folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Performansı Yüksek, Kasmayan PHP İçin İdeal Linux İşletim Sistemi Nedir?

Performansı Yüksek, Kasmayan PHP İçin İdeal Linux İşletim Sistemi Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tugberk
    Tugberk's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı

Kopyala yapıştırı yapamadığın için centosa bok atıyorsun :)

Var belki adamın bi bildiği kopyala yapıştır yaptırmamakta :)

Abi basit bi sorun gibi geliyo ama hayattan soğutuyor :)

@Sandman, hocam o dediğini kaydettim kesin kullanıcam. Bu arada raid'i debianin tanımaması çok normal, centos serverlar için hazırlanıyor, debian kişisel kullanım için. Belki centos'un basit driverlarda sorun çıkarma sebebi de budur bilmiyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

@Tugberk tam öyle değil abi debian her ne kadar kişisel kullanım için ön plana çıksada sunucu teknolojilerinede çok ciddi bir desteği var ben kendi projelerimin çoğunda debian veya BSD kullanıyorum hani driver olarak özellikle sanal sunucularda çok ilginctir sorun çıkartmadı. 

Debian/Ubuntu türevleri sunucu piyasasında hızla yükseliyor. Bir çok developer evinde ofisinde ubuntu debian kullanıyor doğal olarak adamlar alıştıkları ortamda sunucu istiyor ve bu yüzden son 3 yıldır ubuntu sunucu satışları patlamış durumda.  Centos benim gözümde artık sadece panel istiyorsan bir anlamı var.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tugberk
    Tugberk's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı

@Tugberk tam öyle değil abi debian her ne kadar kişisel kullanım için ön plana çıksada sunucu teknolojilerinede çok ciddi bir desteği var ben kendi projelerimin çoğunda debian veya BSD kullanıyorum hani driver olarak özellikle sanal sunucularda çok ilginctir sorun çıkartmadı. 

Debian/Ubuntu türevleri sunucu piyasasında hızla yükseliyor. Bir çok developer evinde ofisinde ubuntu debian kullanıyor doğal olarak adamlar alıştıkları ortamda sunucu istiyor ve bu yüzden son 3 yıldır ubuntu sunucu satışları patlamış durumda.  Centos benim gözümde artık sadece panel istiyorsan bir anlamı var.

Hocam unixler içinde en iyisi hangisi, BSD ise onun hangisi, merak ediyorum bir ara kurup deniyecem.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

abi amacın ne ? Eğer bir unix tadı alim diyorsan hafifte development yaparım felan FreeBSD. Yok abi ben kurumsalda bu iş nasıl diyorsan solaris özellikle son sürümü cloud os olarak geçiyor ben bakamadımda baya iyi. Yok eşe dosta gösterim dersen ısırılmış elma:D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tugberk
    Tugberk's avatar
    Erkek

Tadına bakma amacli abü :) tabi development da yapıcam Kqueue yu filan deniyeceğim. Haha :) apple'ci olacak kadar gösterişçi değiliz çok şükür.

Tugberk tarafından 24/Eki/12 16:13 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

abi bırak unix'i sana dediğimi yap 

paraya kıy yada güçlüye ödet al bir beagleboard mx ve touchscreen kur üzerine ubuntu yada ben sana kendi linuxumu yollarım. QML ile ak ortamlara

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pSkpt
    pSkpt's avatar
    Erkek

Linux Mint kurmaya karar verdim.

USB'den live olarak çalıştırdım güzel kullanılıyor. Yükleyeyim dedim.
    Dosyaları kopyaladı. Kuruluma geçti bir süre sonra aşağıdaki ekran geldi. 4 kere denedim hep aynı oldu.

a

Kurduğum paket

linuxmint-13-mate-dvd-32bit.iso

İmza...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tugberk
    Tugberk's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı

abi bırak unix'i sana dediğimi yap 

paraya kıy yada güçlüye ödet al bir beagleboard mx ve touchscreen kur üzerine ubuntu yada ben sana kendi linuxumu yollarım. QML ile ak ortamlara

Abi almakta sorun yok, zaten pandaboard'imiz var, konuyu daha fazla dağıtmadan pm le yazayım sana.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

unix desktop : mac

unix server : freebsd

linux desktop : mint kullanıyorum (core duo 1.7ghz 3gb ram canavar) yeni noteboklar için tim linuxlar iyi

linux server : centos , suse (enterprise)

ftw
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    pSkpt bunu yazdı

Linux Mint kurmaya karar verdim.

USB'den live olarak çalıştırdım güzel kullanılıyor. Yükleyeyim dedim.
    Dosyaları kopyaladı. Kuruluma geçti bir süre sonra aşağıdaki ekran geldi. 4 kere denedim hep aynı oldu.

a

Kurduğum paket

linuxmint-13-mate-dvd-32bit.iso

Usb'den live olarak çalıştırıp sonra mı kuruluma geçtin yoksa direk boot ederken mi?

ek olarak ekran kartın ati mi?

Toplam Hit: 5640 Toplam Mesaj: 53