Personel Gözüyle Otobüs Yolculuğu
-
ızıdrap daha bagajı verirken başlar asık suratlı bir muavin neresi der direk olarak. sizde gayri ihtiyari nereye gidiyorsanız orayı söylersiniz eğer biraz şansınız varsa bulunduğunuz tarftaki bagaja alır yoksa eyvah. Diğer taraf der ve çeker gider muavin bey. sizde çantaları büyük bir hızla peşindne sürüklersiniz. kızdırırsanız bagajınızı almaz valla.
bagajlar verilirken siz aman kırılacak eşya var dersiniz o da al sen koy der geri çekilir. sizde bişey demeden koydurur yerinize oturursunuz. hareket saati gelir yolcular sayılır devam edersiniz. daha sonra host gelir papyonu kaymış biri yani. hiçte yakışmıyordur zorla taktırmışlardır. çoğu zaten terminalden çıkınca onu çıkarır kravat takar. neyse host nerede ineceğinizi yazar daha sonra sanki yardım gıdası dağıtıyor gibi kek dağıtır 2. yi isteyen bile vazgeçer istemekten. çay kahve derken ışıklar söner. otobüs deli gitmeye başlar herkes tedirgindir şöfer uyuyor diye çünki host çoktan uyumuş arasıra kafası koridora düşüp düşüp kalkmaktadır. şöferde takoyu çıkarmış allah ne verdiyse basmaktadır. mavin bey ise pijamalarını giymiş en arkada ki koltuklarda sızmıştır. 12 saat boyunca zor güç su dağıtan host bey varış yerinde eller arkada müdürlerin önünde güle güle demektedir yolcularına. ama gece neler yaşandığını sadece allah bilmektedir otobüste. bütün yolcular içlerinden bi daha binmeme sözü vererk ayrılırken muavin sövmektedir arabanın içi ahıra dönmüş diye. çünki onun görevi değildir otobüsü temizlemk. onun görevi bagaj alıp bagaj vermektir.
hepimizin başından geçmiştir bu olaylar ama kimse bu anlattığım olayları birebir yaşamamıştır.
işte arkadaşlar millet olarak sorunumuz burada işimiiz tam manasıyla yapmıyoruz.
şimdi muavin biraz güleryüzü olsa bagajımızın bir ucundan tutsa ne güzel hoşumuza gider değilmi. kırılacak var derken biraz daha itinalı olsa tamam ayarlarım bend ese içimixzi hem rahat eder hem memnun kalırız peki mavinin neyi eksilir hiç bişeyi. araç içinde güleryüzlü host yada hostes karsılasa koltuğumuzu gösterse ilgilense sorsa sürekli bişey istermisiniz diye onun bişeyi eksilirmi hayır zaten onun için para alıyor. şöferde biraz trafik kurallarına uysa tamam.
aslında hepsinin böyle davranması lazım firmalar onun için para veriyor ama kim takar yola çıktınmı tamam.
-
Muavin bagajı keyfine göre değil, ineceğin yere göre yerleştirir.Ana terminallerde ineceksen otobüsün soluna, eğer yol üstünde ineceksen otobüsün sağına alınır.(Akan trafikten kaynaklanan tehlikeyi önlemek için) Ayrıca bagajların çokluğuna-azlığına göre yük dengelemesi için bu kuralın istisnaları da vardır.(Sene 2003 Truva Seyahat muavin arkadaşıma yol arkadaşı olmak için 1 günlük muavinlik denemem.Güzergah Çanakkale-Ankara 10,5 saat) Allah kolaylık versin, hiç kolay iş değildir.
-
kardeş burdaki anlatım başka sen 1 günlük eğitimden bahsediyorsun. anlamadıysan açayım burdaki konu yolcunun gayri ilgisiz bir şekilde karşılanması.
ama gerçekten bilgi yarıştırmaksa amacın nerden nereye kaç saat neresi nin yolu nerden geçer hangi model otobus özellikleri neler kaç para hepsinin eğitimini veririm. ok sağlıcakla kal.
-
GEVEZE58 bunu yazdı:
-----------------------------kardeş burdaki anlatım başka sen 1 günlük eğitimden bahsediyorsun. anlamadıysan açayım burdaki konu yolcunun gayri ilgisiz bir şekilde karşılanması.
ama gerçekten bilgi yarıştırmaksa amacın nerden nereye kaç saat neresi nin yolu nerden geçer hangi model otobus özellikleri neler kaç para hepsinin eğitimini veririm. ok sağlıcakla kal.
-----------------------------
Süphanallah kardeşim, haklısın.Truva'yı bıraktım, Çayırağası'ndayım şu an.Bir gün karşılaşır ve A.Ş.T.İ'de çay içeriz inşallah. -
tabi ki her zaman güLeryüz daha güzeL hatta çok güzeL ama . .
adamLarda bunaLıyo haLiyLe işi sonuçta ama insanLık haLi . . bazen bazı şeyLeri idare etmek gerek muavin die pardon ama uşağımız oLmak zorunda deiL :)
muavin faLan deiLim =D
-
Ben işini hakkıyla yapan muavin, host, hostes görmedim arkadaş kara yolunda.
-
karatahta bunu yazdı:
GEVEZE58 bunu yazdı:
-----------------------------kardeş burdaki anlatım başka sen 1 günlük eğitimden bahsediyorsun. anlamadıysan açayım burdaki konu yolcunun gayri ilgisiz bir şekilde karşılanması.
Süphanallah kardeşim, haklısın.Truva'yı bıraktım, Çayırağası'ndayım şu an.Bir gün karşılaşır ve A.Ş.T.İ'de çay içeriz inşallah.
baba 1 gün gittim demişsin ondan yazdım yoksa saygımız büyük :Dişte arkadaşlar benim görevim işini tam yapmayanları eğitmek. haklısınız insan ama gerçekten sürekli azıtanlarda çok sayıda var.
-
Bide şu otobüse binmeden önce zahmet olacak bi su altına girin amk.. bazen host tan çok; yolcular yüzünden otobüsün içindeki oksijen oranı sıfıra iner ve bariz bir şekilde havasız bi yerde kaç saat durabilirim diye imtihana girersin. ağlayıp zırlayıp tek amacı kafa sikmek olan bebelerden hiç bahsetmiyorum..
-
insan gibi davranırsan insan gibi muamele görürsün.
-
KroBey bunu yazdı:
Ben işini hakkıyla yapan muavin, host, hostes görmedim arkadaş kara yolunda.
-----------------------------pederin yanında takılırdım ara sıra muavin olarak.
@ Krobey özetlemiş ..
söför muavini muavin söförü nasıl yesem telaşında .. ( mal sahibi olduğumuz için her türlü pederi yerdim :D )
Çoğu tanıdığımda
Surat yok, meymenetsiz bir tip alırlar insanlara karşı. Ne var ne istiyorsun gibilerinden tavırlar hal ve hareketler ..Mal sahibi'nin yanında sanki araba muavinin üstüne zimmetliymiş gibi hava atanlar ..
Seyahat sektör'ünde nitelikli eleman yoktur . çift kişilikli elemanlar vardır .
-