar tekrar teşekkürler yawuz arkadaşın dediğine göre sanırım ilk başta modifiye etmem gereken şey kasa ve soğutma sorunu :S
-
sli yapmayacaksan niye o anakartı seçtinki fuzuli olmuş
ekran kartını kesinlikle asus alma bende asus var ve ısı görünmüyor oc potansiyelide düşük alırsan zotac veya palit al
kasanın üstündeki ps yetersiz riske girme sağlam bi ps al.
pc yi alınca oc çek işlemciye ve keyfine bak oyunların ve uygulamaların.
xtreme audio bulamazsan gamer al bu arada.
-
hocam 1 tb i kaça aldın ?
-
pesimistzombie teşekkürler önerin için anakartı ilk başlarda çok araştırdım zaten en önemli ve en iyi olması gereken yerin anakart olduğunu biliyoruz o anakartı önerdiler ve özellikleride hoşuma gitti 5 dakika önce baktım bir üst modeli çıkmış :S hala benim yazdığımı göremeden bir üst modeli ile karşı karşıyayız :D STRIKER II NSE NFORCE 790i SLI DDR3 1600FSB ANAKART ( http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=33163 ) listeye güç kaynağı eklemedim zaten güç kaynaksız kesinlikle kullanmam bundan önceki güç kaynağımı kullanacam maşallahı var hala :) tavsiye ettiğin ekran kartınada baktım zotac marka ( http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32464 ) hoşuma gitti tafsiyene uyup yeni listeme ekledim ama hala kasa ve soğutma sistemi kafamı yormaya başladı sulu soğutma aklıma yattı bunun araştırmasına bakıyorum sessiz ve serin bir kasa için harekete geçtim :) tekrar herkeze teşekkürler.....